Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
posto prirodata vika najsilnite opstojuvaat, onie koi znaat da se adaptiraat, mokta e pravo, prirodata nema zal, slabite koi se mnozinstvo glupaci sekogas se pojaki od vrednite poedinci, prirodata pokazuva deka golemite gi jadat malite,
Сето наведено погоре, не е „...кажано од природата...„, туку е кажано од еволуционистите.
--- надополнето: Sep 19, 2011 1:20 PM ---
ako se toa bozji zakoni i ne se vo kontradiktornost so bozjite togas kako ke go razberes ova prirodata ti vika kradi, pravi preljuba tugoto e poslatko a bog ti ide kontra na prirodnite zakoni i ti vika nemoj....
Многу едноставно: природните/физичките закони се закони во материјалниот Свет, а не закони на духот човеков. Духот човеков на пример, не подлежи на гравитацијата или на електро-магнетската сила.
--- надополнето: Sep 19, 2011 1:21 PM ---
Znaci ako prirodnite zakoni se Bozji zakoni togas Bog saka da se pravi se ona sto lugeto i go pravat a ne go pravat ona sto im e sprotrivno na nivnata priroda.No toj veli nemoj...taka da...
Веќе Ти одговорив погоре: не ги мешај законите на отпаднатиов Свет со законите на духот човеков и се‘ ќе си дојде на свое место...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јаааа, а Ти пред моите коментари, беше поклоник на религијата...:confused:
:pos:

Не Мики, душо страдна, не се секирај. Не ме носиш мене на душа.

Јас можам со зборовите на Заратустра да кажам, кој е поголем неверник од мене, да ме учи на невера?

;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Сето наведено погоре, не е „...кажано од природата...„, туку е кажано од еволуционистите.
kako ne, si gledal emisija za zivotni golemite gi jadat malite, golemite sto sakaat pravat, kaj sto ima sila nema pravdina, toa e konstatirano od evolucionistite vrz osnova na stvarnosta, pa ne si gledal si Survival emisija za kako e vo zivotinskiot svet, isto e i kaj lugeto...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сето наведено погоре, не е „...кажано од природата...„, туку е кажано до еволуционистите.
Е да и тоа шо викаш! Да не беа еволуционистите, немаше посилните само да преживуваат, лавовите кога ќе огладнеа правец у супрмаркет и ќе си купеа нешто за каснување. Сигурно немаше да убиваат други животни за да се прехранат.
Или ако некоја хиена видеше бафало заглавено во кал, од петни жили ќе се трудеше да го извади и да му помогне! Ама клетите еволуционисти се појавија и сега поради нив, хиената наместо да му помогне на бафалото почнува да го јаде додека е сеуште живо.
Или ако на некој тигар му удреше клоца, тој со милост ќе ти го свртеше и другиот образ, ама пак поради проклетите еволуционисти, тигарот сега во една таква ситуација ќе те распарчи без мислост.......:(

Се се тие клети еволуционисти криви!! Да не беа тие сега ќе имавме златен медал во кошарка!:place:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
kako ne, si gledal emisija za zivotni golemite gi jadat malite, golemite sto sakaat pravat, kaj sto ima sila nema pravdina, toa e konstatirano od evolucionistite vrz osnova na stvarnosta, pa ne si gledal si Survival emisija za kako e vo zivotinskiot svet, isto e i kaj lugeto...
Мики мисли дека кога еден тигар јади некое животинче, еволуционистите го натерале така да прави. Инаку тигарот е тревопасна добрица...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нихилиста бе, магистеру низаеден (по не знам што..), па со Твоето знаење, до сега би требало да Ти стане јасно дека во природата „нешто не е во ред„, нели?

Тоа што го „констатирале„ еволуцонистите, немет благе везе со реалноста, туку имат благе везе со нешто друго, но за тоа. на некоја друга тема.

Што се однесува до документарците, на кои јасно се гледа кој е ѕверот а кој е пленот, можам да кажам дека тоа ловење тревопасни и безопасни животинки од страна на предаторите, не се сцени кои ми се бендисуваат и одамна не ги гледам, иако се вистинити. Тоа е само последица од падот Адамов, а не од еволуционите процеси.
--- надополнето: Sep 19, 2011 1:41 PM ---
Не бе Мики, ти кажав, без тебе форумов е многу подосаден...
Аххх, сеа ми олесна...:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
. Тоа е само последица од падот Адамов, а не од еволуционите процеси.
Ајде Мики, те молам еднаш јасно и гласно кажи, дека лавовите биле тревопасни животинки пред падот, и поздрави го Стариот Почетник со песната quod erat demonstrandum...

Те молам, направи ми го денот...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Сепак, најголем дел од интеракциите во екосферата и опстанокот и развојот на животот се базира на мутуализам. Взаемно корисни дејства на поединечни организми или цели врсти. “Survival of the fittest„ е само мал дел од целокупниот систем на интеракции заедно со други како симбиоза или паразитизам но му се дава поголемо значење отколку што има, посебно низ медиуми и образование поради психолошката зависност на капитализмот од разионализација на сопствените вредности. Доколку пристапиме обратно, природата како рефлексија на капитализмот тоа бил крај на екосистемот за кратко време.
А човекот да се става како биолошки споредлив организам на лавови и тигри би не однело во Социјален дарвинизам а ако сме нешто пофлексибилни на крај ќе се појави еден чичко со смешна фризура и ретардирани бркчиња...
Од друга страна повлекување паралела со паразитизмот и доминантиот политички систем (држава) кој се базира на паразитски вид интеракција од страна на организирани групи поединци на штета на мнозинството е непопуларно, посебно кога мафта раја со знамиња наоколу.
Тешко дека некој би дипломирал со ваква теза или некој би добил средства за истражувања. Но за “опстанокот на најсилните“ секогаш има пари, иако сето тоа е преџвакано милион пати.

Во документарците нема место за мутуализам бидејќи би било досадно за гледачите.

П.С. Лавовите се лешинари пред се, предатори се само кога немаат друг избор.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А човекот да се става како биолошки споредлив организам на лавови и тигри би не однело во Социјален дарвинизам а ако сме нешто пофлексибилни на крај ќе се појави еден чичко со смешна фризура и ретардирани бркчиња...
.
Еден симпатичен, што многу зборуваше и често ја креваше раката?

:D

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Еден симпатичен, што многу зборуваше и често ја креваше раката?

:D
Тој е...обожаван од милиони жени во свое време и секогаш во друштво на чудни сурати.
Малцинството Скинери мислат дека избегал на Антарктикот со подморница. Мнозинството дека го убиле еврејте...
Вегетаријанец и љубител на животни во слободно време.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде Мики, те молам еднаш јасно и гласно кажи, дека лавовите биле тревопасни животинки пред падот, и поздрави го Стариот Почетник со песната quod erat demonstrandum...

"Come on, punk, make my day!"- dirty Hary. :sneaky:
--- надополнето: Sep 19, 2011 2:59 PM ---

Да, сите животинки, во почетокот беа тревопасни битија.

Kajgana Shop

На врв Bottom