Јеховини сведоци

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
абе верувам, ама не сум баш побожен...постење...ова она...шознам.....
ја расипав темава........
Од википедија
Атеизам, во поширока смисла, е одбивањето на верување во постоењето на божества.[1] Во потесна смисла, атеизам е ставот дека не постојат божества.[2] Највклучително, атеизам едноставно е отсуство на верба дека постојат некои божества.[3] Атеизам е во контраст со теизам,[4] кој во својата најопшта форма е верувањето дека постои барем едно божество.[5][6]
Чек Јеховини Сведоци кај нас се исто што и Амишите !?
Амишите живеат како заостанати, т.е. струја не, сами произведуваат храна, одгледуваат животни - и со нивна помош ја обработуваат земјата. Т.е. како да живеат во XiX век

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Чувајте се од лоши луѓе....не од јеховини батки, христијани, муслимани...
забегав
--- надополнето: Sep 25, 2011 9:15 PM ---
то сум :) сеа ѕирнав...:) фала Нојзи :)

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Леле што ги направи ти Јаховиниве сведоци како некоја опасна секта да се.Врска нема,јас познавам цела фамилија Јеховини сведоци се,мирни луѓе,повлечени,си го гледаат своето,иако често знаат да навлезат во дуел со атеисите,но тоа е,секој си го брани своето,но во никој случај нема да те напднат или осудат за нешто,мене ми се пофини од христијаните кои кога ќе ти дојдат па ќе почнат да филозофираат нешто,па ќе изедначуваат сатанист со атеист,па ќе почнат да плукаат на се што не е дел од библиските норми.
Така, така... Само што ако им кажеш дека има жена со исцелителни моќи, тоа за нив е сатанска работа како и миљарда други работи... Во ред се, се дур не навредиш нешто што е „свето“.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Амишите живеат како заостанати, т.е. струја не, сами произведуваат храна, одгледуваат животни - и со нивна помош ја обработуваат земјата. Т.е. како да живеат во XiX век
Имам гледано филмови со Амиши, па по оноа „и пц-то за нив е ѓаолска работа“ ми делуваше дека Јеховините се нешто слични на нив.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Така, така... Само што ако им кажеш дека има жена со исцелителни моќи, тоа за нив е сатанска работа како и миљарда други работи... Во ред се, се дур не навредиш нешто што е „свето“.
Секој си го брани своето, нормална работа е тоа.
--- надополнето: Sep 25, 2011 9:20 PM ---
Имам гледано филмови со Амиши, па по оноа „и пц-то за нив е ѓаолска работа“ ми делуваше дека Јеховините се нешто слични на нив.
па кај овие ми се допаѓа тоа што религијата не сакаат да ја мешаат со политика што е случај со исламот и христијанството.
Иначе погоре мислам на 1 страна пиша еден дека професорот по информатика му бил Јеховин Сведок.
--- надополнето: Sep 25, 2011 9:24 PM ---
Иначе веќе има ваквата тема, http://forum.kajgana.com/threads/Јеховини-сведоци.8196/page-33 па за да не ти се брише друже цела тема нека бидат споени.

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Секој си го брани своето, нормална работа е тоа.
Секако, само што има работи кои тотално немаат смисла, и се граничат со лудост. Ако нештото во кое што јеховиниот сведок верува,а нема никаква логика, нема теоретски шанси ти да му го докажеш спротивното, зошто „така му кажале од таму, и тоа е правилно“. Некако ми се многу со испрани мозоци. Иако мирни, сепак има нешто што се крие во нив, бар таков впечаток имам од луѓето кои ги знам...

К

Кнез Мишкин

Гостин
Познавам една фамилија, мирни повлечени луѓе, добри пријатели сме, ама никогаш немаме разговарано на таа тема, ме немаат мамено да им се придружам ни ништо. 5 члено семејство живеат од една плата, а сепак спокојни и мирни, дали спокојот им доаѓа од нивната религија или се материјално помогнати од нивните здруженија, којзнае.

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Познавам една фамилија, мирни повлечени луѓе, добри пријатели сме, ама никогаш немаме разговарано на таа тема, ме немаат мамено да им се придружам ни ништо. 5 члено семејство живеат од една плата, а сепак спокојни и мирни, дали спокојот им доаѓа од нивната религија или се материјално помогнати од нивните здруженија, којзнае.
Не се такви да те тераат да се приклучиш кон нивната секта, не се такви „секташи“ како што ние си ги замислуваме секташите.. Мирен народ. И како што кажа, јас да ти потврдам дека ги потпомагаат со парични средства од таму..

Член од
25 септември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Епа те уверувам дека не живеат од една плата. Секој кој е Јеховен Сведок добива месечен придонес од 10 илјади денари. Исто така им даваат облека нова, или малку носена односно добро сочувана. Облеката е исклучиво марка, а луѓево што се Јеховни Сведонци многу ретко купуваат облека. :)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Тоа е Sky,и ние си го браниме светото,само со поинаков епитет од "сатански"-ретардирани.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ќе ме тера некој да сум станел јеховин сведок бла бла..
ми дојде еден ден еден во одело со некои работи и почна да ми збори у стилот.. дали гледате што се случува во светот .. сиромаштии, цунамиња, катастрофи бла бла.. зошто човештвото е така казнувано блабла.. ГОСПОД бла бла, јеховини сведоци.. и кога слушнав јас господ и јеховини сведоци, како некој со вилушка во мозок да ми брцнал.. одма му викам чао братче со среќа.

значи јас сум ПРОТИВ се што ми поставува правила и ми кажува што да славам/правам што не.
животот е мојата религија сум го кажал милион пати и пак ќе го кажам верувам само во себе и правам се што мислам дека треба да направам.

тие секти постојат за да се лажат луѓе, некој дебело профитира од нив.

и да ми каже некој.. што добива религиозен човек повеќе од тоа што јас добивам?
што добивам ако станам јеховин сведок ?
или ако одам во црква..

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Чек Јеховини Сведоци кај нас се исто што и Амишите !?
не е баш слично како Амишите туку Адвентистите се слични како Амишите,а што се однесува за јеховини сведоци тие се далеку погрешно протолкување околу библијата;)

S

Sagan

Гостин
А што толку згрешил Јехова? :icon_lol:
Just kiddin'.

Он: и мене ми се чудни другите монотеисти, па не сум против нив. Не гледам зошто некој би бил против ЈС, кога се најмирните меѓу теистите.
ЈС не се секта, туку религиозна организација која цврсто држи до Библијата, но нема свештенство и цркви, туку секој верник е должен да ги подучува другите, а заедништвото се одржува со собирања во сали.

Тој што ја читал Библијата, знае дека старозаветниот, богот на Авраам и Отец на Исус е Јехова / Јахве, така што ЈС ништо не измислиле.

Иако сум атеист (не верувам во бог кој може да мисли), Јеховините Сведоци секогаш ми биле пријатни луѓе за муабет и ги сметам за најблагородни меѓу теистите.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ми дојдоа на врата пред некое време и ме прашаа што ме правело среќен ? :D ама не ми кажаа дека се јеховини сведоци, ваљда пошо луѓе многу паничат од необјасниви разлози, и ми дадоа некои книги што ги знам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom