Saladin
被爆者
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 10.829
- Поени од реакции
- 13.830
Мораш сам со себе да разрешиш, што сакаш од неа. Ако ја сакаш многу што нејќеш да ја загубиш како другарка, тогаш не и` се отварај. Не и` спомнувај ништо за ова.Јас би и се отворил, но реков, се плашам од реакција, може она ме доживува само како другар, не знам, не знам .. Се плашам да не почне да ме избегнува ако и кажам, па ни овој однос сеа што го имаме да го нема.
Но со тоа ризикуваш да не најдеш нова. Ќе се залажуваш константно со неа дека ќе биде како некогаш. Ако сакаш таков живот пеќи. Но ќе дојде моментот коа ќе начукаш 20 и кусур накај 30ка години и ќе се запрашаш што даље. И тогаш трескањето од земја ќе биде буквално од тераса.
Додека ако и` кажеш сеа и не успее, ќе боли. Проклето ќе боли. 6 месеци. Година. Година ипол највеќе. И после ќе се запрашаш, зашо по ѓаволите сум се притресувал толку кога има толку прекрасни луѓе (девојки) околу мене. И продужуеш даље.
Разликата е години.
..и кога и помина тој период на земање воздух ја и реков што праиме сега? и ми вика ваму таму другари ( а ја највише мрзам другар со девојка зашто од моја гледна точка тоа е невозможно) и ја или тоа или ништо и она другари сака..ја не и завршено..после тоа..после 2-3 месеци ми пиша порака "те видов" и ја и пишувам "доброоооооо?" и цело време инсистираше да останеме у контакт ама ја реков не и ја избегнував скроз...и после се откажа она и еве 20 месеци немаме ништо зборено....и сега не ја сакам ама нешто ме враќа назад а незнам што и бев неколку пати у дилема да и пишам а-у ама сеа ќе испаднам да не речам пи*ка зашо ваму демек муда и покажав и сега ми било ептен големо понижување...............се надевам само на картата спонтано среќавање ама и тоа никако да бидне а и коа би биднало незнам што би се десило...или пак да проголтам гордоста ств незнам..затоа помош
Не сакам да те навредам, сакам да кажам, исто би те советувал и на 15 и на 25 ако си во оваа ситуација.
не се замарам со неа.......како и да е фала на помошта на двајцата