Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не изигрувам пророк, но мислам дека чоекот мислел на ЦЕРН а збунет од појавата на Луцифер во еден претходен пост во неговиот ум се искомбинирало нешто и испаднало Луцерн...
Et voila...:vozbud:
И јас мислам дека е Церн, нешто многу против Церн имаат во последно време. Поради тие честичките што не постојат.

Сериозно мислите дека детево има слушнато за ЦЕРН???
Абе видел по тоа кладилниците и билтените FC Luzern и му останало во глава....

Хахахаха ... ајде почнаја кртови да се појавуваат ќе се искажам на по едноставен начин o_O али пазите не ја штитам МПЦ која располага со огромен имот многу е испреплетена институцијата на религијата а не самата РЕЛИГИЈА за која цело време инат терате ... фазата во која се префрливме нема врска со пописот па затоа тука ќе ја блокирам на еден начин дискусијава околу мојат попис а и грижата на сите останати околу тоа... поздрав драги форумџии ...:pos:

Хахахаха ... ајде почнаја кртови да се појавуваат ќе се искажам на по едноставен начин o_O али пазите не ја штитам МПЦ која располага со огромен имот многу е испреплетена институцијата на религијата а не самата РЕЛИГИЈА за која цело време инат терате ... фазата во која се префрливме нема врска со пописот па затоа тука ќе ја блокирам на еден начин дискусијава околу мојата религија ... поздрав драги форумџии ...:pos:

Немој да си одиш, пред да побараш прошка. Послушај ме, покај се дури е време...

Никогаш не сум ја сфаќала религијата како фанатик и си ја толкувам јас како што сакам, а не како што некој поп ќе ми каже. Верувам дека постои бог и не треба да има прашања во врска со тоа. А бог е голем и не познава разлики, простува. Ни поповите не се држат до заповедите, а не пак верниците. И никаде бог не рекол„ не ги признавајте хомосексуалците оти ќе ве вртам на ражен“ но за тоа има соодветна тема, да не забегуваме овде.
Значи признавам бог и црква, не признавам попови,владики и слични неранимајковци кој на сметка на Бога се богатат и го уништуваат името на црквата.

Левит 18:22 Не легнувај со маж како што се легнува со жена, тоа е гнасно и одвратно.
Левит 20:13 Ако маж легне со маж, како со жена, двајцата ќе направат одвратно и гнасно дело; нека и бидат предадени на смртта, тоа е крајна гнасотија.

Ова “нека и бидат предадени на смртта“ ми е некако тешко за толкување...:icon_lol:
Help!

Бог не допушта на секого да си толкува како што му одговара, бидејќи ако ти толкуваш како што сакаш со тоа се правиш еднаква со Него.
Законот не е даден да се толкува туку да се исполни.

Работата е во неможноста во 2011 anno domini припадникот на одредена конфесија да го исполни Законот, да живее како што Бог заповедал и со тоа да ја искупи својата по дифолт грешна душа од раѓање (првобитниот грев) поради начинот на живот и егзистенција.

Да знаеш за заемите и каматата што пишува...поарно да не знаеш...:icon_lol:

Леандра, јас слушнав многу си пиела по тоа собиранките...

хммм...

Адските порти се секогаш отворени, дури и на Божиќ...

:(

Аман бе Ставрогин те читам од прејес и само тоа слушам од тебе Адските порти,Адските порти ....... Патем да не си случајно таму и има нет кафе па од таму ни пишеш :) :confused:

Хахаха ... шетај во права или луфтирајсе во втора смисла ...

Лудвиг Витгенштајн и Бертранд Расел заедно нема да можат да најдат смисол во оваа твоја реченица, чедо мое грешно...

:vozbud::vozbud::vozbud:
Детево успеа со само неколку поста да го симне Мики1 од тронот.

Хахахаха ... ајде почнаја кртови да се појавуваат ќе се искажам на по едноставен начин o_O али пазите не ја штитам МПЦ која располага со огромен имот многу е испреплетена институцијата на религијата а не самата РЕЛИГИЈА за која цело време инат терате ... фазата во која се префрливме нема врска со пописот па затоа тука ќе ја блокирам на еден начин дискусијава околу мојат попис а и грижата на сите останати околу тоа... поздрав драги форумџии ...:pos:
Немој бе не си оди, ќе ни недостасуваат твоите јако елокветни и страшно поучни постови за Луцерн. :tapp:

Аман бе Ставрогин те читам од прејес и само тоа слушам од тебе Адските порти,Адските порти ....... Патем да не си случајно таму и има нет кафе па од таму ни пишеш :) :confused:

Оф леле...

АКО ИМА НЕКОЈ МОДЕРАТОР НА ОВОЈ ФОРУМ, ЗА ИМЕ БОЖЈЕ СТАВЕТЕ FACE PALM ИКОНА...

Детево успеа со само неколку поста да го бутне Мики1 од тронот.
Не, пролазна работа... ја мислам дека научи многу од реметот. Мики никогаш нема да научи, и секогаш ќе биде тука, дури и нас кога ќе не нема еден ден... :)

Лудвиг Витгенштајн и Бертранд Расел заедно нема да можат да најдат смисол во оваа твоја реченица, чедо мое грешно...
Џабе ќе збориме кога некој ова го конструира како дебата ... прво за да се разговара околу ова треба време а до толку немам за распоагање .... искрејно забега темава свесно или несвесно 10 vs 1 и ред други работи , нема крај еве во овие реченици ако не ме сфативте свака ви част !

Тоecutter иди олади на MAME 32 доволно ти е за денес.

Сериозно мислите дека детево има слушнато за ЦЕРН???
Абе видел по тоа кладилниците и билтените FC Luzern и му останало во глава....

Веројатно комбинација на слушнати и неразбрани поими и херојските напори на нашиот образовен систем...:pos:

пази да не те изедилуцерн :pos:

Детево успеа со само неколку поста да го симне Мики1 од тронот.

Мики врати се...:(

Џабе ќе збориме кога некој ова го конструира како дебата ... прво за да се разговара околу ова треба време а до толку немам за распоагање .... искрејно забега темава свесно или несвесно 10 vs 1 и ред други работи , нема крај еве во овие реченици ако не ме сфативте свака ви част !

За покајание не треба многу време...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom