Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Морати избркај го Гасп пред Новара... Утакмицата само ќе му купи време!!!
Ја мислам утакмицата ќе ми купи нов точак, пошто стариот ми го украдоа.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Зашо си толку сигурен :)
И тоа што викаш!! :)
--- надополнето: Sep 18, 2011 9:59 PM ---
Ја мислам утакмицата ќе ми купи нов точак, пошто стариот ми го украдоа.
Пази со точакот... Со Интер у моментов ништо не е сигурно! :) Да не останеш и без точак и без касица прасица!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Пази со точакот... Со Интер у моментов ништо не е сигурно! :) Да не останеш и без точак и без касица прасица!
Кој рече дека на Интер ќе играм? :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Би се израдувал на победа со Новара само во случај тактиката да биде променета и конечно да се реши да се тргне од тој никаков систем со тројца во одбрана, кога Curva Nord му порача дека со тројца во одбрана се како курва која ја ебе кој стигне, тоа ти е ко Defcon 5 што имаат американците.

Извади ли тројца, хррррррк Пу, од старт тој меч е изгубен за мене, па макар и тепале, рутински.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Би се израдувал на победа со Новара само во случај тактиката да биде променета и конечно да се реши да се тргне од тој никаков систем со тројца во одбрана, кога Curva Nord му порача дека со тројца во одбрана се како курва која ја ебе кој стигне, тоа ти е ко Defcon 5 што имаат американците.

Извади ли тројца, хррррррк Пу, од старт тој меч е изгубен за мене, па макар и тепале, рутински.
Syn не е толку крива тактиката. И самиот знаеш, излеговме со 4-3-2-1(или која и да беше) со Шалке и ги лапнавме 5 комада, излеговме со истата формација и примивме 3 комада од Милан.
Со Рома излеговме со 3-5-2(или као и да беше) и не примивме гол.

Не е проблемот толку формацијата, проблемот е што не знаеме кај тераме. Ние ја почнавме сезоната без јасна тактика, и од Морати и од медиумите особено имаше притисок врз Гасперини за формацијата, што значи уште на старт знаеш дека ќе менуваш, и со тоа и играчите и Гасперини не може да се фокусираат на една формација.
Друго, купивме тоа што беше слободно и тоа што сакаше да дојде кај нас, а не тоа што навистина ни требаше.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.093
Поени од реакции
45.988
Проблем е, зашто вчера играчите трчаа, се бореа, се оставија на терен а играта беше хаотична. Немаше никаква поврзаност помеѓу средината и нападот, размак 1 километар, тројката во одбрана тотално збунета кога изнесуваа топка од своја половина, Цезар ќе подаде на 1 од нив они у аут, и така Over and over again ...

Со вчерашното залагање и асален тактички систем на терен, кога позади Снајдер ќе има тројца играчи, убеден сум дека Интер ќе прикаже едно ново лице на теренот.

Инаку за она што го купија, пак ќе кажам, само ради тоа што во моментов Гасперини ги води погрешно па уз пут и за тоа се јаде гомна, инаку Форлан и Зарате се супер играчи кои за жал не може да се истакнат во овој систем на Гасперини, Алварез е најдобар централно во средината, он е игран ко крило каде што не може да игра, вчера не ни беше повикан ( срамота ќе е неговиот талент на ваков начин да се упропастува ), тоа ти се тројца добри фудбалери плус Поли, Кастаињос и Џонатан ( мене лично многу ми се допадна тоа што до сега го прикажа ). Оби такоџе, играч за прв тим кој е игран ко лев бек, едноставно потенцијалов на цела екипа е дупло десеткуван ради погрешниот тактички пристап на Гасперини.

Обезбедени се на сите позиции, имаат супер клупа, на хартија се одлични, на тренерска позиција очајни.
Новара и Болоња, а потоа и ЦСКА се одлична подлога за да се адаптира тимов на еден нов тактички систем, идеални тимови за еден нов експеримент кој го буткаат сите, од фанови до медиуми.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Готово!!!!, Јуве ни бега 5 бода исто толку и Наполи, по се изгледа дека ние и Милан ќе играме за 3 место... :pos:

Проблемот е според мене, што немаме брзи играчи кои можат да организират контра-напади.

