Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Јас би и се отворил, но реков, се плашам од реакција, може она ме доживува само како другар, не знам, не знам .. Се плашам да не почне да ме избегнува ако и кажам, па ни овој однос сеа што го имаме да го нема.
Мораш сам со себе да разрешиш, што сакаш од неа. Ако ја сакаш многу што нејќеш да ја загубиш како другарка, тогаш не и` се отварај. Не и` спомнувај ништо за ова.
Но со тоа ризикуваш да не најдеш нова. Ќе се залажуваш константно со неа дека ќе биде како некогаш. Ако сакаш таков живот пеќи. Но ќе дојде моментот коа ќе начукаш 20 и кусур накај 30ка години и ќе се запрашаш што даље. И тогаш трескањето од земја ќе биде буквално од тераса.
Додека ако и` кажеш сеа и не успее, ќе боли. Проклето ќе боли. 6 месеци. Година. Година ипол највеќе. И после ќе се запрашаш, зашо по ѓаволите сум се притресувал толку кога има толку прекрасни луѓе (девојки) околу мене. И продужуеш даље.
Разликата е години.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Уау...гледам дека овде има доста поголеми проблеми/дилеми од моите ама сепак ќе побарам помош..

Значи вака..се се' случи пред точно 2 години..за тоа виновен беше фб и да не тупам со вовед ќе преминам на главното..како и да е поминаа 2 години иначе таа ми беше првата женска на 15 години,и од тогаш не сум имал(ЗНАМ дека е детско пубертетско и слично,ама еве влагам накај 18 и скоро исто е и затоа сфатете ме малце поозбилно а не како дете) и пред да ми раскине имавме периоди кај што "оладивме" и еднаш ја излажав за ситница(што мислам дека најмногу ја погоди,да беше ситница ама ми рече денес ситница утре нешто поголемо) и добро,и ми рече дека сака малце период да "земела" воздух,ова ми го кажа у 6иот месец колку што идевме (не ми е јасно зашто секад женскиве заебуваат со таа фора..ако више раскинуваш кажи кратко и јасно и готово а не ова она) и после тоа имаше еден месец на комуникација на која она највише инистираше а ја бев онака ми викаше ми фалиш ваму таму а ја бев ладен:P..и кога и помина тој период на земање воздух ја и реков што праиме сега? и ми вика ваму таму другари ( а ја највише мрзам другар со девојка зашто од моја гледна точка тоа е невозможно) и ја или тоа или ништо и она другари сака..ја не и завршено..после тоа..после 2-3 месеци ми пиша порака "те видов" и ја и пишувам "доброоооооо?" и цело време инсистираше да останеме у контакт ама ја реков не и ја избегнував скроз...и после се откажа она и еве 20 месеци немаме ништо зборено....и сега не ја сакам ама нешто ме враќа назад а незнам што и бев неколку пати у дилема да и пишам а-у ама сеа ќе испаднам да не речам пи*ка зашо ваму демек муда и покажав и сега ми било ептен големо понижување...............се надевам само на картата спонтано среќавање ама и тоа никако да бидне а и коа би биднало незнам што би се десило...или пак да проголтам гордоста ств незнам..затоа помош

P.S. Не глејте на работава како на 15 годишни разлигавени тинејџерчиња туку сега како што кажав идам накај 18 година и би требало да е за нијанса посериозно
Од моја гледна точка нема никаква разлика меѓу разлигавени 15, 18 или 25 годишни тинејџерчиња. Ако се однесува некој разлигавено, годините се еписибир. :) Не сакам да те навредам, сакам да кажам, исто би те советувал и на 15 и на 25 ако си во оваа ситуација.

Рече дека ти била прва девојка. Па ќе ти дадам глуп ама ефективен пример. Замисли, јадеш хамбургер од Чичко Стоилко. Мислиш дека е најбољи хамбургер у свет и викаш нејќам ја ништо друго, сакам само Стоилко да ми го вратат. Ама реално, Стоилко беше срање, само беше најдобар во тоа време, после се појави Седмица, па Вили, па којзнае што ќе се појави следно.

