Редовна војска повторно?

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Кои се условите сега за пријавување за војска.Мислам дека е 3 месеци.Каде се служи рокот?Каде се пријавува?И некоја екстра информација ако знаете не ми текнува сега.

П.С дали бараат веднаш покажување на физичка подготвеност или се оди постепено?

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Треба бе војска, да станеме мажи .. а не .. :icon_mrgr:

S

smexy

Гостин
А треба војска да служиш за да се осигураш дека си маж?
За гејови е војска, да плакнат очи, не ви треба тоа...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Се гледа какви мажи наштанцала војската, се кој од кој.
Војската е механизам на државата која е зло по природа.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Ако останало на ова да се утврдки машкоста, да ви се измочам на мажите :D.Овој муабет е од порано, тинејџерите нејќеле да служат војска па ги приморувале со вакви муабети, не мажи, не којзнам што.Глупости

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
А треба војска да служиш за да се осигураш дека си маж?
За гејови е војска, да плакнат очи, не ви треба тоа...
Сепак тоа е твое размислување нели .. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.448
Ако останало на ова да се утврдки машкоста, да ви се измочам на мажите :D.Овој муабет е од порано, тинејџерите нејќеле да служат војска па ги приморувале со вакви муабети, не мажи, не којзнам што.Глупости
Не тоа, него не си можел да се ожениш ако не си бил у војска.
За среќа сега се други времиња и не е потребно тоа малтретирање (освен за тие што сакаат).

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
По мое мислење војската е за да добиеш некое основно познавање за оружје и стекнување дисциплина а не спиење до 15h. Замислете после 20 години да се згусти воената ситуација колку од нас би можеле да излезат и да ја одбранат не својата земја туку нашите фамилии не знаеме да ги одбраниме!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
По мое мислење војската е за да добиеш некое основно познавање за оружје и стекнување дисциплина а не спиење до 15h. Замислете после 20 години да се згусти воената ситуација колку од нас би можеле да излезат и да ја одбранат не својата земја туку нашите фамилии не знаеме да ги одбраниме!
A zosto ondak placam jas danoci? Neli imame profesionalna platena vojska za tie sranja?

Jas veruvam utre da se spucame so nekoja drzava 60% od platenata vojska ce dezertira uste prviot den!

K

kalimer0

Гостин
Македонија во моментов има спремна војска за секакви ситуации (иако помалубројна од таа пред 10 години).
Редовната војска е транзиција помеѓу момче и маж. Таа од дечките прави личности со цврсти карактери кои ќе бидат успешни во понатамошниот дел од животот.
Редовната војска ја замислувам како образовниот систем што секој дечко пожелно е да го помине.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Како тоа војска кога цела Македонија е по факултети ??

Член од
24 март 2011
Мислења
28
Поени од реакции
6
за сите оние што велат ДА за ова само да им кажам дека далеку поразлично е сега да одиш во војска и вашите татковци кога оделе во војска. Сигурно ви раскажувале многу интересни случки затоа викате ДА но кога ќе ве пуштат горе на Косово или недај Боже во арапските земји ке видите дали тогаш ќе викате да и ќе молите што поскоро да се вратите...

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Еве јас лично сакам а отидам за да научам да ракувам со оружје но и за да зајакнам малку а не да седам до 3-4 часот по форум и по фејсбук.Дајте некоја инофрмација, знам дека се служи во Велес, дали ке ме примат со моите 19 години?Каде се пријавува?

S

smexy

Гостин
Замисли можете да се вработите и уствари да бидете...полезни...ooh too fast...sorry :(

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Еве јас лично сакам а отидам за да научам да ракувам со оружје но и за да зајакнам малку а не да седам до 3-4 часот по форум и по фејсбук.Дајте некоја инофрмација, знам дека се служи во Велес, дали ке ме примат со моите 19 години?Каде се пријавува?
Кое оружје бе момак,во тие три месеца двапати ќе ви дадат да пукнете по 2-3 куршума...

Kajgana Shop

На врв Bottom