И да не се повторуваме веќе, уште поголем проблем ни е тренерот.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Со Рома излеговме со 3-5-2(или као и да беше) и не примивме гол.
Немој да го користиш ова како аргумент за 3-5-2. Рома не ни даде гол зошто прво, тотално се немоќни да дадат гол било кому во моментов, а второ, не се ни обидуваа нешто посебно, целта на Енрике беше да зачува 0-0 и да спаси г'з. Значи воопшто не се ни обидоа да ни направат притисок, памтиш сигурно како изгледаа предходно натпреварите со Рома.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Немој да го користиш ова како аргумент за 3-5-2. Рома не ни даде гол зошто прво, тотално се немоќни да дадат гол било кому во моментов, а второ, не се ни обидуваа нешто посебно, целта на Енрике беше да зачува 0-0 и да спаси г'з. Значи воопшто не се ни обидоа да ни направат притисок, памтиш сигурно како изгледаа предходно натпреварите со Рома.
Сеа и ти се фаќаш за ситници :) Јас сум убеден дека со Новара нема да примиме гол ако играме со тројца позади, кад-тад ќе профункционира формацијава, барем што се однесува до одбраната...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
Е да си ми жив и здрав, всушност пробаа, ама немоќни се :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Сеа и ти се фаќаш за ситници :) Јас сум убеден дека со Новара нема да примиме гол ако играме со тројца позади, кад-тад ќе профункционира формацијава, барем што се однесува до одбраната...
Сакаш кладба?
Е да си ми жив и здрав, всушност пробаа, ама немоќни се :)
Не знам дали она беше некаков обид, ама се гледа дека се немоќни.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
Да ти кажам искрено, од Новара се поголеми шансите да примате гол отколку од оваа Рома што е моментално

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Проблем е, зашто вчера играчите трчаа, се бореа, се оставија на терен а играта беше хаотична. Немаше никаква поврзаност помеѓу средината и нападот, размак 1 километар, тројката во одбрана тотално збунета кога изнесуваа топка од своја половина, Цезар ќе подаде на 1 од нив они у аут, и така Over and over again ...

Со вчерашното залагање и асален тактички систем на терен, кога позади Снајдер ќе има тројца играчи, убеден сум дека Интер ќе прикаже едно ново лице на теренот.

Инаку за она што го купија, пак ќе кажам, само ради тоа што во моментов Гасперини ги води погрешно па уз пут и за тоа се јаде гомна, инаку Форлан и Зарате се супер играчи кои за жал не може да се истакнат во овој систем на Гасперини, Алварез е најдобар централно во средината, он е игран ко крило каде што не може да игра, вчера не ни беше повикан ( срамота ќе е неговиот талент на ваков начин да се упропастува ), тоа ти се тројца добри фудбалери плус Поли, Кастаињос и Џонатан ( мене лично многу ми се допадна тоа што до сега го прикажа ). Оби такоџе, играч за прв тим кој е игран ко лев бек, едноставно потенцијалов на цела екипа е дупло десеткуван ради погрешниот тактички пристап на Гасперини.

Обезбедени се на сите позиции, имаат супер клупа, на хартија се одлични, на тренерска позиција очајни.
Новара и Болоња, а потоа и ЦСКА се одлична подлога за да се адаптира тимов на еден нов тактички систем, идеални тимови за еден нов експеримент кој го буткаат сите, од фанови до медиуми.
А ги гледаше со Трабзон? Па појма си немаа кај тераат, ниту игра имаа некаква. Се утепав од пцуење. А ретко пцујам...

Значи ние го купивме Форлан за позицијата кај што ги имаме Милито и Пацини, значи тројца за една позиција. Колку паметен потег. Да го додадеме и Кастињос кој може да игра таму, воала :)

Лани замената за Балотели ни беше Бјамбјани, оваа година замената за Ето на позицијата крилен напаѓач(LWF, SS) ни беше Форлан(CF, 32). Следната година може да очекуваме како замена за Снајдер да ни биде Џемба Џемба.

Да, се согласувам со другото, ги имаме Џонатан, Оби, Кастињос, Поли, но немаме претседател што ќе застане позади тренерот и што ќе може без око да му трепне да го седне Камби или Занети на клупа, иако за вториов на него треба да му текне дека веќе не е тоа што беше. Денеска Дел Пиеро беше на клупа за Јуве, и лани исто..
--- надополнето: Sep 18, 2011 10:37 PM ---
Сакаш кладба?

Не знам дали она беше некаков обид, ама се гледа дека се немоќни.
Не се кладбам, губам секогаш кладби :)
--- надополнето: Sep 18, 2011 10:38 PM ---
Да ти кажам искрено, од Новара се поголеми шансите да примате гол отколку од оваа Рома што е моментално
Абе знам дека Рома е очајна, јас пишав и во темата за Серија А дека не очекувам ништо од Рома оваа сезона, може со тебе праев муабет, али вие очајни, ние очајни, шансите за победа ни беа исти :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Свесни сте само дека кога Маикон ќе се врати на бековската позиицја уште поголема ЛУФТА ќе иаме од таму ?????

Kajgana Shop

На врв Bottom