C/C++

Член од
11 јули 2008
Мислења
40
Поени од реакции
4
Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!
--- надополнето: Aug 21, 2011 10:47 AM ---
Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Сега ќе почнам уште малку да одам на часови C++, па да ве прашам, како е, тешко ли е?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Да стварно тешко е? И јас сеа ќе почнам да си го учам, т.е денес почнав

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Не е воопшто тешко, ако имаш желба да го научиш. Треба само да му влезеш во шема, и после се ќе си доаѓа само.
Кога ќе почнеш да учиш, ќе мислиш дека никогаш нема да го сфатиш, но не се откажувај. Јас неколку пати се откажував, па пак чепкав, па сега доста знам.. :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
хахаха каков одговор :D

на прв поглед се е тешко, кога ќе го научиш тогаш нека те праша пак дечкото дали е тешко :)

a секако ти за два саати нема шанси да научиш програмски јазик

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Е знам де ако сакам добро да го знам ми требаат бар 2 години ама ако имам време до факс :D
Фала на одговорите

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Е знам де ако сакам добро да го знам ми требаат бар 2 години ама ако имам време до факс :D
Фала на одговорите
ако сакаш солидно да знаеш ќе ти требаат 2 месеци (без оптеретување) прво Ц+ после уште 2 Ц++

а можеш и за многу побрзо од тоа.. за месец дена и двете да ги научиш.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Сега ќе почнам уште малку да одам на часови C++, па да ве прашам, како е, тешко ли е?
Јазикот како јазик не е тежок. Тешка е логиката која не се учи баш лесно, ама со тек на време се учат финти, а некој работи (логички) на памет.
Логиката никој не може да ти ја даде.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
ако сакаш солидно да знаеш ќе ти требаат 2 месеци (без оптеретување) прво Ц+ после уште 2 Ц++

а можеш и за многу побрзо од тоа.. за месец дена и двете да ги научиш.
да де ама јас зборам за да ги знаеш па да може да ти плаќаат за програми,а за онака да ги знаеш ти требаат 2 месеци

Член од
23 септември 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ме интересира дали на факултет се учат Ц и Ц++ , јас сега ќе бидам прва година на Информациско-комуникациски технологии..и кои др јазици пошто врска неам :confused::unsure:

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Ај уште едно прашање до тие што веќе го знаете јазикот
- дали тие #include ( cstdlib), #include ( iostream) утн. ги учевте на памет или?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Како мислиш на памет? Тоа се стандардни библиотеки со функции...
епа кога ќе го отворам програмчето тие , како и крајот веќе ми ги има, ама татко ми вика дека во некои програми треба сам да ги пишуваш

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
епа кога ќе го отворам програмчето тие , како и крајот веќе ми ги има, ама татко ми вика дека во некои програми треба сам да ги пишуваш
Кај некои компајлери ги има од почеток дадено, но само некои библиотеки, некои ќе треба ти да ги вметнеш.
Во Dev C++ ги немаш, па треба ти да ги пишуваш.

Toa e тешко на памет да го научиш? Па тоа е најлесниот дел. :D

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ај уште едно прашање до тие што веќе го знаете јазикот
- дали тие #include ( cstdlib), #include ( iostream) утн. ги учевте на памет или?
На почеток повеќето такви мали а битни ствари ќе ги знаеш на памет, т.е. дека така треба и тоа е тоа... понатаму со продлабочувањето на материјалот ќе ти се објаснат и тие ситни работи, кои досега си ги пишувала по навика.
Иако за се можеш да дознаеш ако сакаш, на нет...

Kajgana Shop

На врв Bottom