Поентата ја сфаќаш, не биди глупав да мислиш на таа што е во твоето минато, мисли на тоа дека од нејзе гарант има боља. Работи на себе, биди подобар човек, попривлечен момак, најди ги вистинските парфеми и облеката што совршено ти прилега, иди у теретана, читај книги, станувај за себе бољи, после тоа сами ќе си дојдат девојките ако вредиш. Или со „хамбургер речник“ - собирај пари за да имаш да потрошиш 130 денари за хамбургер од Седмица. :) Иначе, нема да можеш да си го дозволиш тоа задоволство.

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Од моја гледна точка нема никаква разлика меѓу разлигавени 15, 18 или 25 годишни тинејџерчиња. Ако се однесува некој разлигавено, годините се еписибир. :) Не сакам да те навредам, сакам да кажам, исто би те советувал и на 15 и на 25 ако си во оваа ситуација.

Рече дека ти била прва девојка. Па ќе ти дадам глуп ама ефективен пример. Замисли, јадеш хамбургер од Чичко Стоилко. Мислиш дека е најбољи хамбургер у свет и викаш нејќам ја ништо друго, сакам само Стоилко да ми го вратат. Ама реално, Стоилко беше срање, само беше најдобар во тоа време, после се појави Седмица, па Вили, па којзнае што ќе се појави следно.

Поентата ја сфаќаш, не биди глупав да мислиш на таа што е во твоето минато, мисли на тоа дека од нејзе гарант има боља. Работи на себе, биди подобар човек, попривлечен момак, најди ги вистинските парфеми и облеката што совршено ти прилега, иди у теретана, читај книги, станувај за себе бољи, после тоа сами ќе си дојдат девојките ако вредиш. Или со „хамбургер речник“ - собирај пари за да имаш да потрошиш 130 денари за хамбургер од Седмица. :) Иначе, нема да можеш да си го дозволиш тоа задоволство.
Потполно те разбрав:) Многу сликовито објасни(y) а иначе сеа сум у шок дознав нешто многу адинсхаенуо за неа така да нека се гони у пичку матер:tapp: не се замарам со неа.......како и да е фала на помошта на двајцата :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.584
Поени од реакции
17.427
Jас од кога раскинав после толку долга врска едноставно се изгубив. Изгубив самодоверба ( чудно само во љубовта а во др полиња ми се покачи ).... Едноставно се изгубив, дури во еден период заборавив како да му се пуштам на чупе
....

Член од
4 септември 2010
Мислења
136
Поени од реакции
32
Jас од кога раскинав после толку долга врска едноставно се изгубив. Изгубив самодоверба ( чудно само во љубовта а во др полиња ми се покачи ).... Едноставно се изгубив, дури во еден период заборавив како да му се пуштам на чупе
....
Ne se zamaraj se ke si dojde na svoe mesto i kaj mene bese istoto ali sega gledam deka i fazla sum mozel od toa so sum go imal :))

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.584
Поени од реакции
17.427
Ne se zamaraj se ke si dojde na svoe mesto i kaj mene bese istoto ali sega gledam deka i fazla sum mozel od toa so sum go imal :))
Абе стално е така ако се замараш не иди ништо, ако се олабајш се шо е твое си иди ...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.558
Вака со една девојка контактирам секој ден на мсн веќе месец дена се видовме 2-3 пати до сега и ми кажува на мсн се дека и се допаѓам и се дека сум нејзин тип на излегувањата кога се видовме пробав да ја бакнам а таа се потргна и рече рано и било и требало време за да размисли. Ја прашувам што е тоа што треба да го размисли ако и се допаѓам? Потоа ми призна дека на почетокот ме лажела малку околу тоа каде живее ( мораше фактички да признае бидејќи немаше логика тоа што збори) и реков биди искрена и кажи се што како е а она рече дека само тоа го излажала но како зборуваше се повеќе ја фаќав на нелогичности кој кога и да ги проверев излегуваа лаги.... Ај ја оставам нека лаже баш ми е гајле но никако неможам да разберам што е тоа што ја кочи ако и се допаѓам и што да правам покрај се што кажува? На секој кажан збор се прашувам а колку ли е ова точно?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Вака со една девојка контактирам секој ден на мсн веќе месец дена се видовме 2-3 пати до сега и ми кажува на мсн се дека и се допаѓам и се дека сум нејзин тип на излегувањата кога се видовме пробав да ја бакнам а таа се потргна и рече рано и било и требало време за да размисли. Ја прашувам што е тоа што треба да го размисли ако и се допаѓам? Потоа ми призна дека на почетокот ме лажела малку околу тоа каде живее ( мораше фактички да признае бидејќи немаше логика тоа што збори) и реков биди искрена и кажи се што како е а она рече дека само тоа го излажала но како зборуваше се повеќе ја фаќав на нелогичности кој кога и да ги проверев излегуваа лаги.... Ај ја оставам нека лаже баш ми е гајле но никако неможам да разберам што е тоа што ја кочи ако и се допаѓам и што да правам покрај се што кажува? На секој кажан збор се прашувам а колку ли е ова точно?
Сте се виделе само 2/3 пати , а се друго ви е на мсн? Па на мсн секој може да те лаже и зафркава , разговарај со неа у 4 очи, ако е за озбилно тогаш ок, ако само сака да се глупира тогаш откачија што друго да ти кажам

