Епа што да ти кажам, нека појде во мобиларите и нека му го декодираат, штом ти тврдиш дека се декодиралеСе декодира 30тина евра по мобилариве
--- надополнето: Sep 5, 2011 4:38 PM ---
Се декодира 30тина евра по мобилариве
Епа што да ти кажам, нека појде во мобиларите и нека му го декодираат, штом ти тврдиш дека се декодиралеСе декодира 30тина евра по мобилариве
--- надополнето: Sep 5, 2011 4:38 PM ---
Се декодира 30тина евра по мобилариве
Ајде бе друже ... 30 евра, за 4 дена некаде стига кодот ... кога сакаш пиши ПППа што не го декодираш ти ако се декодира???
Не, може вака. дај ми ти 100 евра а јас ќе ти декодирам iPhone 4 (без турбо сим). Овде никој не ти го декодира Nokia N8.Ајде бе друже ... 30 евра, за 4 дена некаде стига кодот ... кога сакаш пиши ПП
Хаха ... ти работиш ли со мобилни? очигледно не си слушнал за брут форс и како се декодираат SL3Не, може вака. дај ми ти 100 евра а јас ќе ти декодирам iPhone 4 (без турбо сим). Овде никој не ти го декодира Nokia N8.
Ама ако гледаме така, скоро сите се декодираат, но кај нас во Македонија цените се ептен високи и затоа не се декодираат. T-Mobile Pulse, N95, N8, E7, iPhone 4, сите тие се декодираат во Америка. Кај нас овде тешко дека некој ќе ти декодира, а и плус треба да чекаш да стигнат кодовите за декодирање итн....Хаха ... ти работиш ли со мобилни? очигледно не си слушнал за брут форс и како се декодираат SL3
СЕ декодира и цената е таа јебига скапа е ама тоа е единствено решение
На Pulse-от му е падната цената за декодирање скоро дупло од таа што беше, N95 иде на бокс (не е скапо), новите SL3 идат на брут, 4-ката или со гевеј што е поефтина варијанта или со перманент анлок со код од оператор (поскапа)Ама ако гледаме така, скоро сите се декодираат, но кај нас во Македонија цените се ептен високи и затоа не се декодираат. T-Mobile Pulse, N95, N8, E7, iPhone 4, сите тие се декодираат во Америка. Кај нас овде тешко дека некој ќе ти декодира, а и плус треба да чекаш да стигнат кодовите за декодирање итн....
Сигурен си?Ама ако гледаме така, скоро сите се декодираат, но кај нас во Македонија цените се ептен високи и затоа не се декодираат. T-Mobile Pulse, N95, N8, E7, iPhone 4, сите тие се декодираат во Америка. Кај нас овде тешко дека некој ќе ти декодира, а и плус треба да чекаш да стигнат кодовите за декодирање итн....
Некои модели и се ефтини, но некои се и скапи за декодирање кај нас во Македонија. Галакси-то ефтино е може. Но други модели се изгор скапи и се чека и повеќе од 4-5 дена.Сигурен си?
- Јас па колку што имам информација - таму е ептен скапо декдоирањето и најчесто е нелегално!
пример во Македонија галакси или вибрант самсунг е помеѓу 13 и 15 евра, таму испод 25евра нема и се чека 3-4 дена
Мислам дека некои телефони за Амерички пазар немаат слот за сим-картица. Сим-картиците им се во операторот и тие ги ставаат во некои апарати или кој ги знае како, и така ги користат. Ти твојот си го земал таков без слот за сим. За во Македонија да го користиш таков многу тешко. А уште потешко да го продадеш.Moze li nekoj da mi pomogne? Mi donesoa Blackeberry telefonce od Amerika...ama nikade nema priklucok za SIM karticka...ima li nacin da se koristi vo Makedonija?
НеможеMoze li nekoj da mi pomogne? Mi donesoa Blackeberry telefonce od Amerika...ama nikade nema priklucok za SIM karticka...ima li nacin da se koristi vo Makedonija?
Neli moze da se vgrade SIM slot? Imam slusnato deka nekoj moze da vgradi slot + t.e. od mobilen so edna sim da napravi za dve... Neli moze nesto da se napravi?Мислам дека некои телефони за Амерички пазар немаат слот за сим-картица. Сим-картиците им се во операторот и тие ги ставаат во некои апарати или кој ги знае како, и така ги користат. Ти твојот си го земал таков без слот за сим. За во Македонија да го користиш таков многу тешко. А уште потешко да го продадеш.
За тоа уште потешко. Врати го во Америка, најдобро решение ти е тоа. А и да го прави некој тоа (што и не верувам дека го прават тоа) ќе му треба 5 месеци + ќе ти земе пола платаNeli moze da se vgrade SIM slot? Imam slusnato deka nekoj moze da vgradi slot + t.e. od mobilen so edna sim da napravi za dve... Neli moze nesto da se napravi?
Да му се вгради сим слот не може. Треба цела плоча да ја менува. А за тоа никој не му се исплати да бара.Neli moze da se vgrade SIM slot? Imam slusnato deka nekoj moze da vgradi slot + t.e. od mobilen so edna sim da napravi za dve... Neli moze nesto da se napravi?