Редовна војска повторно?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Дај боже да има, ама не ми се верува да спроведат.Иначе убаво ќе биде малце да се едуцираме, ќе не нападнат не знаеме пушка да држиме :confused:

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Дај боже да има,ама треба инцијатива да се даде кон Влада,колку е само добро 9 месеци,дружба онака со луге од цела Македонија,таму се станува маж,а не со маус во рака секој ден :D

S

smexy

Гостин
Дај боже да има, ама не ми се верува да спроведат.Иначе убаво ќе биде малце да се едуцираме, ќе не нападнат не знаеме пушка да држиме :confused:
Да пошо нели за секој е пушка...
--- надополнето: Sep 24, 2011 12:32 AM ---
Дај боже да има,ама треба инцијатива да се даде кон Влада,колку е само добро 9 месеци,дружба онака со луге од цела Македонија,таму се станува маж,а не со маус во рака секој ден :D
Да, гледам све мажишта по војска... да се запраша човек кој има повеќе секс... регрут или затвореник....
Е сега со кој пол...

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789

Да, гледам све мажишта по војска... да се запраша човек кој има повеќе секс... регрут или затвореник....
Е сега со кој пол...
Чоек таму има стручни лица, нема тебе да ти дадат пушка и да правиш што сакаш.Ако се правиш мангуп ќе чистиш вециња ;)

M

Moon Child

Гостин
Зошто ќе ви е редовна кога кој сака може доброволно да се пријави?

И не е само дружење 9 месеци и излежување. Јас бев (за жал) само 10 дена, и морав да одложам заради здравствени проблеми, воопшто не е така лесно како што изгледа. Првин е повеќе психички тешко него ли физички.
Навика е да станеш во 5 ипол сабајле и да си на нога цел ден, со тек на време се навикнуваш, ама психички те малтретираат, дисциплина многу се бара...
Сума сумарум од тоа јас што го видов додека бев таму е навика, рано легнуваш-рано стануваш, лошо е што ќе го трпиш авторитетот на некој си старешина таму во поголем процент што уште убаво не н знае македонски да зборува :)

И немаат регрутите секс, во јадењето ставаат нешто, незнам што, мислам Бром дека беше, но во мали количини и од тоа не им се дигало:D Не зборувам од искуство скраја да е, само слушав муабети меѓу машките :pos:
--- надополнето: Sep 24, 2011 1:42 AM ---
Еве јас лично сакам а отидам за да научам да ракувам со оружје но и за да зајакнам малку а не да седам до 3-4 часот по форум и по фејсбук.Дајте некоја инофрмација, знам дека се служи во Велес, дали ке ме примат со моите 19 години?Каде се пријавува?
Ќе се пријавиш во министерство за одбрана на ниво на град, зависно од кој град си, се служи во Велес, Штип и Охрид (мислам). Ќе те примат на 19 години, имаш право да служиш од 18 до 23 години. :) И да, оружје ќе ти дадат само 2-3 пати, како што веќе рече Неон.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332

Е сега со кој пол...
Епа затоа што нема војска,ке гледаш луѓе како фифи,бојан13 и ред компанија низ Македонија,војската е најголема школа во животот,таму ке научиш многу работи,јас се кладам да пукне некоја војна и да отидеме ние,нема да знаеме пушка да држиме,нема да знаме бомба да фрлиме,самите ке се убиеме меѓу себе,јас лично сакам да се воведе закон,верувај ако идеш ке научиш што е дисциплина,а не како што реков кантер да играме секој ден пред компјутер ;)

Н

нихилист

Гостин
Немора да се оди во војска за да се стане "маж". Физички се зајакнува и со доброволен тренинг, дисплицина се стекнува и без некој старешина да ти труби над глава. Ако сакате стрелаштво, имате курсеви и клубови. Има кај Кале мислам. Е сега, стравот не се губи така лесно, па ако си како што викаат "пичка у душа" тешко дека војската ќе ти помогне. Што знам, земете читајте некои инспиративни книги за self-improvement.

Имам служено војска, така да знам што зборувам. Во Пожаревац, тогашна ЈНА, бев артилерец. Иако интересно беше кога не носеа на полигон каде гаѓавме дрвја со југословенски катјуши (Огањ) добри искуства од војска тешко некој да има: постојано станување рано на кое се навикнуваш, викање и казни од страшенините за секоја направена грешка, десетар кој мислеше дека го фатил Господ за муда зошто имал повисок ранг, стража т.е мрзнење а ти се спие, лупење компири и чистење вециња, никаква храна, но и повремено дигање на адреналин со пукање ракети или стрелање со пушка. Без разлика што ова било пред повеќе од 20 години, не верувам дека многу нешта се сменети во армијата. Затоа велам, не е мала работа служење на војска, макар и само неколку месеци, поради тоа сметам дека сите тие што сакаат да одат во војска само за да се "исчеличат психички и физички" големи се шансите дека веднаш ќе се покаат.

А вие што одите од патриотски причини, на вас не знам што да ви кажам. Секое добро...

M

Moon Child

Гостин
Се согласувам со нихилист, кој сака да оди му треба многу добар психо-физички тренинг, јас затоа што не се `исчеличив` ме вратија дома. Мислев на шала е, што ми можат бре, ама доволно е еднаш да ти се искења над глава со повисок тон за да се покакаш. Мачно е, јас сакав да завршам, ама не биваше, паѓав во несвест два пати и од таму ми рекоа фино лепо - ти не си за тука :) Уште кога ќе земеме во обзир дека со 47 кг отидов, а 50 треба минимум да имаш:eek:

Така да, пак ќе речам, не ви треба редовна да е ако сакате да одите, кој сака да оди доброволно нека си се пријави, ама нека вежба многу, не е воопшто лесно како што изгледа. Првин психички нека се среди, не е лесно да трпиш авторитет а притоа да немаш право на глас, и изживување, особено ако сте по темпераментни по природа.:)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
треба да воведат од повеќе причини :
прво да видиш како е сам да се снаоѓаш во животот ( таму по правило нема мама тато или и да има е во занемралив број), мислам на нормална војска како ЈНА (за дисциплина), и ке видиш како е да живееш со непознати и да не си одиш дома полагодина а и повеќе. овде се лекува од синдромот мамин син.
второ основно познавање на оружје и војување.
трето психичко и физичко созревање
четврто дисциплина и здрав начин на живот
петто ке запознаеш мноогу нови пријатели
шесто ке имаш време да си го премоташ животот неколку пати и да видиш каде тоа си згрешил, и нормално кога ке се вратиш ке бидеш нов човек кој спремен да почне одново.
и седмо и не така битно ти е анти рогови терапија( ке видиш колку ти вреди женската или жената ).

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
сум за да има редновна војска зошто од од кога се прекина оваа војска сите машки да ми простите станавте педери во друга смисла
значи ти НАВИВАШ да машките одат и си го губат времето по ридој и патишта,додека вие го чекате војничето везејки гоблени и плетејки му чорапи кои ќе ги топлат во долгите зимски ноќи на стражи.......убо,убоооо

Член од
5 јули 2011
Мислења
310
Поени од реакции
122
да за тоа сум
значи ти НАВИВАШ да машките одат и си го губат времето по ридој и патишта,додека вие го чекате војничето везејки гоблени и плетејки му чорапи кои ќе ги топлат во долгите зимски ноќи на стражи.......убо,убоооо[/quote
да барем ке имам кој да чекам ке се надевам и ке знам дека не ме изневерил со некоја инаку не сте бре мажи ако не одите во војска според мене маж не признавам што одел во теретана

Kajgana Shop

На врв Bottom