Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
n
za gluposti ., a posebno frustracii., da si gi procitash postovite ., ti samiot pa vidi shto te nadvladealo
a ima da se smeesh se dodeka ne si go smenish nickot i prodolzhish normalno da diskutirash bez plachenje i solenje pamet.......>>>>>>?
бррррр...

:pos:
--- надополнето: Sep 15, 2011 1:03 PM ---
Ј Као, се опамети светската популација заради напредокот на технологијата? Гледам, Фејсбук е доказ колку сите се сега интелигентни. :)
Некои ќе се опаметат, некои не. Изборот е твој...

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Еве ти едно пророштво од мене. За 50 години од сега монотеистичките религии ќе бидат една несреќна и заборавена епизода во историјата на човештвото..
Zaboravas na islamot... tesko deka kje se opravat za 50 godini.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
бррррр...

:pos:
--- надополнето: Sep 15, 2011 1:03 PM ---

reto tochno nekoi imaat izbor a nekij se zaglavil vo korsokak na svojot altruizam pa nema izlez i ke ostane takov kakov shtoe.,.,
nekoi imaat pamet anekoj ne., ti nemash izbor...>>>?
ako se pogledne shto od sega prevzemaat naftashite vo pravec na menuvanje ., i voveduvanje na novi sodrzhini ., dobro ke gi iskoristat., segashite fondovi., ......>>>>>>?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
reto tochno nekoi imaat izbor a nekij se zaglavil vo korsokak na svojot altruizam pa nema izlez i ke ostane takov kakov shtoe.,.,
nekoi imaat pamet anekoj ne., ti nemash izbor...>>>?
Важи шутрак. Еве, денес ти реплицирав 3 пати, среќен си?

Доста е за денес, ќе си умислиш дека кажуваш нешто вредно за читање. Ајде утре пак, ако си добар ќе ти реплицирам 4 пати...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А као, коа овие ќе се опаметат ќе ги убијат оние што нема да се опаметат? Еј, па тоа е исто као библиската апокалипса...

п.с. Доста му реплицираш на шутрак, ако го игнорираш, може ќе прекине да пишува. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А као, коа овие ќе се опаметат ќе ги убијат оние што нема да се опаметат? Еј, па тоа е исто као библиската апокалипса...

п.с. Доста му реплицираш на шутрак, ако го игнорираш, може ќе прекине да пишува. :)
нема, нема...

Има еден добар македонски израз, досаден како п....в...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
voopshto nemav namera rabotite vaka da ispadnat no si go barash ke si go dobivash., a kojn e sreken ili nesreken., ushye edno potsetuvanje ., prochitaj gi tvoite postari ostovi....>>>>?

B

Black Guard

Гостин
Тие сами меѓу себе ќе се изедат (буквално) кога ќе ја снема нафтата...
Тие ден денес меѓусебно се јадат,па арапските држави имаат убиено неколкукратно повеќе муслимани отколку САД,Британија,Србите и.т.н Режимите во тие држави се недемократски,што се однесува до исцрпувањето на нафтата тие земји нема да имаат посериозен проблем бидејќи веќе ќе имаат инфраструктура за развој на хемиска индустрија(рафинерии реактори и.т.н) значи ќе се изврши преквалификација и ново вработување(како во англија кога рудните резерви се исцрпија од некои региони).

Исус Христос според библијата е божји син но и Бог-логиката е следна Царски син=цар Божји Син=Бог.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Последниве 5000 години те демантираат.
Зошто баш овие 50 (или 100) ќе бидат посебни, по тој вопрос?
Ах знам, заради појавата на Кроули, Ниче и Поли Шорт.
Нив ги немало 5000 години, али сеа се појавија и ви завршија работа.
Ќе зеам пуканки и правац пред тв да глеам како тоа монотеизмот, после минимум 5000 години ете веќе ќе станел смешна приказна.
--- надополнето: Sep 15, 2011 11:58 AM ---
А што ќе се деси после?
Ќе се врати политеизмот? Ќе почнат луѓето пак да обожаваат демони мислејќи дека има повеќе богови?
А кои се тие монотеистички религии стари по 5000 години?!
Зарем твојот Бог не инсистираше да не се лаже?
Христијанството е некои 2000 години, а она во кое ти припаѓаш формално постои некакви 960 години, ако земеме и филијалата на која си поклоник, тогаш доаѓаме до 44 години...
Сето тоа си има почеток, кулминација и смрт. Почетокот е познат, кулминацијата била бајаги одамна, сега е залезот. Неблагодарно е да се даваат прогнози кога ќе изумре и таа религија, но дека ќе ја снема е сосема јасно. Како и многу други, египетската религија беше најмоќна и со традиција од милениуми...а сега ја нема.
Можеби не е смешна, но трагична приказна во секој случај.

А вирусите постојат со милиони години...:)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.923
А кои се тие монотеистички религии стари по 5000 години?!
Зарем твојот Бог не инсистираше да не се лаже?
Христијанството е некои 2000 години, а она во кое ти припаѓаш формално постои некакви 960 години, ако земеме и филијалата на која си поклоник, тогаш доаѓаме до 44 години...
Сето тоа си има почеток, кулминација и смрт. Почетокот е познат, кулминацијата била бајаги одамна, сега е залезот. Неблагодарно е да се даваат прогнози кога ќе изумре и таа религија, но дека ќе ја снема е сосема јасно. Како и многу други, египетската религија беше најмоќна и со традиција од милениуми...а сега ја нема.
Можеби не е смешна, но трагична приказна во секој случај.

А вирусите постојат со милиони години...:)
Јудаизмот е стар толку.

Постот на кој одговарав не реферираше кон Христијанството, туку кон монотеизмот:
....Еве ти едно пророштво од мене. За 50 години од сега монотеистичките религии ќе бидат една несреќна и заборавена епизода во историјата на човештвото..

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јудаизмот е стар толку.

Постот на кој одговарав не реферираше кон Христијанството, туку кон монотеизмот:
Не, јудаизмот не е ни од далеку толку стар.
Ниту пак култот на сончевиот диск на Акенатон.
Или 1800 години плус минус...кој ќе ги брои...

Kajgana Shop

На врв Bottom