Дежурна Ординација! #2

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Ај брзо ке ве молам да кажете значи за воспаление на окото што да се користи така кога окото те печи и ти е црвено..какви капки најчесто се препишуваат дај некој кои има поминато низ ова некој природен лек некој начин да се намали црвенилото и тоа пешење внатре...камилица и слично мора да постои нешто барем на природна база за ова нешто.. :)
било кои што имаат антибиотик, прокулин мислм беа последните што сум ги чул, има многу ...

G

_Ghost_

Гостин
Луѓе дај кажете некој ап против болка. Ме умре забов цела ноќ, око не склопив. Вчера ми ставија лек за умртвување на живецот и ми рекоа ако имаш мали болки напиј се кафетин.
МАЛИ? Умрев упм. Испив 2 кафетини и ништо. Дајте нешто појако.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Луѓе дај кажете некој ап против болка. Ме умре забов цела ноќ, око не склопив. Вчера ми ставија лек за умртвување на живецот и ми рекоа ако имаш мали болки напиј се кафетин.
кетонал

B

Black Guard

Гостин
Кафетин не е препорачлив посебно за младите бидејќи содржи солидно количество на кофеин и познатиот опијат кодеин.

Напиј се Налгесин главна состојка е напроксен.

П.С грешно е толкувањето кај лековите за појако и послабо-има само ефикасно при дадена ситуација и неефикасно:)

Член од
22 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Луѓе ако може да ми помогнете некако... ми се иритира кожата на малата усна на вагината и постојано ме чеша, а понекогаш и ме боли... Се мијам со чај од камилица и се мачкам со кантарион, но нема никакво подобрување. :(

B

Black Guard

Гостин
Има и бактериски инфекиции неколку пати можно е да е менопаузата а можно е да е реакција од Кондомот(некоја хемикалија).

Препорачлив Брис.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Може ли некој кој го имал овој последниов вирус со кивање, течење нос, кашлање и температура да каже лек. Само да не ми препорачувате парацетамол, витамин Ц, фервекс и кафетин колд. Де кажете од шо најбрзо да се опораам :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може ли некој кој го имал овој последниов вирус со кивање, течење нос, кашлање и температура да каже лек. Само да не ми препорачувате парацетамол, витамин Ц, фервекс и кафетин колд. Де кажете од шо најбрзо да се опораам :(
Јас го имав истово + повраќање пред некое време. Ми кажаа да купам Фурал за средување на цревната флора (немав пролив ама ми кажаа да пијам од овие, ваљда за бактерии) и електролити пиев за да се покренам. За три дена се средив :) Ова електролитиве се надоместок на изгубените течности ама веројатно тоа ме живна.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Јас го имав истово + повраќање пред некое време. Ми кажаа да купам Фурал за средување на цревната флора (немав пролив ама ми кажаа да пијам од овие, ваљда за бактерии) и електролити пиев за да се покренам. За три дена се средив :) Ова електролитиве се надоместок на изгубените течности ама веројатно тоа ме живна.
Знам, тоа е оној нелит раствор кој е многу гаден.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Знам, тоа е оној нелит раствор кој е многу гаден.
Леле, не да е гаден, одвратен е! Има и еден Хумана, демек со вкус на банана, да, добар е ако не можеш да повратиш, а ти се лоши - предизвикува инстант повраќање!
Иначе за вирусот - без лекови 7 дена, со лекови една недела :unsure:
Фервексот и парацетамолот само ги ублажуваат симптомите, вирусите си имаат природен тек кој мора да се помине, нема некој посебен лек за побрзо заздравување за жал, затоа се досадни сезонските настинки. Пробај да пиеш повеќе течности за побрзо да се исфрлаат токсините, чаеви со лимун, досадните бабешки работи и тоа е тоа. :confused:

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
прашањево можда не е за овде но веќе прашав на друга тема а никој не ми одговри.
Имавме секс со дечко ми и тој сврши во мене....два три дена пред да добијам менструација.Ме интересира колкави се шансите да останам бремена пред менструација.?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
прашањево можда не е за овде но веќе прашав на друга тема а никој не ми одговри.
Имавме секс со дечко ми и тој сврши во мене....два три дена пред да добијам менструација.Ме интересира колкави се шансите да останам бремена пред менструација.?

многу мали, но ништо не е сигурно да се каже ако имаш нередовен циклус, најмали се шансите да се забремени неколку дена по менструацијата, но сепак со знак прашалник зошто ретко која жена има редовен циклус

Kajgana Shop

На врв Bottom