Евро Баскет - завршница

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Од кај и ова? Моментално во Македонија најмногу надеж има токму во кошаркарсакта федерација и лигите почнувајќи од 11 години деца... Кире Николовски е пример како него има уште неколку што веќе на следно ЕП кајшто сме директно пласирани сигурен сум дека ќе имаме одличен младински потенцијал... Така беше и со Дамјан и со Војдан...
Незнам ти колку пратиш младински европски првенства кои се одржуваат во Македонија скоро секоја година, во различни категории, ние го завземаме високото претпоследно место туку речи на секој шампионат, батали тоа што ги имаме браќата и Николовски меѓу нив.
Не ме радува тоа, но се надевам дека после овој шампионат и после овој успех што го направија нашите, многу луѓе ќе се посветат на кошарката, и да им докажиме дека не случајно на овој шампионат сме биле во борба за златен медал. И дека не сме една минлива генерација. Традицијата реално ја немаме, и не треба да се силиме и да им фаќаме сеир против Србија или Словенија, тие барем имаат медал освоено..
Сплет на околности.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
@eikosanoidi за кој навиваш?:D
Оти глеам во темите кај што игра Македонија немаш ниту еден пост, изгледа навиваш за противниците на Србија.:D

И да, реално Србија не заслужи да игра 1/2 финале на ова Европско првенство, за понатаму ќе видиме како ќе се одвиваат работите, тие барем имаат млади кошаркари кои ветуваат многу.
Ние сме сега, и никогаш повеќе.
se javi advokatot .......milo mi e!!!!!!!!!

pa sto ako nemam ni eden post tamu........realno ne mozam da dojdam na red od fanovite na makedonija kako redstar (поздрав до лепо друштво)

od patriotive koj ke ja spasuvaat makedonija ne se ide na red (iskreno mnogu komercijala vo toj del od forumov kosharka i premnogu nekontrolirani emocii......se izmesha i politika i motika.......se zivo divo za basket komentira/////ZATOA)!!!!!!!

problemot e sto (a toa nekoi lugje ne mozat, nejkat da go svatat) site igraat basket sega...........i ako mislish ti deka na stara slava nekoi reprezentacii ke minat vo idnina........si se zaebal

a za toa deka imaat igraci samo Srbive mladi vakvi takvi........NIAKAKVI............... a kaj Litvanija valanciunas so ke pravi..........a Italija so Galinari Belineli koja tek pocnuva da se zagreva i tek na narednoto prvensto ke go zadade udarot..................a Germanija isto taka ......koja podgotvitelniot period go izigra bez dzvezdite i naprai parce mislish ke dreme.........benzing menzing, pleiss..................Turcija Kanter, Asik semih erden ke si gi ceshaat.............i mnogu drugi timovi..........na hartija autsajderi..........underdogs..........Spanija isto taka e smena na genracii.........Rubio, janko petko.......nema cel zivot da cekame na Gasol ........pa i na Grcite vtorava postava e daleku od LOSA ushte spanoulis im fali i ke bicat.........t.e ne mozesh da gi potcenish!!!!

taka da neka ne kreka Srbija mnogu..........NEPOTREBNO..............bidejki na teren e sosema podrugo scenario
i deka imale samo oni "talenti" vakvi onakvi................... !!!!!!!

na ova EURO beshe Makedonija.........drugoto moze Letonija ili Izrael ..........nema da me iznenadi............

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.315
Ветување со освојување на медал е бааѓи далеку, незнам што се запали ти и како ме разбра за тоа. Ама тоа ветување можи да значи и пласман во најдобрите осум екипи на секој шампионат, во најмала рака. Па оти да не се борат и за медал.

Константност се бара кај нас, а ние тоа го немаме, барем до сеа, а од сега па натаму ќе видиме.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Катастрофа. Отсега па натаму секој може да ме исмева во однос на моето знаење кошарка, дури и KUKOC7... Се надевам на победа утре и пласман на квалиф. за ОИ против Грција, но со денешната игра и без денешните повредени играчи, тешко.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
нека е со помин, милојко, гробар и компанија. :cool:

Македонија е на врвот на ех-ју кошарката!!!
Бобанче, детенце.. Немој да мислиш дека ми е криво што Македонија е на врвот на Екс Ју Кошарката, предраго ми е, вакво чувство не сум имал никогаш кога се работи за Македонски национален тим, било кошарка, било ракомет, било фудбал итн... Ова е бајка, во најдобрите четири сме, со шанса да играме за Медал...

