- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 1.424
- Поени од реакции
- 789
Ако сакате по старо тогаш така нека биде за машките војска за женските дополнителна настава за готвење оти како што тргнала работава...ами шо не се пријавиш ко си за армијата
Ако сакате по старо тогаш така нека биде за машките војска за женските дополнителна настава за готвење оти како што тргнала работава...ами шо не се пријавиш ко си за армијата
За ништо од наведеното не е потребно служење војска.треба да воведат од повеќе причини :
прво да видиш како е сам да се снаоѓаш во животот ( таму по правило нема мама тато или и да има е во занемралив број), мислам на нормална војска како ЈНА (за дисциплина), и ке видиш како е да живееш со непознати и да не си одиш дома полагодина а и повеќе. овде се лекува од синдромот мамин син.
второ основно познавање на оружје и војување.
трето психичко и физичко созревање
четврто дисциплина и здрав начин на живот
петто ке запознаеш мноогу нови пријатели
шесто ке имаш време да си го премоташ животот неколку пати и да видиш каде тоа си згрешил, и нормално кога ке се вратиш ке бидеш нов човек кој спремен да почне одново.
и седмо и не така битно ти е анти рогови терапија( ке видиш колку ти вреди женската или жената ).
да де армијата е добра работа - уживај си го живототова го мислеше за мене ?
јас да бев машко одма ке одев па бидејки сум женско уживам во животот : )да де армијата е добра работа - уживај си го животот
ко служев војска 2002ра,дојдоа жени да служат војска во касарната Ѓорче Петров,наполнаа еден павиљон жени,кога ти се допаѓа армијата требало и ти да одишјас да бев машко одма ке одев па бидејки сум женско уживам во животот : )
но сега не е модерно жена да оди ама признајте дека сте кукавицико служев војска 2002ра,дојдоа жени да служат војска во касарната Ѓорче Петров,наполнаа еден павиљон жени,кога ти се допаѓа армијата требало и ти да одиш
е не можев да не се изнасмеам ха ха ха.........модерно е жена да се напука и да се корзира - ние да умираме,то сакаш да кажишно сега не е модерно жена да оди ама признајте дека сте кукавици
Ја сакам да се воведе, шо ќе седам тука на компјутеров поарно ќе одам таму барем нешто ќе научамно сега не е модерно жена да оди ама признајте дека сте кукавици
па ако треба и ке умрешш таков е живото кога тогаш ке биди дали во војна дали од секирации инаку ние жените сме само за тоа ке не напукате и дома секако ке останиме ке не чувате како украсе не можев да не се изнасмеам ха ха ха.........модерно е жена да се напука и да се корзира - ние да умираме,то сакаш да кажиш
правилно браво е оваа е храбростЈа сакам да се воведе, шо ќе седам тука на компјутеров поарно ќе одам таму барем нешто ќе научам
Што е толку храбро ако отидеш војска, војскава ја направивте како масакар божем таму ве убиваат ве колат ццпа ако треба и ке умрешш таков е живото кога тогаш ке биди дали во војна дали од секирации инаку ние жените сме само за тоа ке не напукате и дома секако ке останиме ке не чувате како украс
--- надополнето: Sep 26, 2011 9:40 PM ---
правилно браво е оваа е храброст
по укинувањето на редовната армија,остана можноста за ДОБРОВОЛНО служење војска,не знам колку времетраење точно-околу 3-4 месеци,со тоа искуство можеш да аплицираш за професионален војник.........која е подобрата опција 1.Да бираш дали сакаш да бидеш воин 2.Некој сосила да те тера(со сила убавина не бидува,војник ама ич) да служиш во војска како АРМ ..........се надевам твојот нареден пост ќе биде од некое интернет кафуле зафрлено покрај твојот нов привремен домШто е толку храбро ако отидеш војска, војскава ја направивте како масакар божем таму ве убиваат ве колат цц
Не мора да си машко за да си умриш во некоја војна.па ако треба и ке умрешш таков е живото кога тогаш ке биди дали во војна дали од секирации инаку ние жените сме само за тоа ке не напукате и дома секако ке останиме ке не чувате како украс
--- надополнето: Sep 26, 2011 9:40 PM ---
правилно браво е оваа е храброст
немам коментар поззпо укинувањето на редовната армија,остана можноста за ДОБРОВОЛНО служење војска,не знам колку времетраење точно-околу 3-4 месеци,со тоа искуство можеш да аплицираш за професионален војник.........која е подобрата опција 1.Да бираш дали сакаш да бидеш воин 2.Некој сосила да те тера(со сила убавина не бидува,војник ама ич) да служиш во војска како АРМ ..........се надевам твојот нареден пост ќе биде од некое интернет кафуле зафрлено покрај твојот нов привремен дом
е оти шо се наљути )) барај си го твојот миленик во доброволците,се надевам ти се најдов нешто во живототнемам коментар позз
веке го имам и не се лутам едноставно не сакам да се расправам с о луге како тебее оти шо се наљути )) барај си го твојот миленик во доброволците,се надевам ти се најдов нешто во животот