Forrest Gump
низа1
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 7.038
- Поени од реакции
- 29.618
Македонија се сака, Македонија се љуби, и кога победува и кога губи
Еве ти 5-ка, седи.Македонија се сака, Македонија се љуби, и кога победува и кога губи
Се гледа дека имаш убав лустер дома...Ете ветив и си урамив една од насловните после победата на Литванците. Оваа ми беше најубава од сите весници што ги купив вчера. Троа со лош квалитет е сликава оти мобилниов ми нема убава камера, ама кој купил вчерашен Вечер знае.
Леле, леле кога ќе освоиме бронза има да ја зголемам и урамам..)
Прегледај го приврзокот 34079
Нели?Се гледа дека имаш убав лустер дома...
со 6 ламбиСе гледа дека имаш убав лустер дома...
е не безпари ќе си дојдатБаш ме интересира ке земе ли некој денар федерација ако земеме бронза?? Чисто да се зајакне малку!!
Браво, инаку ако има уште некој што купил весник нека ми пише ППЕте ветив и си урамив една од насловните после победата на Литванците. Оваа ми беше најубава од сите весници што ги купив вчера. Троа со лош квалитет е сликава оти мобилниов ми нема убава камера, ама кој купил вчерашен Вечер знае.
Леле, леле кога ќе освоиме бронза има да ја зголемам и урамам..)
Прегледај го приврзокот 34079
Мислев ако знаеш колку ке земе, некој податок!! И ако незнаеш не ме цитирај без врска не ми треба такво мислење!!со 6 ламби
е не безпари ќе си дојдат
Баш добар прилогВо 18-40 ќе има вести на Канал 5 . ќе има прилог за Бо Меккејлеб . Како му извадиле пасош лани во август , ќе објаснува претседателот на федерацијата и тн да не откривам . Нормално прилогот нема да е направен од спортската редакција , затоа е и одличен . Јас прееска го фатив , сега едвај чекам пак да го гледам.
Не е одговорот така прост како што очекуваш ама еве ќе пробам да ти појаснам: федерациите добиваат некои средства од АМС според предходна програма која ќе ја достават. Колку добиваат одлучува АМС која е подарежлива кон едни а циција кон други, ама во принцип, парите од АМС покриваат многу малку од реалните трошоци на федерациите. Останатото доаѓа од приватни компании - спонзори, и се разбира дека со ваков успех КФМ ќе си привлече повеќе силни фирми во иднина.Баш ме интересира ке земе ли некој денар федерација ако земеме бронза?? Чисто да се зајакне малку!!
Мислев од ФИБА дали добива нешто??Не е одговорот така прост како што очекуваш ама еве ќе пробам да ти појаснам: федерациите добиваат некои средства од АМС според предходна програма која ќе ја достават. Колку добиваат одлучува АМС која е подарежлива кон едни а циција кон други, ама во принцип, парите од АМС покриваат многу малку од реалните трошоци на федерациите. Останатото доаѓа од приватни компании - спонзори, и се разбира дека со ваков успех КФМ ќе си привлече повеќе силни фирми во иднина.
На страна од АМС, владата наградува заслужни спортисти, дечкиве нема да се испод 10 000 евра, а ако сеуште е на сила делот од законот со кој на сите спортисти со пласман во први 8 на европски/светски/олимпијади ги следува стипендија од 4 години, ќе го добијат и тоа, но не знам дали ова сеуште важи.
Е сега, колку е важно за нив да освојат медал: според новиот закон, освојувачите на медал од европски/светски/олимпијади ги следува спортска пензија од 35 години. Поарно од ова, здравје. Сигурни примања до крај на животот.