Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.021
- Поени од реакции
- 61.919
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас и сите други немаме ништо против тебе, не сакаме да те изхејтаме и не сакаме да те избрукаме, но еве некои те исмејуваат.Imav kec makedonski celo sredno, neznam da pisuvam recenzija, zadovolen si sea??? Prv pat raskazuvam film preku tastatura ama sekogas mora glavniot fraer na forumot da se javi... Od takvi kako tebe mladinava e rasipana, namesto da napises tvoja recenzija samo da se komentiralo ona sto nekoj drug go napisal/napravil... za greota
Kako ne te mrzese se ova da go napises LOOOOL!!! Temata e Posleden gledan film i kratka recenzija ako ne se lazam, sigurno ne e "potrudete se pravilno da ja napisete recenzijata zosto ima seznajkovci koi sto ke te maltretiraat cela vecer". Jas ne sum filmski kriticar (ocigledno ne si ni ti) ama site vo makedonijava glumat ludilo ocigledno. I ne se sekiraj na sledniot post ke upotrebam "teski" zborovi za da me svatite seriozno. I DA! pisuvam na latinica ako ne znaes da citas ne se ni trudi. Ne go pravam ova za like da mi stavat,a ti slobodno mozes da se potrudis uste poveke i vo sledniot post za da dobies uste nekoj like. pff!!!Јас и сите други немаме ништо против тебе, не сакаме да те изхејтаме и не сакаме да те избрукаме, но еве некои те исмејуваат.
Тоа што го пишуваш ти не е добра рецензија. Поголемиот дел од мислењето ти е раскажување на филмот, а и раскажувањето не е добро. Имаш само некои делови - критики кон филмот. Не дека другите се подобри. И другите ќе го опишат филмот и ќе напишат само една реченица каде што го критикуваат, но кога ќе опишеш филмот со „тешки“ зборови и ќе ги вметнеш стандардните „одлична глума на..“, хипстерските „преценет е филмов/актеров“ автоматски тоа е добра рецензија.
Еве јас колку можам ќе ти објаснам како се пишува рецензија. Што повеќе можеш критикувај го филмот. Најважното е да го критикуваш или да кажеш што (не) ти се допаѓа кај сценариото, актерите и режијата. Камера, ефекти, дијалози, саундрак се други не многу важни елемнти на рецензијата но што повеќе критика - подобра рецензија.
Се пишува содржина на филмот само доколку мора да пишеш за да ја поткрепи критиката. А секако, убаво е секогаш да се напише реченица-две за содржината, но не да се раскаже цел филм со триста спојлери.
Без разлика кој филм си го гледал, напиши што ти се допаѓа, а што не за него.
А за повеќе да ти ја читаат рецензијата и да ти ставаат лајктреба да рецензираш стари филмови (по можност црно бели), потценети нови филмови, холивудски комедии никако, и секогаш да даваш што е можно помала оцена. „Овој филм не е за секој“ секогаш помага. Кажуваш дека ти го имаш сфатено, кажуваш дека си попаметен од другите. Супериорност = почит.
Инаку, не треба да имаш средно за да знаеш да пишуваш рецензија. Но кога имаш подобар речник - рецензијата ја сметаат за сериозна, напишана од интелектуалец и ја почитуваат повеќе отколку твојата рецензија напишана на латиница со првоодделенски збор4иња![]()
Kako ne te mrzese se ova da go napises LOOOOL!!! Temata e Posleden gledan film i kratka recenzija ako ne se lazam, sigurno ne e "potrudete se pravilno da ja napisete recenzijata zosto ima seznajkovci koi sto ke te maltretiraat cela vecer". Jas ne sum filmski kriticar (ocigledno ne si ni ti) ama site vo makedonijava glumat ludilo ocigledno. I ne se sekiraj na sledniot post ke upotrebam "teski" zborovi za da me svatite seriozno. I DA! pisuvam na latinica ako ne znaes da citas ne se ni trudi. Ne go pravam ova za like da mi stavat,a ti slobodno mozes da se potrudis uste poveke i vo sledniot post za da dobies uste nekoj like. pff!!!![]()
Дечко, сигурно имаш живот ти, што бараш на форум? Форумот е за луѓе без irl пријатели.Kako ne te mrzese se ova da go napises LOOOOL!!! Temata e Posleden gledan film i kratka recenzija ako ne se lazam, sigurno ne e "potrudete se pravilno da ja napisete recenzijata zosto ima seznajkovci koi sto ke te maltretiraat cela vecer". Jas ne sum filmski kriticar (ocigledno ne si ni ti) ama site vo makedonijava glumat ludilo ocigledno. I ne se sekiraj na sledniot post ke upotrebam "teski" zborovi za da me svatite seriozno. I DA! pisuvam na latinica ako ne znaes da citas ne se ni trudi. Ne go pravam ova za like da mi stavat,a ti slobodno mozes da se potrudis uste poveke i vo sledniot post za da dobies uste nekoj like. pff!!!![]()
lol vo pravo si moja greska, tuka sum samo za da pomognam.Дечко, сигурно имаш живот ти, што бараш на форум? Форумот е за луѓе без irl пријатели.
Сите што се фалат дека симнуваат +10gb филмови ќе ги банирам.
Actually, на 21 декември е премиерата'The Girl With the Dragon Tattoo' Official Trailer
Првиот дел од оваа триологија ќе излезе на 19 декември, што е точно после 10 години од излегувањето на најдобрата триологија на сите времиња.
фејкери...![]()
Само ти провоцирај...
Imav kec makedonski celo sredno, neznam da pisuvam recenzija, zadovolen si sea??? Prv pat raskazuvam film preku tastatura ama sekogas mora glavniot fraer na forumot da se javi... Od takvi kako tebe mladinava e rasipana, namesto da napises tvoja recenzija samo da se komentiralo ona sto nekoj drug go napisal/napravil... za greota
Јас те разбирам..Tocno, treba da imaat i tie oset kon drugite pogotovo ako prv pat postirale vo taa tema, mozat na poinakov nacin da pomognat, a ne taka. Ne sum tuka za im go rasipam filmot na drugite, ednostavno neznaev na drug nacin kako da go objasnam filmot (zosto bese gubenje vreme). Vo najdobar slucaj mozea podobro da go recenziraat filmot pa da videv kako izgleda toa, pa togas da mi recat "gledaj kako se pravi toa"pa da im stavam LIKE
![]()
По повод две децении независност на Република Македонија, Кинотеката на Македонија од денеска до 5 октомври ќе прикаже македонски филмови снимени во последните седум години.
Филмската ревија вечер ќе почне со проекција на филмот „Големата вода“ на режисеот Иво Трајков, снимен во 2004 година.
Во наредните денови ќе бидат прикажани и „Илузија“ на Светозар Ристевски (2004), „Како убив светец“ на Теона Митевска-Стругар (2004), „Контакт“ во режија на Сергеј Станојковски (2005), „Тајната книга“ на Владо Цветановски (2006), „Сенки“ на Милчо Манчевски (2007), „Боли ли?“ на Анета Лешниковска (2007), „Јас сум од Титов Велес“ во режија на Теона Митевска-Стругар (2007), „Филм“ на Иво Трајков (2007), „Превртено“ на Игор Иванов (2007), „Созерцание“ на Иво Трајков (2009), „Татко“ на Шќипе Нуредини Дука (2010), „Војната заврши“ на Митко Панов (2010), „Мајки“ на Милчо Манчевски (2010), „Ова не е американски филм“ на Сашо Павловски (2011) и „Панкот не е мртов“ на режисерот Владимир Блажевски (2011).
Веста е постара, прочитав пред некој момент.
Македонски филмови во Кинотека на Македонија
Сабота, 17 Септември 2011 10:09
Останати проекции:
Sep 23 „Сенки“, 23.09.2011 (петок), 20 часот
Sep 24 „Боли ли?“, 24.09.2011 (сабота), 20 часот
Sep 25 „Јас сум од Титов Велес“, 25.09.2011 (недела), 20 часот
Sep 27 „Филм“, 27.09.2011 (вторник), 20 часот
Sep 28 „Превртено“, 28.09.2011 (среда), 20 часот
Sep 29 „Созерцание“, 29.09.2011 (четврток), 20 часот
Sep 30 „Мојот татко“, 30.09.2011 (петок), 20 часот
Oct 01 „Војната заврши“, 01.10.2011 (сабота), 20 часот
Oct 02 „Мајки“, 02.10.2011 (недела), 20 часот