Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
А ги гледаше со Трабзон? Па појма си немаа кај тераат, ниту игра имаа некаква. Се утепав од пцуење. А ретко пцујам...

Значи ние го купивме Форлан за позицијата кај што ги имаме Милито и Пацини, значи тројца за една позиција. Колку паметен потег. Да го додадеме и Кастињос кој може да игра таму, воала :)

Лани замената за Балотели ни беше Бјамбјани, оваа година замената за Ето на позицијата крилен напаѓач(LWF, SS) ни беше Форлан(CF, 32). Следната година може да очекуваме како замена за Снајдер да ни биде Џемба Џемба.

Да, се согласувам со другото, ги имаме Џонатан, Оби, Кастињос, Поли, но немаме претседател што ќе застане позади тренерот и што ќе може без око да му трепне да го седне Камби или Занети на клупа, иако за вториов на него треба да му текне дека веќе не е тоа што беше. Денеска Дел Пиеро беше на клупа за Јуве, и лани исто..
Ги гледав со Трабзон, незнаеа кај тераат по примениот гол, што би рекол Рафа, никаков карактер не покажаа, ама до тогаш имаа и игра и шанси, немаа само реализација, до сега најдобро изиграле на тој меч, кога од една страна го неутрализираа противникот од друга создаваа супер шанси од добри акции.

Инаку сега место Ето, во тим се Зарате и Форлан, ја незнам од кога годините ви станале некој репер, Неста изигра фантастично против најдобриот напад на Барса а видете колку години има, Клосе против Милан даде гол кој може да го постигне само класа од фудбалер.
Ето на ваков или онаков начин е покриен соодветно, вчера Зарате во неколку наврати создаде супер шанса за тимов од одлични индивидуални акции но фалеше нешто у шеснаестерец, а тоа е Пацини, со кој памет го стави Мунтари а тимот форсираше игра преку кросевите на Зарате ?!?!

Занети не би требало толку да го критикувате зашто реално е еден од ретките кој моментално игра без грешка, со Палермо имаше 2 интервенции кои спасија чист гол, а играше ко штопер во 343 форматот, вчера трчаше ко 19 години да има и ги поминуваше играчите, незнам на која основа он моментално се критикува кога воопшто не е лош.
А за Камби се согласувам, но во моментов со повредени Деки, Поли и Мота нема кој соодветно да покрие на тој дел од теренот, ненормално сакам Куцка да дојде уште во Јануари и лека полека и Занети и Камби да се селат кај резервите, поготово овој вториов.

Се што фали е соодветен тактички пристап за кој очигледно немаат кадар од клупа за да го применат, инаку за залагањето на фудбалериве немам апсолутно никаква замерка ( тоа е једино нешто добро што до сега го изнудил Гасперини ), што доволно говори колку се лоши на тактички план, реков и вчера, обично кога тим ко Интер има фудбалери кои се оставаат на терен треба лесно да доаѓаат до победа, а кога истиот тој тим во таква ситуација делува бедно тогаш очигледно е што е вистинскиот проблем.
--- надополнето: Sep 18, 2011 10:50 PM ---
Свесни сте само дека кога Маикон ќе се врати на бековската позиицја уште поголема ЛУФТА ќе иаме од таму ?????
Нема да имаат луфта, тука е еден од тројцата стопери да покрие. :tapp:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Ги гледав со Трабзон, незнаеа кај тераат по примениот гол, што би рекол Рафа, никаков карактер не покажаа, ама до тогаш имаа и игра и шанси, немаа само реализација, до сега најдобро изиграле на тој меч, кога од една страна го неутрализираа противникот од друга создаваа супер шанси од добри акции.

Инаку сега место Ето, во тим се Зарате и Форлан, ја незнам од кога годините ви станале некој репер, Неста изигра фантастично против најдобриот напад на Барса а видете колку години има, Клосе против Милан даде гол кој може да го постигне само класа од фудбалер.
Ето на ваков или онаков начин е покриен соодветно, вчера Зарате во неколку наврати создаде супер шанса за тимов од одлични индивидуални акции но фалеше нешто у шеснаестерец, а тоа е Пацини, со кој памет го стави Мунтари а тимот форсираше игра преку кросевите на Зарате ?!?!

Занети не би требало толку да го критикувате зашто реално е еден од ретките кој моментално игра без грешка, со Палермо имаше 2 интервенции кои спасија чист гол, а играше ко штопер во 343 форматот, вчера трчаше ко 19 години да има и ги поминуваше играчите, незнам на која основа он моментално се критикува кога воопшто не е лош.
А за Камби се согласувам, но во моментов со повредени Деки, Поли и Мота нема кој соодветно да покрие на тој дел од теренот, ненормално сакам Куцка да дојде уште во Јануари и лека полека и Занети и Камби да се селат кај резервите, поготово овој вториов.

Се што фали е соодветен тактички пристап за кој очигледно немаат кадар од клупа за да го применат, инаку за залагањето на фудбалериве немам апсолутно никаква замерка ( тоа е једино нешто добро што до сега го изнудил Гасперини ), што доволно говори колку се лоши на тактички план, реков и вчера, обично кога тим ко Интер има фудбалери кои се оставаат на терен треба лесно да доаѓаат до победа, а кога истиот тој тим во таква ситуација делува бедно тогаш очигледно е што е вистинскиот проблем.
Не ме мотај сега со Форлан, дали е Форлан соодветна замена за Ето во формацијата што ја практикуваше или треба да ја практикува Интер и дали со неговото носење немаме тројца играчи што треба да се борат за една позиција во почетниот состав? :)

Занети спречи 2 шанси зашто тоа и му беше работа, поточно беше дефанзивец ако не се лажам, но исто така направи и непотребен фаул врз дефанзивец на Палермо и со тој слободен удар Палермо даде гол и поведе мислам.

За залагањето се согласувам и јас, имаме комплетно нов прв тим, Оби, Џонатан, неуморниот Самурај, Зарате, Форлан, сите тие мора да трчаат. Не знам како ќе беше со Деки, Занети и Камби во средина, со Маикон како бек :)

Со трабзон не беа ништо посебно, освен тие 2-3 шанси ништо повеќе, 2-3 шанси против Трабзон се премалку, премалку. И после примен гол да не знаеш кај да тераш....

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Јас стварно незнам после овие 3 натпревари зошто Морати не го избрка Гасперини,губиме значајни бодови кој на крај може да не коштаат титула! Имаме добра екипа,која верувам дека со добар тренер ке не однесе до 19 скудето,али со Гасперини не очекувам подобрување во брз период! Ах Морати што ни направи,дај тие Курва Норд барем нека му идат и да го притиснат малце да го отпушти Гасперини,сите знаеме дека нашиов претседател има големо срце и многу шанси дава,а тоа знаеме каков резулат ке даде!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Не ме мотај сега со Форлан, дали е Форлан соодветна замена за Ето во формацијата што ја практикуваше или треба да ја практикува Интер и дали со неговото носење немаме тројца играчи што треба да се борат за една позиција во почетниот состав? :)

Занети спречи 2 шанси зашто тоа и му беше работа, поточно беше дефанзивец ако не се лажам, но исто така направи и непотребен фаул врз дефанзивец на Палермо и со тој слободен удар Палермо даде гол и поведе мислам.

За залагањето се согласувам и јас, имаме комплетно нов прв тим, Оби, Џонатан, неуморниот Самурај, Зарате, Форлан, сите тие мора да трчаат. Не знам како ќе беше со Деки, Занети и Камби во средина, со Маикон како бек :)

Со трабзон не беа ништо посебно, освен тие 2-3 шанси ништо повеќе, 2-3 шанси против Трабзон се премалку, премалку. И после примен гол да не знаеш кај да тераш....
Не те мотам, убаво ти реков, читај, Форлан и Зарате го покриваат Ето, или Зарате го покрива Пандев според тебе ? Немој жити све, тука се Кастаињос, Коутињо, тие се сега пандевци ...
Форлан, Зарате, Снајдер, во тим имаш тројца универзалци, тројца кои имаат голема креативност во себе, плус Милито, и тоа воопшто не е искористено од моменталниов тренер па сега се трола со тоа дека Ето го немало, згрешиле, блаа блаа блаа, голем к*р што го нема, исто ќе беше и со него, ене го и со еден мочан Анжи у селска лига се мачи.
Убаво некој пиша на темава, мислам Мите, со овој тим и Мурињо на пример, немаше да го правиме муабетов, односно, со овој тим и тренер кој ќе знае како да ги постави нештата на теренот, соодветно за голем тим ко Интер.

Ето лани пркна, се издава голови против малите екипи, кога беше најпотребен го немаше што беше крајно дестркутивно за тимот, мене лично Ето не ми фали многу, ми фали дисциплината во играта која од лани тимов ја нема, ми фали оној победнички менталитет и идеја во играта, ништо од тоа не е присутно сега, а потебните материјали на хартија тимот дефакто ги има.
Интер поголем ќар имаше од несебичен Ето отколку од Ето ко лидер кој даваше 30 гола у една сезона, да, знам, играл на моменти ко бек, али затоа и Чави ширеше раце од безидејност, зашто тогаш постоеше дисциплина во тимов и јасна идеа за успех, играчите не играа за своја сопствена статистика.

