ако насловот е состојбите во новинарството во Македонија
што бараат
1.Секуловска, Борјан и Тања Милевска (внука на бојран) екс новинари на криминална телевизија?кој им го плати патот??? и по кој основ???
2.Беличанец и Петар Стојковиќ. организатор на протестите за убиството на Мартин Нешковски,.стипендист на македонскиот Сорос и дека во Белград посетувал обуки за организација на протести.?????????????????
3 уставен судија на БиХ и НВО претставник на Република Бугарија?????????????????
зошто иако најавени другата група новинари беше оневозможена да разговара, не им се даваше акредитација, беа пракани лажни броеви за контакт, и не беше погледаната обемната документација - НЕЛИ Е ОВА ДЕБАТА ???
да редам кој се Калцин и Јорго???
Ај да пробаме со одговор на прашањава, иако веќе одговорив на повеќето, т.е. го кажав моето мислење.
1. Секуловска и компанија веќе кажав дека НЕЗНАМ што бараат, т.е. не ја знам причината зошто баш тие се поканети. Исто кажав дека и јас не сум импресиониран од изборот на новинари, пособно зошто не се направил по-интелигентен и шаренолик избор. Новинарите колку удел имаат во криминалот на А1 не е докажано, ако воопшто имаат, и би било фер да не го асоцираме (сеуште недокажаниот, иако веројатен) криминал на Рамковски со нив. Настрана тоа, овие новинари се сеуште НОВИНАРИ, посебно околу политика. А1 може не работи, но тие со тоа не ја губат струката новинар. Како успеале да влезат таму треба да се прашат во ЕУ затоа што тие ги поканиле, и подобро така, нема сигурно на власта да и дадат да бира. Имаше веб сајт каде јасно стое дека биле поканети од ЕУ.
2. За организаторот на протестот не знам ништо, но од мене имаше (и има) поддршка протестот против полициска бруталност како таков.
3. Не разбрав ова што е. Не сум запознаен што и кои се овие.
На крај, велиш дебата. Ок, дебата не е форум. Не ги собира сите во просторијата, затоа се работи со покани. Како влегле Миленко и тајфата и кој нив ги финансирал е вистинското, и далеку поинтересно прашање мора да се согласиме. И на крај да се потсетиме, на Миленковците име беше дозволено да бидат дел од панелот (и јас незнам како), тие седеа во своите комфорни столчиња се додека не направија намерен инцидент. Од кога направија инцидент и почнаа да се дерат ко пред кооперацијата им беше покажана вратата, сосема легитимно. Ако ти ме навредиш на форумот или јас го направам тоа - ќе летне бан. Исто е и таму, и секаде каде што има ред.
Гркот, уште еднаш да повторам, реагираше типично балкански и селски и треба и тој да лета.