Фан Клуб: Интер

И јас се чудам што виделе толку тренериве во Мунтари,да не прави дечково некој магии со топка на тренинг:pos:! Коа ке идеме во Милано,ако имаме шанса да им идеме на тренинг може ке се увериме во квалитетот на Мунтари;)

Епа ми рече да го сменам аватарот и ете Суљо у први единаесет :pos::pos:
Горам од желба да го видам у први единаесет како ќе изигра на место на некој од старциве наши , не се заебавам . Само да не ги глеам Занети , Санкович и Камбијасо

Епа ми рече да го сменам аватарот и ете Суљо у први единаесет :pos::pos:
Горам од желба да го видам у први единаесет како ќе изигра на место на некој од старциве наши , не се заебавам . Само да не ги глеам Занети , Санкович и Камбијасо

Aj sea klaj go ovaj avatar
scudetto.jpg

bas da vidime dali ce opali keco :)
P.S
A be mi igra peperutki vo stomakov :) ahhaaahha ne znam dali deka sum napijan ili neso drugo e...ali imam nekoe loso pretcustvo deka Smislovov ce napraj nekoja belja, i za prv pat ce osvoj nesto vo zivotov (redno e).
Ako se sluci takvo nesto, ne drugata, tuku podrugata tema ja ovaram JAS, voveden post ce bidi ovaj, i the best of Manhattan od poslednive 2-3 nedeli...nisto fazla :D
:D
ON TOPIC:
YO YO YO...Ne znam oti ama pesnava mi e hit dana :D

Во сабота во колку саат играме?

Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Defenders: 6 Lucio, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo;

Midfielders: 4 Javier Zanetti, 11 Ricardo Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Coutinho, 77 Sulley Muntari;

Forwards: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.

Зошто го нема Снајдер??? ГО нема и Маикон иако беше најавено дека ке се врати со Болоња....

Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Defenders: 6 Lucio, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo;

Midfielders: 4 Javier Zanetti, 11 Ricardo Alvarez, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Coutinho, 77 Sulley Muntari;

Forwards: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.

Зошто го нема Снајдер??? ГО нема и Маикон иако беше најавено дека ке се врати со Болоња....

Thigh strain за Снајдер.

Одлично..ме радува што Алварез е во составот и се надевам дека ќе игра прва постава..и со тоа ќе добиеме побрза и потечна средина против Болоња...

Мурињо: Раниери ме копира
Само за 14 месеци, откако од клупата замина Жозе Мурињо, Интер во името на Клаудио Раниери го доби веќе четвртиот тренер.

Меѓутоа познат е антагонизмот што го имаат Мурињо и Раниери, кои веќе неколку години се во отворен конфликт, па затоа Португалецот не пропушти шанса да ја искоментира новонастанатата ситуација.

„Тој човек и после толку години живот во Англија не научи да каже ниту едно здраво. Можеби неговиот менталитет ќе се промени кога ќе наполни 70 години. Сака само да гледа што јас работам и да ме копира. Се надевам дека исто сега ќе работи и во Интер, само тешко дека ќе го постигне успехот кој јас го направив“, вели Мурињо кој во моментов најдобро е да го погледне и сопствениот двор откако Реал Мадрид го има најлошиот старт на една сезона во последните десет години.

Имнео, Раниери, после Наполи, Фиорентина, Парма, Јувентус и Рома ќе го тренира и шесттиот голем клуб во Италија. Но досега нема титула со ниту еден од претходните.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Гасперини: Се прашувам зошто Интер ме ангажираше
Џан Пјеро Гасперини, поранешниот тренер на Интер се пожали дека немал целосна контрола во донесувањето на одлуките во екипата, а на управата јасно и ставил до знаење дека неговиот систем е 3-4-3.

„Во Интер знаеа дека мојот систем на игра е 3-4-3. Не е дека не знам друга тактика, но јас верувам дека со оваа клубот кој го водам игра подобро. Ова истото им го објаснив на шефовите во Интер три пати. Затоа верувам дека контроверзите околу тактиката беа само оправдување за мојот отказ. Ако Интер не веруваше во мојата работа, тогаш зошто ме ангажираше“, вели Гасперини.

„Откако го продадоа Ето јас барав двајца нови фудбалери, Лавеци од Наполи и Паласио од Џенова. Ми рекоа дека не можеме да трошиме пари. Добро, но можевме да ги продадеме Снајдер, Пандев, Марига, Мунтари. Со тие двајца крилни фудбалери, а Милито и Пацини во средината, немаше да има проблеми. Наместо нив, го донесоа Форлан“, објаснува искусниот стартег.

Потоа објасни зошто Снајдер не се вклопувал во неговиот систем на игра.

„Снајдер е шампион, но јас не користам плејмејкер. Го ставив назад, па напред, поблиску до голот. Се обидов на сите начини, но не успеа. Меѓутоа јас сето ова им го кажав на директорите во Интер уште на почетокт затоа неможам да разберам зошто ме ангажираа“, прашува 53-годишниот стратег кој доби отказ после 5 официјални натпревари.

Во право е Гасперини.
Тој уште пред да дојди му даде дознаење на Морати дека ќе игра со 3-4-3 и дека ќе му бидат потребни играчи, ама Морати го боли цеф, неќе да арчи пари за фудбалери, па сеа нека менува тренери како чорапи, прашање е дали и чорапите толку често ги менува.

Ранокија казнет со три утакмици не играње оние од FIGC се идиоти дефинитивно!:mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom