Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе збориме после пописот ... немам време да се расправам со единствените изроди во македонија ... Кај што сере мачорот не ,,чепкајте " :pos:
Ај провери кој е аддминистратор или основач во општа смисла ...
Не цитирајте мое мислење следен пат се разбравме ... ќе збориме после пописот до тогаш shut up !
Претпоставувам дека токму затоа пишуваш на темава:
1.за да не те цитираат (Бог не дозволува разговори, сите молчат во тишина и се молат пред икони-што ти се вика монотеизам во денешно време)
2.единствените изроди во Македонија се атеистите? Што ли би правел ти злато со чопор сатанисти, ќе си играте фалусен бакнеж? :X3:

Се дрзна и да тврди дека не важеле заповедите...

Ова е премногу дури и за декларирани христијани, јас апелирам на некој припадник на конфесијата кон која припаѓа барем на форумов да се изјасни на што спадна нивната “вера“ со вакви испади достојни само за рогатиот.
Нема врска реков затоа што немаше никаква врска со тоа што расправавме ... А ти гледаш кој знае кајтераш што ниту се замарам ... едно открив дека тука се наоѓале 10 мина изроди што освен време за :tapp: немаат друго .
П.С какви атеисти ќе бевте кога се фаќате за основа на мојата религија ... гледајте прочитајте ги додека не е почнат пописот критериумите на атеистот , невреди да се декларирате како изроди ...

Јас мислам дека повеќе хумор има на овој подфорум отколку на ЧДА...

:cuc:

Замисли, тој кажува која заповед важи, која не. За дечково ни оганче нема да има, туку право во деветтиот круг, на студот... :(
Многу книги читаш или пак ти ги раскажуваат па се темелиш на основата на пеколот од данте :pos:... пази да не те изеди луцифер или пак 3те зверки :pos:

Викторе, со оглед на тоа дека си четвртта година, можеби и веќе полнолетен, вакви коментари не ти доликуваат воопшто.

Нема врска со сетоа тоа што расправавме ... А ти гледаш кој знае кајтераш што ниту се замарам ... едно открив дека тука се наоѓале 10 мина изроди што освен време за :tapp: немаат .
П.С какви атеисти ќе бевте кога се фаќате за основа на мојата религија ... гледајте прочитајте ги додека не е почнат пописот критериумите на атеистот , невреди да се декларирате како изроди ...
Единствени изроди гледам во навивачите на МПЦ на кои припаѓаш. Барем да беше верник, ќе ја имаше мојата почит. Со ваков поган јазик, ни за во пеколот не си.

100 атеисти да се собереме на подфорумов не можеме да го прикажеме христијанството во толку лошо светло, колку што може еден верник со неколку постови.

Темава во хумор нека се премести, како што сте тргнале :)
Јас ќе се изјаснам онака како што се чувствувам православен христијанин и доколку има поле за коментари ќе допишам -апсана за поповите и владиките во МКД.

Не треба да се премести во хумор, бидејќи под хумористичниот начин на изразување се кријат суштински прашања за религијата и декларацијата на припадност кон некоја конфесија. Разликата е во спасение или вечни маки, не е тоа само форумска дебата некаква, како за омилени патики на пример.
Ти не треба да си за апсаана на попови на МПЦ бидејќи православието кон се ориентираш е нивен производ. Имено, го нема во Писмото, ниту Бог на Мојсеја на Синајската Гора му заповеда така ниту Синот Негов кој дојде да не избави од гревот спомена православија ниту некој од мноштвото пророци кажал нешто околу тоа.

А и во теологијата православна не верувам дека нешто посебно се поддржуваат хомосексуалци и нивно право на брак и посвојувања или се настапува критички кон моралот...:icon_lol:

Многу книги читаш или пак ти ги раскажуваат па се темелиш на основата на пеколот од данте :pos:... пази да не те изеди луцерн :pos:

:pos::pos::pos:
Каков луцерн бре дете? Луцерн е град во Швајцарија, не знам дали на Луцифер мислеше или нешто друго е во прашање...
Сега гледам, си го едитирал мислењето, сепак јас те цитирав и ја овековечив твојата неписменост која достигнува епски размери.

:pos::pos::pos:
Каков луцерн бре дете? Луцерн е град во Швајцарија, не знам дали на Луцифер мислеше или нешто друго е во прашање...

Да не изигрувам пророк, но мислам дека чоекот мислел на ЦЕРН а збунет од појавата на Луцифер во еден претходен пост во неговиот ум се искомбинирало нешто и испаднало Луцерн...
Et voila...:vozbud:

Многу книги читаш или пак ти ги раскажуваат па се темелиш на основата на пеколот од данте :pos:... пази да не те изеди луцифер или пак 3те зверки :pos:

Се смееш сега, но кога кожата ќе почне да ти отпаѓа од месото, од студ, тогаш нема повеќе да се смееш. Покај се дури е време, извини им се на сите овде заради твојата дрскост, и моли се за прошка, оти маф ти е планот...:(

И јас мислам дека е Церн, нешто многу против Церн имаат во последно време. Поради тие честичките што не постојат.

Не треба да се премести во хумор, бидејќи под хумористичниот начин на изразување се кријат суштински прашања за религијата и декларацијата на припадност кон некоја конфесија. Разликата е во спасение или вечни маки, не е тоа само форумска дебата некаква, како за омилени патики на пример.
Ти не треба да си за апсаана на попови на МПЦ бидејќи православието кон се ориентираш е нивен производ. Имено, го нема во Писмото, ниту тој на Мојсеја на Синајската Гора му заповеда така ниту Синот Негов кој дојде да не избави од гревот спомена православија ниту некој од мноштвото пророци кажал нешто околу тоа.

А и во теологијата православна не верувам дека нешто посебно се поддржуваат хомосексуалци и нивно право на брак и посвојувања или се настапува критички кон моралот...:icon_lol:

Никогаш не сум ја сфаќала религијата како фанатик и си ја толкувам јас како што сакам, а не како што некој поп ќе ми каже. Верувам дека постои бог и не треба да има прашања во врска со тоа. А бог е голем и не познава разлики, простува. Ни поповите не се држат до заповедите, а не пак верниците. И никаде бог не рекол„ не ги признавајте хомосексуалците оти ќе ве вртам на ражен“ но за тоа има соодветна тема, да не забегуваме овде.
Значи признавам бог и црква, не признавам попови,владики и слични неранимајковци кој на сметка на Бога се богатат и го уништуваат името на црквата.

Никогаш не сум ја сфаќала религијата како фанатик и си ја толкувам јас како што сакам, а не како што некој поп ќе ми каже. Верувам дека постои бог и не треба да има прашања во врска со тоа. А бог е голем и не познава разлики, простува. Ни поповите не се држат до заповедите, а не пак верниците. И никаде бог не рекол„ не ги признавајте хомосексуалците оти ќе ве вртам на ражен“ но за тоа има соодветна тема, да не забегуваме овде.
Значи признавам бог и црква, не признавам попови,владики и слични неранимајковци кој на сметка на Бога се богатат и го уништуваат името на црквата.
Он не се замара со признавање/непризнавање, одма на каменување преминува. Нема демократија таму.

Леандра, јас слушнав многу си пиела по тоа собиранките...

хммм...

Адските порти се секогаш отворени, дури и на Божиќ...

:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom