Сега ти текна кога се опердашив -.-книгиии од прваа година дали , дали некој има потреба од нив ?
Економија ти е 1200 денари во книжарата кај нас што си ја имаме <3 a за таблиците и збирките незнам точно мислам дека се 1400 заедно(700 една,700 друга) оди прашај ако те закачи инфаркт од ниските цени можеш да си заминеш навикнати се тиеKolku pari se na novo ekonomija na taki fiti i tablicata i zbirkata matemtika da ne znae nekoj ?
Нема врска тоа со запишувањето, немој да мислиш дека ако купиш нови книги ќе положиш сигурно, или пак ако не купиш нови нема да положиш. Сметководство е лесен предмет, учи го со разбирање. На предавања не мора да одиш, јас имам отидено само на првото предавање и на последното за да земам потпис, на вежби можеш да одиш, ма да јас кога видов дека и од нив немам некоја голема помош престанав да одам и таму.Што е работава со запишувањето на индекс во книзарницата за тој што ќе ги купи двете книги по сметководство, ида дали мора да се оди на предавања кај Зорица Лазаревска по сметководство?![]()
Све!Основи на маркетинг што да учам? Ајде некој совет од постарите колеги.![]()
Менаџмент - посебна економска приказна на нашиот мил факултет. Индивидуално искуство. На заокружувањеОд постарите колеги кој знае ... менаџмент, макроекономија , финансиски пазари , финансиско сметководство на кој принцип се колоквиумите и испитите ако може некој да ми каже![]()
Не се зафркава,пушта.Лани пушти еден само и тоа мислам дека беше декември негде.Suklev dava li spisoci za redovnost ili onaka se zafrkava so nas za namerno da se butkame kaj nego
Ако те нема на „среќниот“ список што ќе го избере нема да добиеш поени за редовност (можеби и за активност) и нема да добиеш потпис.А ако не си на список ти одзима бодови или пак не ти дава потпис и ако може да се каже дали пушта и финански менаџмент список и ако не си запишан што ке се деси ?
Kolku nema vrska ova! Ako e eden spisok jbg ali ako se poise site gi gleda i ti dava bodovi za redovnost, za potpis povtorno vlece spisok i uste ednas praj ako ima poise znaci tri pati. Jas u vtora godina posle prv kolokvium a togas beea na 3 kol. me nemase na ni eden spisok taka se pogodi a idev na predavanje i me znaese profesodot od idenje pa mi dae i potpis i bodovi za redovnost , taka toa sto vadite nekoj informacii bez veze samo gi plasite pomladite kolegi, bez potrebaАко те нема на „среќниот“ список што ќе го избере нема да добиеш поени за редовност (можеби и за активност) и нема да добиеш потпис.
So pa na ispit ti pa ke go ostavas??? Idi na kolokviu ke go polozis lesen eСлушам дека Теорија на организација бил многу тежок за полагање на испит? Стварно е така? Барал лекции до детали да се раскажуваат? Знае некој?
Па баш оти ми изгледа лесен сакам на испит да го оставам и да не се замарам со редовност, квизови итн...Треба да учам некои предмети сега од летниот што ми беа, за во јануари на испит и сакам да се растеретам што е можно повеќе од овие сега што ги имам, ама ме плашат сите тие што викаат на испит никако да не сум го оставала.So pa na ispit ti pa ke go ostavas??? Idi na kolokviu ke go polozis lesen e![]()