да, еееј...све пишав фирма заборајв. Опел, астра 96...се нешто заборавамЗа шо возило се работи поточно? Опел?.

Денес го газев бааги место со четврта у трета,... бучеше као авион
Фала Џиш
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
да, еееј...све пишав фирма заборајв. Опел, астра 96...се нешто заборавамЗа шо возило се работи поточно? Опел?.
Oпелова е таа машина... не е Исузу, така да ич не ја жали. Опел има еден од најдобрите бензински агрегати (според мене), така да ќе го баталиш пензионерското возење некое време и се ќе се среди.да, еееј...све пишав фирма заборајв. Опел, астра 96...бидна.
Денес го газев бааги место со четврта у трета,... бучеше као авион
Фала Џиш
Момци, застава 101, 79 година,регистрирана со атестиран плин..колку може да се продаде? зачувана све,газда автомеханичар..?
дали некој има некое инфо, за тест вожњата на VW во Битола на 24 Септември?? слушнав нешто на тв, ама не сум сигурен дали ќе има и од колку сатот??
Ми рекоа дека сум го угушил моторот у градска, а моторот инаку имал одлична компресија и бил ок... па за да го освежам треба да го возам на повисоки обртаи и да го издувам надвор, на обиколница или автопат.
Сте користеле инџектор клинер течности за во гориво? Има ли ефекти ако гуши при вожња и ако сецка?
Завчера бев во пежо сервисот да ја ѕирнат,. скоро од збор до збор ми го кажаа она што ти и Џиш ме советувавте,. Зголемен број обртаи (пониска менувачка позиција, поголема брзина), одвреме навреме барем да ја издувам на обиколница пошто Скопје и гужвите се ужас за колите и смрт за моторот ако се вози само во шпиц време (јас така и ја возам). Истото се посомневаа -свеќици, кабли -кабли немам мењато, свеќици мислам дека се од лани (не знам што фирма, тоа мајсторите гарантираатОпеловите бензинци ти се најдобри моторчиња. Глава ставам дека се подобри и од VW особено 1.6 моторите безразлика дали се 8 или 16 вентилски.
Е сега, убаво ти кажа Џиш одвреме на време дувај ја. Јас (додуше и работата ми е таква да патувам) редовно ја ваѓам на автопат само заради тоа. Притоа, ај што се чисти се што е гареж собрано, моторот работи под полна пареа а истовремено има добро ладење. Притисок на масло имаш оптимално, т.е со други зборови, рај за моторот.
Завчера бев во пежо сервисот да ја ѕирнат,. скоро од збор до збор ми го кажаа она што ти и Џиш ме советувавте,. Зголемен број обртаи (пониска менувачка позиција, поголема брзина), одвреме навреме барем да ја издувам на обиколница пошто Скопје и гужвите се ужас за колите и смрт за моторот ако се вози само во шпиц време (јас така и ја возам). Истото се посомневаа -свеќици, кабли -кабли немам мењато, свеќици мислам дека се од лани (не знам што фирма, тоа мајсторите гарантираат).
Ќе земам тогаш и кабли и свеќици. таман немам ни филтер за полен, па со едно одење ќе земам све што треба. Свеќиците се оние кои ги пиша погоре (NGK V-Sync) или некои други и дали има врска 1, 2 или три пипци? За стокецот знаев, просто бош или шампион беа, со долг навојЈас со тоа сецкање на ниски обртаи сум се давел 1 година. Море рестартирав компјутер море што ти не, филтри, милтри...не знам специјални горива. Па ајде од Лукоил ставав бензин... На 1500-1800 обртаи ќе трзнеше и ќе кренеше обртаи. Сменав кабли и свеќици, колата спие.
Ако принципот е сличен на менување кај стокец не е проблем. Опелот го немам пипано, а стокецот сум му менувал од сијаличка, разводна капа па еднаш се заглавив и со предни кочници, така да самото менување кабли не е проблем...битно да се погодат квалитетни оти барем кај стоедните имаше разлика во квалитетот и во изолацијата -од т.н. тенки шпагети до едни крути и дебели кабли. Белким кај опелот оние кои се увезуваат (бензинци од тие генерации) се стандардни.Plug and Play е цела работа. Само ќе внимаваш (освен ако си тотален идиот) да не ги спомешаш каблите. Ќе ги ваѓаш еден по еден а и неможеш да ги замешаш оти кај новите коли се разликуваат и по должината.
Ми рикна сијаличка за средно светло (H7) на Citroen-от (C4).
Бидејќи сум голем фан на Xenon, ме интересира како се движат цените за H7 светла (со монтажа)... Паднати се цени?
Ако има фина понуда и нормални цени, попрво бил ставил такви (за да видам што е светлина) отколку од „обичниве“.
Ставал некој Xenon во последно време?
Ми рикна сијаличка за средно светло (H7) на Citroen-от (C4).
Бидејќи сум голем фан на Xenon, ме интересира како се движат цените за H7 светла (со монтажа)... Паднати се цени?
Ако има фина понуда и нормални цени, попрво бил ставил такви (за да видам што е светлина) отколку од „обичниве“.
Ставал некој Xenon во последно време?