Фан Клуб: Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.744
Инаку дека управата работи правилно барем на натпреварувачки план, се гледа по тоа што Вардарви еден ден претходно биле во Штип под карантин. Така се работи(y)
Криво ми е што Лико е сега на клупа:(

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.591
A vtoriot se gleda od Mesecina deka e OFFSIDE!!!
Eдинственото нешто што се гледа од месечината е твоето познавање на фудбалските правила.

Првиот шут на Ивановски

Пасот со глава по одбраната на голманот на Брегалница

Како што гледаш, минимум пола метар во двете ситуации вардаровиот играч е во ОНсајд ситуација.
Туто регуларе, што би рекле италијанците, што значи, аналогно на твојава '' објективност '', тешко дека некој ќе падне на остатокот од твојот муабет, дека немало пенал за Вардар и дека имале помош од судиите.

А и незнам зашто никој не ја искоментира срамната одлука на судијата да даде директен црвен картон за такво играње со рака, жолт да, црвен никако, црвен во ваква ситуација се дава по пенал направен на сама гол линија кога играчот глуми голман, намерно или ненамерно, не тука.

П

Паспарту

Гостин
Инаку дека управата работи правилно барем на натпреварувачки план, се гледа по тоа што Вардарви еден ден претходно биле во Штип под карантин. Така се работи(y)
Криво ми е што Лико е сега на клупа:(
Пред секој натпревар се во карантин...

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Eдинственото нешто што се гледа од месечината е твоето познавање на фудбалските правила.

Првиот шут на Ивановски

Пасот со глава по одбраната на голманот на Брегалница

Како што гледаш, минимум пола метар во двете ситуации вардаровиот играч е во ОНсајд ситуација.
Туто регуларе, што би рекле италијанците, што значи, аналогно на твојава '' објективност '', тешко дека некој ќе падне на остатокот од твојот муабет, дека немало пенал за Вардар и дека имале помош од судиите.

А и незнам зашто никој не ја искоментира срамната одлука на судијата да даде директен црвен картон за такво играње со рака, жолт да, црвен никако, црвен во ваква ситуација се дава по пенал направен на сама гол линија кога играчот глуми голман, намерно или ненамерно, не тука.
da ne go vidov vtoriot igrac ....
kako i da penalot za vas ne bese penal tuku bese dosuden penal samo zasto i za niv imase eden penal i + crven karton (nepotreben)

inaku ostana 2 nedeli pred derbito vardar-Shkendija cekam interesna utakmica .. Nashite igraci se u forma od 6 posledni natprevari imame 6 Pobedi !!
Ke bide interesno i vo tribini !
Se ceka invazija od Tetovo barem 2-3 pati poveke od sto bevme lani !

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.831
Третиот гол нема шанси да е офсајд, барем означен(обележан) ти е делот каде дефанзивецот ја има поставено ногата, а каде Цикарски.

За пеналот, неможе буквално никој да каже дали било или не било прекршок. Камерата е поставена на трибината каде што неможе да се види затоа што Баснарков покрива со телото. Од него неможеш да оцениш дали е пенал или не...

Во врска со првиот тим, Стојаковиќ е страшно засилување и е најдобар организатор на играта во Вардар. Ама , штета, он изгледа влече сериозна повреда.
4-2-3-1 ни одговара највеќе како формација со оглед на тоа што имаме само еден квалитетен шпиц. Петров/Лико и Грозданоски по бочните позиции додека Стојаковиќ и Ранѓеловиќ би се нашле некаде на средината од теренот, како организатори на играта и Оса последен во средина.
Одбраната, моментално најдобра четворка би била Бошковски-Велјановски-Бојовиќ-Илиевски.

П

Паспарту

Гостин
kako i da penalot za vas ne bese penal tuku bese dosuden penal samo zasto i za niv imase eden penal i + crven karton (nepotreben)

inaku ostana 2 nedeli pred derbito vardar-Shkendija cekam interesna utakmica .. Nashite igraci se u forma od 6 posledni natprevari imame 6 Pobedi !!
Болдов Priceless :icon_lol:

Колку си личите со redblackarmy тоа е чудо едно, па па па...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343

Овој пат чисто сумњам дека ќе ви биде дозволен пристап на Градски. Се поради некоректниот однос на управата на Шкендија, од минатата сезона, кога во два наврати не дозволи присуство на гостински навивачи од Скопје.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Овој пат чисто сумњам дека ќе ви биде дозволен пристап на Градски. Се поради некоректниот однос на управата на Шкендија, од минатата сезона, кога во два наврати не дозволи присуство на гостински навивачи од Скопје.
ne bidi tolku siguren !!!

lani imavte 2 pati moznost da doagate Zs ne dojdovte ?

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Гледам блиску сте до ангажман на Васовски кој ја напушти Кавала но има опција да остане во гејција во Ксанти но сигурно би било поарно во Вардар исто и Савиќ тоа ќе ви бидат добри засилувања на тимот.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
ne bidi tolku siguren !!!

lani imavte 2 pati moznost da doagate Zs ne dojdovte ?
Шо ќе ти објаснувам. Нема да разбереш толку ти фаќа празната шупелка! Затоа овој пат најверојатно нема да го примирисате Градски пошто луѓето од управата на Шкендија изиграваат многу шерифи.

П

Паспарту

Гостин
Шо ќе ти објаснувам. Нема да разбереш толку ти фаќа празната шупелка! Затоа овој пат најверојатно нема да го примирисате Градски пошто луѓето од управата на Шкендија изиграваат многу шерифи.
Брат, не знам што се мачиш да му одговараш, па само види ги прашањата и нивната 'поврзаност' со тоа што ти му го објаснуваш... :icon_lol:
--- надополнето: Sep 20, 2011 1:25 PM ---

Вардар не треба да ги отвора вратите, туку куферот за да дојде Васоски

Вардар ги отвори вратите за Александар Васоски. Сега, се моли поранешниот македонски репрезентативец и фудбалер кој се има прославено во најтрофејниот клуб, да влезе во соблекувалната, да го облече дресот и да почне да тренира и да игра. Изгледа дека не оди така таа работа.

Ја утнале малку во Вардар, ако мислат дека секој фудбалер што некогаш играл во овој клуб, додека сегашното раководство и стручен штаб гледале фудбал на телевизија или работеле во некој друг клуб, треба така „од љубов“ да се вратат назад. Фудбалот е бизнис, во него се вртат многу пари, а Македонија иако е далеку од „големата игра“, сепак треба да се обиде да се приближи. Кој ќе го направи тоа, ако не Вардар?! Секоја чест за новото раководство, го спаси клубот од бездна, ама ако сака да го придвижи кон Европа, ќе треба да почне да размислува и да работи по европски терк.

Во Европа се е јасно. Никој не игра од љубов, сите играат за пари, а спортистите вредат колку што се платени. По тоа се одредува нивната вредност на трансферниот пазар, па се знае дека Лионел Меси и Кристијано Роналдо се најдобри затоа што и најмногу заработуваат.

Токму затоа, за Васоски да дојде во Вардар, а да не одлучи барем уште година или две да игра во странство, Вардар не треба да ги отвори само вратите, туку и куферот. Треба да ја плати неговата цена и да зацрта дека неговото враќање во клубот ќе врати барем двојно повеќе навивачи на трибините, дека ќе добие на популарност, да го разработи маркетингот и конечно, да создаде многу посилен тим. Затоа што Васоски е сепак бренд за македонскиот фудбал, поранешен репрезентативец, играч со преку 150 настапи во германската Бундес-лига. Има играно против Лука Тони, Франк Рибери, Лукаш Бариош во Бундес-лигата и против Дејвид Бекам, Хакан Шукур, Емил Хески, Руд ван Нистелрој, Арјен Робен во репрезентацијата...

И не може тој да дојде во Вардар само ако широко му ја отворат вратата. Би било трагично и доколку воопшто му ја затворат, затоа што со таков однос можеби ќе одвратат од нивната намера и некои други поранешни фудбалери да се вратат во клубот.

Зошто Динамо Загреб влезе во Лигата на шампионите? Затоа што Здравко Мамиќ се растрча низ Европа, врати дел од поранешните ѕвезди на клубот, потроши неколку милиони евра, направи силен тим и се пласираа во фудбалскиот рај. Затоа сега во Загреб гостуваше Реал Мадрид, а ќе гостуваат и дел од другите европски великани.

И конечно, ниту сегашното раководство, а посебно не стручниот штаб, не работат само „од љубов“ во Вардар. И не треба. За да го врати Вардар некогашното реноме, ќе треба да биде најбогатиот, најмоќниот, најсилниот клуб во нашата држава. А, рејтингот најбрзо се враќа ако во тимот се фудбалери како Грозданоски, Васоски, па можеби во иднина и Митрески, Тричковски, Ристиќ, Георгиевски, Бајевски, Деспотовски, Ѓуровски, Пачовски...Зошто да не и Горан Пандев?!
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=806

Душан Савиќ до крајот на годинава и официјално ќе го носи дресот на Работнички.

Македонскиот напаѓач, и покрај преговорите и со Вардар изминативе денови, сепак денеска се одлучи да ја прифати понудата од „романтичарите“, клуб за кој настапуваше и пред да ја стартува својата интернационална кариера. Како што информираат од Работнички веќе официјално е ставен потписот со поранешниот македонски репрезентативец, а наредниве денови се очекува во клубот дефинитивно да се приклучи и Филип Деспотовски како едно од најголемите засилувања за новата сезона.

Савиќ, на кого последен клуб му е узбекистанскиот Пахтакор со кого настапуваше и во азиската лига на шампиони, со „вардарци“ не се договори поради несогласувања околу времетраењето на договорот. Офанзивецот инсистирал на договор до декември оваа година, додека од раководството на Вардар најмалку до јуни 2012 година.

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=807

Подобро што не го земавме Савиќ, Вардар во иднина не смее да биде клуб во кој ќе ја оддржуваат својата форма ебиветер играчи пред нивен трансфер во Таџикистан!

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.831
Океј е управата што не дозволи Савиќ да потпише до декември, ама сепак мислам дека е крајно време да набават уште еден шпиц. Некој достоен да го замени Ивановски, а не Илбер Али!

Kajgana Shop

На врв Bottom