Фан Клуб: Јувентус

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Можеви е време Киелини да седне на клупа. Треба Конте да му даде до знаење дека никој не е недопирлив. Два гола во оваа сезона ги примивме на негови грешки, а со Катанија имаше плус уште една која можеше да биде фатална по голот на Буфон.

Барзаљи игра дупло подобро од Киелини. Мислам дека на следниот натпревар Бонучи треба да му прави друштво на Барзаљи во дефанзивната линија, а Киелини да седне на клупа. Никој не е недопирлив, секој треба да игра според заслугите...Конте добро го гледа тоа, за разлика од претходните тренери на Јуве.

Член од
28 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
102
Evo malo statistike danasnje utakmice:

Catania - Juventus
35 % posjed lopte 65
1 / 9 udarci u okvir/ukupno 4 / 13
371 Tocna dodavanja 628
04':38" Teritorijalna nadmoc 12':01"
21 Ucinjeni prekrsaji 14
3 Korneri 10

Osvojene lopte:

Giorgio Chiellini (JUVENTUS) 29
Andrea Barzagli (JUVENTUS) 19
Francesco Lodi (CATANIA) 18
Fabio Grosso (JUVENTUS) 17
Ciro Capuano (CATANIA) 17
Mariano Gonzalo Andujar (CATANIA) 14

Tocna dodavanja:

Giorgio Chiellini (JUVENTUS) 74
Fabio Grosso (JUVENTUS) 51
Andrea Barzagli (JUVENTUS) 50
Andrea Pirlo (JUVENTUS) 48
Arturo Erasmo Vidal Pedro (JUVENTUS) 48
Stephan Lichtsteiner (JUVENTUS) 32

Sutevi:

Claudio Marchisio (JUVENTUS) 4
Gonzalo Rubén Bergessio (CATANIA) 3
Andrea Pirlo (JUVENTUS) 2
Arturo Erasmo Vidal Pedro (JUVENTUS) 2
Milos Krasic (JUVENTUS) 2
Fabio Grosso (JUVENTUS) 1
нее лоша статистика ова ама во играта не се гледаше дека имаме надмоќ
белки ке се попрат за понатмау
инаку елија рачунајте дека ваков ке биди цела сезона
некеше да дојди во јуве тој и сега ке глуми вервајтеме

F

FuckYouAll

Гостин
Го баравте црнецон на местото од Џакерини, го добивте.......абе неписна, Џакерини 10 пати поубо ќе изиграше.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Знаете дека SKY изјави дека на барзаљи му е ебан глуждот и дека сеуште е во болницата во Катанија.... др информации нема ...ако не игра против рома наебавме

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Знаете дека SKY изјави дека на барзаљи му е ебан глуждот и дека сеуште е во болницата во Катанија.... др информации нема ...ако не игра против рома наебавме
Мислиш следна со Милан имаме :):icon_lol:

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Не игравме толку лошо, до негде сум задоволен сум од играта,али не и од резултатот.На вакви тешки гостувања,како денешново во Катанија,со екипи кои играат катанаџо,МОРА да се искористат сите шанси.Јувентус не ги искористи и затоа се врати само со бод.

Треба уште многу работа во тимов.Денес формацијава поише личеше на 4-5-1,отколку на 4-3-3.Крилата во прво полувреме беа тотално отсечени,се идеше со некои дугачки топки на релација Пирло-Матри кои завршуваа во празно.Во второ полувреме ми стана јасно зошто Конте на претходните натпревари му даваше предност на Пепе пред Елија.Типот е ѕвер,игра добро во одбрана,борбен е,солиден во напад,моментално најдобро крило што го имаме на располагање.
Доколку не се поправи Елија и не се вклопи брзо во тимот,не гледам кој би му го загрозил местото на Пепе.

Единствена забелешка до Конте е тоа што можеби од старт требаше да игра со 4-4-2.Али сигурно и тој поише очекувал од Красич и Елија,па не го осудувам нешто.И после дадениот гол требаше можеби да го остави Матри.Теренот беше за никаде и немаше услови за игра по земја,само со нафрлени топки се идеше, така да немаше некое фајде од Дел Пиеро.Одма кога влезе доби на тацна топка за на глава,али не он таков тип на играч.Да беше Матри ќе беше друго...

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
И на крај излезе оти само на нив паднав :tapp: Конте има на располаѓање еден куп играчи па сигурно ќе му дреба време да ги види сите кој как о игра додека да ја погоди вистинската формација, а кога би ја погодил верувам ќе распалиме :) Имајте стрпление сеуште е почеток на сезоната :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.764
Поени од реакции
3.826
Не се разочарувај толку рано, има време до крај сигурен сум дека ке дадат се од себе во останатите мечеви.Денес Елија многу ме разочара, очекував повеќе од него а тој само како статуа дремеше таму.Ке му дадат топка и одма ке ја врати и толку.Златен Бастос да си го земевме
Со ваква игра на 80% од тимот 7 место ке биде наше Скудето. Не е доволно само да бидат добро мотивирани за да истегнат некој од слабиве екипи. Треба и знаење (квалитет) кое го имаат само неколку од новодојдените.

Киелини игра катастрофално од почетокот на сезоната. На ова се додава и левата бочна позиција која ни е празна откако го направија најаматерскиот потег у цела фудбалска династија, плус лошите измени на Конте, плус менување формација 6000 пати на 3 натпревари, плус менување играчи секое коло, плус недициплинирана игра, ни одземаа 4 сигурни бода, а мене ме тераат да мислам (прилично сум сигурен ама да не бидам груб) дека и оваа година ке останеме без ЛШ.

Релативно слабо одигравме на трансфер пазарот па сега ке треба да останеме без нокти до Јануари кога ке се крат дупките од летоска.
Сега сме први на табела, но гледај само каде ке бидеме за 2-3 кола. Имавме лесен почетен распоред и можност да врземе неколку победи и да набилдаме бодови, a играчите само со покакаа исто како и Конте особено после оптимистичките изјави кои ме тераат на Facepalm секогаш кога ке ги прочитам.
Од 22 Октомври па натаму играме против Џенова, Фиорентина, Интер, Наполи, Палермо и Лацио. Како тука планираат да земаат бодови, а не можат против Болоња(!?) знае само Конте и неговата перика.

Уште од крајот на Август го потам дека многу лоши потези се направени кои ке ни се влечат во текот на сезоната, а ке не чинат солено.

Наредно коло само нека пробаат дома да не донесат 3 бода ке видите каков масакр ке ги чека во Понеделник наутро.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Лошо вака, безвезе губиме поени, сеа требаше 12 да имаме... а не 8 бода.

И уште не ми е јасно зошто Quagliarella не го игра -_-

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
Келини треба да погрее клупа, какви само глупави грешки прави, нетипични за него. Главен виновник за примениот гол. И уште еден фактор за нерешениот изход е тоа што Конте ја згреши формацијата, требаше да игра со 2 шпица. За пофалба е тоа што имаме огромен посед на топка во сите 4 досегашни натпревари. играме храбро, напаѓачки , отворен фудбал. Болна точка ни е одбраната, која сум сигурен ке се среди во јануари. само да се држиме во врвот дотогаш, Форца Јуве
П.С , има некој информација што се случува со Естигарибија? сакам да го видам во акција.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Ви реков јас Естигарибија дека е подобар од Елија и дека повеќе ќе покаже од холанѓанецов ...

Kajgana Shop

На врв Bottom