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.584
Поени од реакции
17.427
Колку години има? Можи ке и бидеш прв дечко ? Ако е помала можда пробувала интересна да се направи ....Плус заеби мсн , на мсн или фб чет пола од тоа што се зборува или е мајтап или ако не е ако не и се допадне реакцијата или ако се премисли ке рече дека е ' мајтап' а од 2/3 врска .нз ...мн е важно колку годинки е :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.558
Колку години има? Можи ке и бидеш прв дечко ? Ако е помала можда пробувала интересна да се направи ....Плус заеби мсн , на мсн или фб чет пола од тоа што се зборува или е мајтап или ако не е ако не и се допадне реакцијата или ако се премисли ке рече дека е ' мајтап' а од 2/3 врска .нз ...мн е важно колку годинки е :)
20 години е и демек немала врска досега и во живо сум ја прашал ми вика ми се допаѓаш ова она ама ми требе повеќе време

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.584
Поени од реакции
17.427
20 години е и демек немала врска досега и во живо сум ја прашал ми вика ми се допаѓаш ова она ама ми требе повеќе време
Можда то и е причината што немала досега врска. Зависи колку ти се допаѓа ако мн ти се допаѓа чекаја ама ....

Значи дај и неколку дена известија за тоа на фин начин и после 2-3 дена излезете прошетајте и прашаја да знаеш на што си ... ако не стави крај пред да почни ..не ти треба личност во животот нестабилна која не знае што сака ....

можепи не знај да се лапа :| и тоа не е срамота нека ти кажи

Член од
24 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo decki..Imam eden problem se nadevam deka ke mi pomognete da go resam..Vo vrska sum so decko podolgo vreme,no problemot e toa sto me laze mnogu,znaci celo vreme i sekogas misli deka mu veruvam...jas veke ne mozam da go kontroliram toa sekoja laga do sega mu ja fativ...kaze te mi sto da pravam dali da prodolzam so takov covek da idam ili???koe e resenieto ???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Zdravo decki..Imam eden problem se nadevam deka ke mi pomognete da go resam..Vo vrska sum so decko podolgo vreme,no problemot e toa sto me laze mnogu,znaci celo vreme i sekogas misli deka mu veruvam...jas veke ne mozam da go kontroliram toa sekoja laga do sega mu ja fativ...kaze te mi sto da pravam dali da prodolzam so takov covek da idam ili???koe e resenieto ???
зависи од лагите, ако се мали лаги можеби е таков карактер па и да се навикниш ако не се опасни, али ако пердаши други а тебе те лажи дека си “му једина љубов“ тогаш мислам дека треба да го напуштиш и да побараш вистински маж, кој ќе те сака, почитува, кој ќе те сфати и разбери и во чии очи ќе го најдиш својот спокој а во прегратките мир..... (а и добро изгледам)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Човк што те лаже константно, не те сака. Факт!!! Лажење е непочитување а ти сакаш ли да бидеш со некој што не те почитува?
И тоа што го чувствуваш не дошло од никаде. Јас можам само да ти дадам совет, а одлуката сепак е твоја. Мој совет, батали го!

Kajgana Shop

На врв Bottom