Во овој случај Србија е во втор план, ќе ми беше мило да се пласираа во полуфиналето, ама без Величковиќ, без Тепиќ и Рашиќ, Крстиќ под инекции, лоша организирана игра на самобендисаниот Теодосиќ, 10 изгубени негови топки, шут за три од каде сака и кога сака, и Шпанија со вакви проблеми не би влегла повеќе од ова... Имав надеж, го почнаа првенството добро, ама почнаа пехови со повреди, малку полош распоред на натпревари и толку... Србија скоро секое СП или ЕП е на врвот, да си гледаме сега Македонија, оти овој успех не се случува секое ЕП, сега па којзнае кога... Адреналин 100-ка... Ми е мило што живеам во време кога оваа наша државичка пишува Историја во кошарката, дај Боже да биде така и во другите спортови...

И да Бобанче, детенце, твојот ник само замачкува очи... додека Македонија на ова ЕП играше во почетната фаза, ти гледаше Германија на стримови... На ланското СП во фудбал, секој втор пост ти беше "Deutschland über alles" (за некој што незнае, "Германија пред се' ")... Ако Германија ти е пред се', тоа значи и пред Македонија, а ти најпаметен солиш памет на форум, WTF?...

И за крај, каде е Германија, нели ќе се бореше за медал? Избегнуваш да го одговориш ова прашање, се криеш како пи*ка... И сега начека поволен момент Србија загуби, па да напишеш некој пост... Амеба...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
значи србиве/србоманиве ке пукнат од мука еј а замислете па во повеке спортови да бевме вака успешни.
Сакаш да кажеш дека и Перо Антиќ ќе пукне од мука ?

abe da ne bevte VIE na balkanot nemashe da se igra kosharka !!!!!!!!!
Многу пошироко од Балканот се нашите територии кога е во прашање кошарката. Но не само кошарка, утре играме полуфинале одбојка, повторно со Русија, а Ноле пред 3 дена го освои УС Опен. Србија е прва светска спортска сила.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Малку ми е чудна мене ваков тип на расправија помеѓу Македонци и Срби. Ај да кажам неверојатна.

Зарем некој навистина мисли дека Србија не би застанала зад Македонија, и Србите зад Македонците???
И обратното, ние зад нив?????

Познавам доста луѓе од Србија и сум патувал често таму, никогаш не сум наишол на нешто поразлично од "Brate kako je tamo dole kod vas".

Остајте политика, црква и други глупости кои немаат врска со обичниот народ кој сепак се чувствуваат меѓу себе како браќа.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
многу добро цела репрезентација се скоро такви плачковци на чело со Теодосич...
Поладнокрвен кошаркар од Теодосиќ тешко да најдеш, не па да го наречеш плачко.
А и што е со ова ситење со поразот на Србија.
По сите форуми и спортски портали можевме да видиме како Србите навиваат за нас и ни честитаат на успехот.
Но малограѓанците на форумов поважно им е да си ги мерат со комшиите отколку да си го гледаат сопствениот двор.
Со таков ‘на комшијата да му умре козата‘ менталитет нема далеку да стигнеме.

И да, вчера навивав за Грција, затоа што беа аутсајдери на тој меч, затоа што потајно посакував уште еден двобој со нив (да ги прегазиме за бронза или за злато) и затоа што ич не ги сакам Сенегалцине.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Еве еден извадок од РТС од пред два дена кога Македонија ја победи Литванија и се пласираше во 1/2 финалето...

‎"Ovo je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji evropskih prvenstava u košarci, a utakmica se gledala i u beogradskim kafićama i gosti su navijali kao da igra reprezentacija Srbije."

Kajgana Shop

На врв Bottom