За Трабзон, повеќе од 2-3 шанси имаа, само во второ имаа толку, Коутињо, Милито во 2 наврати, остатокот не го видов од полувремето, у прво Пацини, Зарате и уз пут ако имало уште нешто зашто гледав Литванија - Македонија. 5 шанси за гол, па тоа уствари беше Интер во ерата на Мур, повеќе од 4-5 шанси у мечеви не ни имаа. Како и да ја вртиш, сликата на терен беше најдобра тогаш, она од Саботата и она со Палермо беше хорор и за жалење.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Да де, и Занети може да го покрие Ето, ако тераме така :)
п.с. Ми даваш двајца играчи дека покривале еден играч, најс :D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Да де, и Занети може да го покрие Ето, ако тераме така :)
п.с. Ми даваш двајца играчи дека покривале еден играч, најс :D
А у што треба да се покрие Ето жити све кажи ми ?
Нула титули имаа лани, никаков аир немаа од себичниот Ето.
Да ми кажеш, некој да го покрие Милито од сезоната со тројната круна, или Лусио и Самуел, ја лично ич не ни бев импресиониран од оној Ето лани за да некој сезонава мора да го покрива.
Глупости.

Ибра си отиде ? Дојдоа Снајдер, Милито и Ето, ете ти, тројца го покриваа тогашниот лидер на тимот, всушност Интер преферираа тимски фудбал каде повеќе од 13-14 играчи се запишаа во листата на стрелци, и освоија тројна круна. Од кај тоа дека еден единствен играч треба да покрие друг, не е ова баскет.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Да ми кажеш, некој да го покрие Милито од сезоната со тројната круна, или Лусио и Самуел, ја лично ич не ни бев импресиониран од оној Ето лани за да некој сезонава мора да го покрива.
Глупости.

Ибра си отиде ? Дојдоа Снајдер, Милито и Ето, ете ти, тројца го покриваа тогашниот лидер на тимот, всушност Интер преферираа тимски фудбал каде повеќе од 13-14 играчи се запишаа во листата на стрелци, и освоија тројна круна. Од кај тоа дека еден единствен играч треба да покрие друг, не е ова баскет.
Нц,нц....
Ај од последниот пасус, Ибра си отиде, Интер сменија фудбалска филозофија, сосема друга тема и сосема лоша споредба направи.

За првото, да се замени Ето како позиција, значи убаво те прашав, еве пак ќе ти го поставам истото прашање:
Дали Интер со купувањето на Форлан си обезбедија играч на позицијата LWF(Left wing forward) SS(Side striker)? (За формацијата со 3ца напаѓачи, каде што едниот е класичен, значи Милито или Пацини, а на другите две позиции играат играчи што треба да се враќаат и да покриваат, знаеш каков тип на играч бара формацијата)

И не ми го спомнувај сега Зарате во муабетов.

едит: Сеа го прочитав коментарот за баскетот, јас колку што знам, еден играч заменува еден играч, иначе кога еден играч би ја напуштил играта, на негово место би влегле тројца играчи, или четворица, зависи ти колку сакаш и оценуваш дека се потребни за да го заменат.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Глупости.

Лани освоивме куп благодарние на Ето кога во финалето даде два гола против Палермо,иначе за другото си во право ! И јас сметам дека Ето оваа сезона не е толку потребен,во замена за него донесовме двајца одлични играчи Зарате и Форлан кои сметам дека ке се покажат во брзо време!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Нц,нц....
Ај од последниот пасус, Ибра си отиде, Интер сменија фудбалска филозофија, сосема друга тема и сосема лоша споредба направи.

За првото, да се замени Ето како позиција, значи убаво те прашав, еве пак ќе ти го поставам истото прашање:
Дали Интер со купувањето на Форлан си обезбедија играч на позицијата LWF(Left wing forward) SS(Side striker)? (За формацијата со 3ца напаѓачи, каде што едниот е класичен, значи Милито или Пацини, а на другите две позиции играат играчи што треба да се враќаат и да покриваат, знаеш каков тип на играч бара формацијата)

И не ми го спомнувај сега Зарате во муабетов.
Ко децана си, ај ќе правиме муабет ама да не спомињаме ова или она ...

Муабетов ти нема логика зашто Интер во моментов НЕМА НИКАКВА ТАКТИЧКА ФИЛОЗОФИЈА.
Од кај тоа дека Форлан е земен за да го замени она што Ето го правеше лани во бинарниот систем на Бенитез, и системот дај повеќе отколку што ќе примиш на Лео ?
Форлан може да покрие 2 позиции на терен, факт, не се ни замарам со тоа да го споредувам со Ето зашто нема што да споредувам тука, Ето мене лично лани не ме импресионираше без разлика што се истури од голови, даде и повеќе од Милито сезоната претходно, just sayin, никакво фајде од тоа ...

И незнам сега за која формација ми правиш муабет, 343, 352, 3565326 ? 100 формати се сменија, во 4312 Форлан не сме го виделе како игра, ниту во 433 или 4231, за 343 и да ора напред назад џабе е, тоа не е формат за голема екипа, факт, незнам што толку се замараш со тие ситници за систем кој е ужасен за екипа ко Интер кој во принцип негувал дефанзивен фудбал низ својата историја.

Во принцип, според моментланиов кадар на Интер Зарате е тој кој треба да игра лево, не Форлан, Форлан или шпиц или десно, не е ни битно, може да се ротираат во тек на меч со Зарате. Али пак ќе ти кажам, џабе го правиме муабетов кога Интер сеуште нема систем на игра кој е адекватен за овој тим, уште се во потрага по тоа, да беше Мурињо тука па да правевме некакви споредби, или Лео.

п.с. Ето лани воопшто не се враќаше назад, он лани беше ѕвездата кој топката по мечевите дома си ја зимаше ( аналогно на неговата себичност, ништо чудно и тоа да го правел ) и никој ништо не му можеше зашто на клупа не беше Мурињо кој го играше ко бек што беше и еден од клучните сегменти за успесите на Интер таа сезона, да бирав лани, Ето 40 гола и Ето бек, второто ќе го одберев.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Syn, поентата ми е: Форлан може да покрие 10 позиции, но само на една е најдобар, ние на таа позиција веќе имаме двајца.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Лани освоивме куп благодарние на Ето кога во финалето даде два гола против Палермо,иначе за другото си во право ! И јас сметам дека Ето оваа сезона не е толку потребен,во замена за него донесовме двајца одлични играчи Зарате и Форлан кои сметам дека ке се покажат во брзо време!
Ја трофејот од купот го третирам ко канта за ѓубре, единствен пат кога сум се '' палел '' на таа канта за ѓубре беше сезоната претходно ради моментот '' тројна круна '', прва во историја на Калчо фудбалот и тројна круна со која Интер станаа дел од само неколку тима со такво уникатно достигнување.

Финалето од Купот лани не го ни гледав, хајлајтси пуштав на јутуб ден по мечот.

Член од
26 август 2011
Мислења
517
Поени од реакции
114
Глупости.

Сакаш да кажаш деак минатата сезона Милито беше подобар од Ето.Ако не беше тој себичниот ето ние ќе завршевме во зоната на испаѓање минатат сезона.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Syn, поентата ми е: Форлан може да покрие 10 позиции, но само на една е најдобар, ние на таа позиција веќе имаме двајца.
Да де, знам, али може да игра пример, и ко втор напаѓач, во 4312 систем, или у онаа елка на Анчелоти, али кое фајде од муабетиве, Гасперини имал 3 часовен состанок по мечот со Палермо, смени тактика само еден меч каде изгубија со нерегуларен гол и пак се врати на своето фијаско од тактика ...

Кој беше епилогот од тие состаноци ? Мунтари да влезе место Форлан а се брка победа.
Сликата со Бранка и Морати долови Се, Гасперини дојде по сугестија на Бранка, Бранка беше тој со фејспалмот а Морати го гледаше у стил, колку ме само ме(не) поеба ...

Тоа најмногу кине, кога Гасперини има состанок каде се уочувале грешките ( наводно ) а тимот од лошо кон полошо оди.
Новара, Болоња, ЦСКА Москва, Наполи, до мечот со Наполи идеален простор за развивање на нов формат, 4312 формацијата со Трабзон прв пат сезонава воопшто ја пробаа, ниту на пријтаелските не ја играа, нормално е да има некакви фалинки и недостатоци, штета што не и се даде уште една шанса.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Глупости.

Мислам дека тука грешиш. Ето себичен или не, тој барем гарантираше голови/асистенции. Од ова игра на новите засилувањата тоа по се изгледа многу ретко ќе го видиме.

Зарате = циркузант, без силен шут, и желба за постигнување гол.
Форлан = Добар шутер, спор, и само желба за постигнување на голови.

ЕТО = премногу брз, шутер, мајстор за постигнување на голови, што сакаш повеќе од еден играч.

Значи нема могу филозофија, Ето е подобар и од Форлан и од Зарате заедно. Јас мислам дека ЕТО многу лесно ќе го решеше натпреварот со РОМА, и со ваква ебана формација.

И да, не е вкусно да плукаме по ЕТО, кога тој лани не спаси од гомна, бидејќи без ЕТО, и со крофната немаше да стигнеме ни до 6 место, а камоли за момент да ЗАТОПЛИ ВО МИЛАНО.:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom