- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
Заслужуваш да ти ја намалат...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вработен сум во Фх3х веќе 1 ипол година. Платата ми е ептен милинамлна, и неможам да платан ни кирија со тоа.Но од вработените слушам дека тешко да ти дадат покачување. Знам дека на негитивен одговор ќе ме погоди, и плус тука што и да ми кажат ќе го сработам, пошто незнаат сите да го работата тоа што ќе ми го дадат.
Па мислам дека е време да прашам да ми ја покачат платата,неможам со 400евра да протерам цел месец.
Има некој искуство околу ова.
Ќе почнеш да му работиш се помалце и помалце, ќе касниш на работа, ќе си одиш порано, паузите ќе си ги продолжуваш.... и еден ден к оќе те прашаат оти така, ќе им речеш “Па за толку пари - толку работа, дајте ми 800 евра плата па ќе добиете за 800 евра и работа“
бори се , кажи му ,заслужуваш, тие што лижат ќе лижат цел животСтандарно, како и секој форум и овој, ако прашаш нешто ќе те направат од гомно подоле.Свака част,освен на искучоци.Чим барам повеќе плата, имам и зашто ама тоа вас ич да не ви чуе,ако имате искуство и сте добиле покачување кажете, на да тролате тука ко некој старци.Јас си го вредам мојот труд, и повеќе знам од овие тука што работат и што му лижат гз на нашиов малоумен газда, што спие на пари.
и по година и пол стварное редно да ти покачат платабори се , кажи му ,заслужуваш, тие што лижат ќе лижат цел живот
Стандарно, како и секој форум и овој, ако прашаш нешто ќе те направат од гомно подоле.Свака част,освен на искучоци.Чим барам повеќе плата, имам и зашто ама тоа вас ич да не ви чуе,ако имате искуство и сте добиле покачување кажете, на да тролате тука ко некој старци.Јас си го вредам мојот труд, и повеќе знам од овие тука што работат и што му лижат гз на нашиов малоумен газда, што спие на пари.
и по година и пол стварное редно да ти покачат плата![]()
Бато,кога некој не се изјаснуе убаво,често ќе биде исплукан.Раскажи си ти на долго и широко да видиме кај одат париве твои..Пошо 400 евра за еден човек не е мала сума..
Зашто гледам иронија во овој твој пост?
--- надополнето: Sep 26, 2011 1:37 PM ---
Што е битна сумата? Јас да го знам тоа он што претпоставувам го знае и 400 евра би ми биле малце... не треба да се глеа колку се доволно за живот треба да се глеа и да се бара плата во однос на твоето знаење и придонес... Ама македончето живее по реченицата "да има за храна и цигари и доста се не ми требаат повеќе"
зошто тоа сакаш да го видиш веројатно, не мислиш дека по година и пол треба да се покачи плата, јас слушам има фирми во кои на 6 месеци им качуваат платаЗашто гледам иронија во овој твој пост?
--- надополнето: Sep 26, 2011 1:37 PM ---"
зошто тоа сакаш да го видиш веројатно, не мислиш дека по година и пол треба да се покачи плата, јас слушам има фирми во кои на 6 месеци им качуваат плата