Нови играчи имаш колку сакаш, но тие претежно играат некои игрици во таканаречените социјални мрежи, што за нас хардкор играчите е малку феминизирано.Небитно тоа, една работа сакам да те прашам уште од неделата ко ми реплицираше во темата Елдер Скролс.
Јас сакам да правам револуција во медиумот т.е. да бидам дела од некој си таков настан. И еве вака или онака имам идеи, зборувам, дела сеуштет немам ама сакам да имам. И ќе имам.
Целата на револуцијата е да се прифатат видео игрите како медиум, уште повеќе како уметнички медиум и да се појават повеќе играчи на овие игри. И пример за да се појават нови играчи мора да има некои нови работи затоа што тие потенцијални нови играчи едноставно не го играат тоа сегашното.
Е сеа да те прашам оти ти цело време си некако против мене? Сметаш дека нема потреба од револуција или пак моите методи не ти одговараат?
Приказната, сценариото, игривоста тоа веќе си е стандард и зависи од креативноста на творецот, игрите со постоечката технологија на графички план и немаат што ново да понудат, оние некакви си обиди за 3D приказ на играта со цвикери на очите и не се така занимливи, така да.... ни останува само да ја дочекаме виртуелната реалност каде потполно ќе бидеме внатре во играта но по пристапни цени па кој го преживее адреналинот ќе разкажува.