Проблем е, зашто вчера играчите трчаа, се бореа, се оставија на терен а играта беше хаотична. Немаше никаква поврзаност помеѓу средината и нападот, размак 1 километар, тројката во одбрана тотално збунета кога изнесуваа топка од своја половина, Цезар ќе подаде на 1 од нив они у аут, и така Over and over again ...
Со вчерашното залагање и асален тактички систем на терен, кога позади Снајдер ќе има тројца играчи, убеден сум дека Интер ќе прикаже едно ново лице на теренот.
Инаку за она што го купија, пак ќе кажам, само ради тоа што во моментов Гасперини ги води погрешно па уз пут и за тоа се јаде гомна, инаку Форлан и Зарате се супер играчи кои за жал не може да се истакнат во овој систем на Гасперини, Алварез е најдобар централно во средината, он е игран ко крило каде што не може да игра, вчера не ни беше повикан ( срамота ќе е неговиот талент на ваков начин да се упропастува ), тоа ти се тројца добри фудбалери плус Поли, Кастаињос и Џонатан ( мене лично многу ми се допадна тоа што до сега го прикажа ). Оби такоџе, играч за прв тим кој е игран ко лев бек, едноставно потенцијалов на цела екипа е дупло десеткуван ради погрешниот тактички пристап на Гасперини.
Обезбедени се на сите позиции, имаат супер клупа, на хартија се одлични, на тренерска позиција очајни.
Новара и Болоња, а потоа и ЦСКА се одлична подлога за да се адаптира тимов на еден нов тактички систем, идеални тимови за еден нов експеримент кој го буткаат сите, од фанови до медиуми.