C/C++

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување
Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!
--- надополнето: Aug 21, 2011 10:47 AM ---
Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!

Не е воопшто тешко, ако имаш желба да го научиш. Треба само да му влезеш во шема, и после се ќе си доаѓа само.
Кога ќе почнеш да учиш, ќе мислиш дека никогаш нема да го сфатиш, но не се откажувај. Јас неколку пати се откажував, па пак чепкав, па сега доста знам.. :)

Да стварно тешко е? И јас сеа ќе почнам да си го учам, т.е денес почнав

хахаха каков одговор :D

на прв поглед се е тешко, кога ќе го научиш тогаш нека те праша пак дечкото дали е тешко :)

a секако ти за два саати нема шанси да научиш програмски јазик

Е знам де ако сакам добро да го знам ми требаат бар 2 години ама ако имам време до факс :D
Фала на одговорите

Е знам де ако сакам добро да го знам ми требаат бар 2 години ама ако имам време до факс :D
Фала на одговорите

ако сакаш солидно да знаеш ќе ти требаат 2 месеци (без оптеретување) прво Ц+ после уште 2 Ц++

а можеш и за многу побрзо од тоа.. за месец дена и двете да ги научиш.

Сега ќе почнам уште малку да одам на часови C++, па да ве прашам, како е, тешко ли е?
Да стварно тешко е? И јас сеа ќе почнам да си го учам, т.е денес почнав

Јазикот како јазик не е тежок. Тешка е логиката која не се учи баш лесно, ама со тек на време се учат финти, а некој работи (логички) на памет.
Логиката никој не може да ти ја даде.

ако сакаш солидно да знаеш ќе ти требаат 2 месеци (без оптеретување) прво Ц+ после уште 2 Ц++

а можеш и за многу побрзо од тоа.. за месец дена и двете да ги научиш.

да де ама јас зборам за да ги знаеш па да може да ти плаќаат за програми,а за онака да ги знаеш ти требаат 2 месеци

Ме интересира дали на факултет се учат Ц и Ц++ , јас сега ќе бидам прва година на Информациско-комуникациски технологии..и кои др јазици пошто врска неам :confused::unsure:

Ај уште едно прашање до тие што веќе го знаете јазикот
- дали тие #include ( cstdlib), #include ( iostream) утн. ги учевте на памет или?

Како мислиш на памет? Тоа се стандардни библиотеки со функции...

епа кога ќе го отворам програмчето тие , како и крајот веќе ми ги има, ама татко ми вика дека во некои програми треба сам да ги пишуваш

епа кога ќе го отворам програмчето тие , како и крајот веќе ми ги има, ама татко ми вика дека во некои програми треба сам да ги пишуваш

Кај некои компајлери ги има од почеток дадено, но само некои библиотеки, некои ќе треба ти да ги вметнеш.
Во Dev C++ ги немаш, па треба ти да ги пишуваш.

Toa e тешко на памет да го научиш? Па тоа е најлесниот дел. :D

Ај уште едно прашање до тие што веќе го знаете јазикот
- дали тие #include ( cstdlib), #include ( iostream) утн. ги учевте на памет или?
На почеток повеќето такви мали а битни ствари ќе ги знаеш на памет, т.е. дека така треба и тоа е тоа... понатаму со продлабочувањето на материјалот ќе ти се објаснат и тие ситни работи, кои досега си ги пишувала по навика.
Иако за се можеш да дознаеш ако сакаш, на нет...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom