Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Ништо не е крив Дамјан. И да го погодеше тоа само ќе изедначеше и русите ќе имаа 10 секунди за напад, а нив ко што ги сере среќата сигурно ќе дадеа кош. Дури и да не погодеа и да идевме во продолжение тешко дека ќе тепавме, пошто Дамјан и Војдан имаа 4 лични (а за нив нема замена), а и Самарџиски имаше 4 (а он ни е највисокиот во екипа).
Целата разлика на утакмицата ја направија нивните високи кошаркари. Имаа 22 офанзивни скока. Тоа е премногу. Ние имавме само 3 центри, од кој Самарџиски имаше проблем со лични грешки низ цела утакмица и играше само 14 минути заради тоа, Чековски беше дрво со скор 0/6 за 3 (од кои 3 бунари), а Антич се разигра само у последна четвртина. Недостатокот на Гечевски и Николовски си го направија своето.
Мене лично ми се свиѓеше учинокот на Илиевски оваа утакмица (иако оваа утакмица имаше дури 5 изгубени топки). Он и Бо не' држеа во живот. За жал не му тргна шутот на Војдан. Погоди само една тројка од 4 обида. Соколов ко и на претходните утакмици влегува само за да изгуби топка. Ме чуди зошто Мираковски имаше толку мала минутажа. Сигурен сум дека ќе изиграше подобро од Соколов.
Едина добра работа кај нас беа слободните фрлања. Имавме 22/24. Е да не ги утневме тие 2, ќе беше поинаку, ама тоа е... Они па за наша среќа утнаа дури 5.
Монја не' утепа со 3ки и офанзивни скокови...
Кириленко исто почна да погодува 3ки...
Тоа е.

Сепак, последниве 2 недели бев горд што сум Македонец заради нив. Овој пораз нема да го промени тоа во наредните неколку години.

БРАВО МАКЕДОНИЈА!!!

B

Borg_Drone

Гостин
ај не јадете трици за дамјан зашто АНТИЧ е крив и го заеба натпреваров, незнам што му се случи! антич појма си немаше цел натпревар едвај неколку коша даде
Антич барем даде кошеви извини.Пак некако одигра.Чековски да не беше подобар од Антич случајно???

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
сите вие што викате: задоволни сме многу секоја чест, не се глупирајте многу зашто до вчера јадевте бурек дека сте сакале БРОНЗА. оладете малку.....не го тупете.....
Сакавме, можевме, имаме. Многу е разлика голема ;)
Сите се надеваме, колку е реално да го имаме е знак „?“

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.836
Поени од реакции
30.744
Разочаран сум тоа е факт, но сепак горд за се што овие кошаркари направија последниве недели, се бореа храбро и го оставија срцето на теренот. 4ти во Европа, да ни го понудеа тоа пред почетокот на првенството сите ќе прифатевме. Зад нас се цел балкан една кошаркарска нација Литванија, Германија, Италија.

ПС Судиите можат да ми го исп*шат на мене и на цела Македонска нација + Бо.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Ослабнав 3 кила од нервоза,највеке ме нервира тоа што на срека тепаат кретениве,стално на срека тепаат како у газ да се праени сите.Дамјан тоа е тоа момче,да си жив и здрав,тоа е спорт се дешава,ајде утре ве чекаме вие сте нашите херои,а уште еден ако пише нешто лошо за Дамјан,да му ја ебам таа дома грав што му вари.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Ова промашување ќе го направи Дамјан многу подобар играч во иднина. За 2 години ќе бидат лидери на оваа репрезентација со Војдан :)

Член од
18 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
батка
Антич барем даде кошеви извини.Пак некако одигра.Чековски да не беше подобар од Антич случајно???
чековски стварно беше супер и многу подобар од антич а антич можам слободно да го наречам дрво како што веќе е наречен на фејсбук

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Се вика Злато,Бронза,Сребро..
Кога ќе освоиш некое од тие, тогаш потсмевај се.

Инаку, тоа е тоа дечки. Нишо страшно. Кој би поверувал дека ќе догураме до полуфинале и ќе се бориме за медал.
Ако беше до нас, доволно ќе беше да ги победиме јужниве и да си поминеме група. Со толку бевме задоволни. Но не, паднаа далеку посилни и подобри репрезентации, успеавме литванците да ги отпишеме од борбата за медал иако беа домаќини. Одигравме одлична партија со шпанците, само малце криво ми е што со Русија ни се случува исто нешто на 2 шампионати по ред. Ама ако, ќе дојдат и нашите 5 мин па ќе ги расплачеме и нив. Ко што би рекле северниве, има дана за мегдана.

Четворти на ЕП, играме квал. за ОИ и директен пласман на наредно ЕП.

Фала им на момците за се, направија да се гордееме што сме Македонци, направија да целиот Македонски народ се сплоти и заеднички да се радува на нивните успесим направија сите да слушнат за Македонија насекаде низ светот, беа изненадување и атракција. Овие момци, никогаш нема да бидат заборавени, тие се нашите ХЕРОИ!

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Антич е крив за све. Катастрофално играње во првото полувреме. Дамјан не е воопшто крив. И да погодеше, пак ќе изгубевме после. Едноставно немавме среќа а и судиите малку не заебаа.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.943
Поени од реакции
16.262
Ај можи Литванциве ќе се смилуваат и од почит ќе не викнат на доделувањето на медалите барем Литванкине цвеќе да им дадат на нашите ако ништо друго :)
Можи цела репрезентација не, ама еден од Бо, Илиевски, Антич или пак Војдан, реално е да се има во идеална петорка.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Да се разбереме, Хулк ја сјеба работата никој друг.........
Да се разбериме, офанзивните скокови на Русите ја “сјебаа“ работата т.е. отсуството на Гечо... како сакаш кажи си. Нашите СИТЕ изиграа МАКСИМАЛНО борбено, па и Чековски... ама него ТОЛКУ му се можностите реално! Сега го обвинувате а кога ги реши Грците со 3ки пола форум на аватар го стававте... ебаве дволични...

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
МАКЕДОНИЈА Е ЕВРОПСКИ ШАМПИОН НА СРЦАТА...

Браво момци, вие сте нашите херои!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Момци фала ви многу за минативе 2 недели. Падна многу дерење, многу живци се искинаа, ама вредеше се.
Можеви се враќате без медал, ама за нас вие сте херои......тоа ќе ви се докаже утре на плоштад.

Kajgana Shop

На врв Bottom