Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Жената кога масивно почнува да станува рамноправна со мажот? Помош: Види ги европските земји и во кои години од 20 век жената почнува полека да ги добива правата на мажот. Мислам види ја жената денес!
И потоа секако, види малку за историјата на Книгата на Законот, и што се вели во истата таа книга за жената. И нормално делата на Кроули за слободата, жената...
Тоа дали еманиципацијата на жената е голем чекор напред за самата жена, е крајно дискутабилно. Јас сметам дека со еманципацијата жените МНОГУ изгубиле од својата моќ. Но, да не навлегуваме во таа дискусија, затоа што ќе ми скокнат феминстките на форумов.

Ти навистина сметаш дека за еманципацијата на жените е заслужна книгата на Кроули? Сериозно?

Тоа ти е исто како да сметаш дека за падот на христијанството е заслужна таа иста книга. Смртните удари на христијанството му се зададено од Достевски, Волтер, Ниче, Штирнер. Кроули се однесува како лешинар врз мртвото тело на христијанството.

Исто е и со еманципацијата на жените. Тој не е никаков духовен идеолог на тоа движење. Напротив, тој е мотивиран од настаните околу него за да пишува за улогата на жената во новиот еон.

Мислам дека ги имаш побркано причините и последиците, или едноставно сакаш да ја надуеш историската улога на Кроули и останатите гореспоменати ликови...

I mean, lets face it. Who the fuck is Elifas Levi?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Книгата на Законот, и да не се појавеше во пишувана форма, и да бдие достапна за секој, пак ќе бевме ова што сме денес. Многу работи луѓето не знаат... и така е подобро. Од инает ќе направат грешка, и ќе страдаат. такви се луѓето понекогаш.
Книгата е небитна, напишав веќе дека светот се менува во правец како што вели Законот, без разлика дали ти си ја прочитал, или пак разбрал таа книга. Книгата постои само заради една причина.

Друго, насекаде се вели ( и ти велиш) дека книгата ја напишал Кроули. Книгата ја запишал, не ја пишува Кроули. Ова е уште подискутабилно и одиме во сферата на верување или не како е настанато тоа дело.
Обичните луѓе ќе се свртат кон верување, јас би се свртел кон веројатноста и познавањето на работите напишани во таа книга (и синџирот на настани до пишувањето на книгата) и дали се дело на Кроули или не. Значи потребно е „замарање“ со темата за да се донесе некаков заклучок.
Зад запишувањето на таа книга велат пак дека стои жена. Која пак е спомената во Законот неколку пати. Жената на новото време.

Кроули, ако си му ги читал исповедите, што пишуваат критичарите за него, е само поштар. и премногу осамен и тажен човек. Не знам што толку се замарате со него. Тој дојде, напиша, објасни што можеше и колку можеше и си замина чекајќи подобро време. Никој не го следи Кроули како идеолог на некакво движење. Кроули во сите книги вели декан е сака следвбеници. Тоа го прават „другите“. Nеупатените, според мене.

Трето, не кажав јас дека Кроули е некаков духовен идеолог на било кое движење. Ти некако не ме разбираш. Сепак би требало да се запознаеш со други телемити и нивни размисли. Не само Кроули е бил телемит и иницијант.
Телемата е „духовниот“ водач, ако ме разбираш што сакам да ти кажам. Телемата ја има кај секој човек. Нели... и не бара верување, бара само едно: РАБОТА!

И велиш дека жената ја изгубила моќта... Па не би рекол така за сите жени... Како што хипиците ја зафркнаа работата со дрогите и силување на Законот ( и зезнаа многумина по патот со што дозволија војната да се пренесе и кај неиницираните ), исто така и жените неуки и неподготвени почнаа да грабаат и да ја силуваат својата „добиена“ слобода, мислејќи дека Законот ги ослободува од последици.
Но денес, барем јас, познавам жени (и тоа какви жени) кои го тресат светот од север кон југ и од исток кон запад. Сеуште има закоравени жени во чиј ум стои всаденото дека таа е сенка во сенката на мажот, но, полека полека и последните битки се добиваат. Црните сеуште наоѓаат начин жената да добива фиктивна лажна слобода и еманципација. Исто како што вие се радувате на единствена демократија што ја имате и која ви трае само еден ден: Кога слободно по ваш избор ги бирате оние кои ќе владеат со вас на време кое тие самите со закон си го даваат.

И да, жената, вистинската жена знае потсвесно дека: Секој маж и секоја жена е Ѕвезда :) И дека секој број е бесконечен, нема разлика.

Четврто, историјата на таа Книга(која создава проблеми) и идеите и законот кој што е запишан во неа, за која ти велиш дека нема врска со промените во светот, е стара со векови.
Ако почнеме да разглобуваме, тука ќе навлеземе во историјата на тајни и полутајни редови ( за кои ти би реков, what the fuck are those Orders? и нормално тоа е добро што е така и јас немам намера да кажувам она што не е мое да го кажам). Кои го менувале и го менуваат светот( некои ќе кажат кои се тие пак да менуваат ), и ќе докажуваме постоење на разни објави на слични закони, на сличен начин како и Книгата на Законот, меѓу интелектуалци во тие времиња, кои секако се чувале многу повеќе во тајност, за да не доаѓа до вакви разговори да докажуваме валидност на Закон, кој што секако ги надминува човечките размисли и го тера умот да вели: А ова што значи?. Но ете, некој решил еден ваков закон(кој што не ни морал да биде запишан според мене) да биде даден на секој. Зошто? Не знам. Изгледа е дадено овој пат индивидуата сама да одлучи дали ќе го прифати законот или не. Без силување и заплашувања.

За христијанството и неговото умирање, да дадам едно мое видување:
мора да умре „телото“, духот на тоа учење е сеуште нечепнат и далеку од луѓе кои може да му нанесат конечни смртни удари како што милуваш ти да кажеш.
Едно учење има во светот, зарем не гледаш документарци? :)

И прашуваш кој е Леви? Никој и ништо за тебе, многу и се за оние кои си ја вршат работата и го менуваат светот.

П.С. Прашав, колку светот не живее по Законот? Може да направиш споредба? Од психолошко-материјален поглед, не мора духовно-магиски :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
Тоа дали еманиципацијата на жената е голем чекор напред за самата жена, е крајно дискутабилно. Јас сметам дека со еманципацијата жените МНОГУ изгубиле од својата моќ. Но, да не навлегуваме во таа дискусија, затоа што ќе ми скокнат феминстките на форумов.

Ти навистина сметаш дека за еманципацијата на жените е заслужна книгата на Кроули? Сериозно?

Тоа ти е исто како да сметаш дека за падот на христијанството е заслужна таа иста книга. Смртните удари на христијанството му се зададено од Достевски, Волтер, Ниче, Штирнер. Кроули се однесува како лешинар врз мртвото тело на христијанството.

Исто е и со еманципацијата на жените. Тој не е никаков духовен идеолог на тоа движење. Напротив, тој е мотивиран од настаните околу него за да пишува за улогата на жената во новиот еон.

Мислам дека ги имаш побркано причините и последиците, или едноставно сакаш да ја надуеш историската улога на Кроули и останатите гореспоменати ликови...

I mean, lets face it. Who the fuck is Elifas Levi?
alo zhenski rode site nazad vo sreden vek ., tatamu ste imale pogolema mok od koga i da bilo., taka misli so golemi misli stav_ogin.......
abe zheni glupavi ., nikoj od stav_ogin ne e pozasluzhen za vashata emancipacija ., vednash pravete mu spomenik........
vo ubistvoto na hristijanstvoto se zaboravi isamiot da se spomenesh.,., ama sho da praime so tvoeto telo., hristijanstvoto postoi ., ama ti se raspagash po site osnovi
feministki ., vo greshka ste .,...edinstven shto treba da go naduete e vashiot dushebrizhnik stav_ogin ., i definitivno vreme e da go naduete ama onaka ., bidejki od kako sum tuka celo vreme ima se neshto protiv zhenskiot rod..........

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Книгата на Законот, и да не се појавеше во пишувана форма, и да бдие достапна за секој, пак ќе бевме ова што сме денес. Многу работи луѓето не знаат... и така е подобро. Од инает ќе направат грешка, и ќе страдаат. такви се луѓето понекогаш.
Книгата е небитна, напишав веќе дека светот се менува во правец како што вели Законот, без разлика дали ти си ја прочитал, или пак разбрал таа книга. Книгата постои само заради една причина.

Друго, насекаде се вели ( и ти велиш) дека книгата ја напишал Кроули. Книгата ја запишал, не ја пишува Кроули. Ова е уште подискутабилно и одиме во сферата на верување или не како е настанато тоа дело.
Обичните луѓе ќе се свртат кон верување, јас би се свртел кон веројатноста и познавањето на работите напишани во таа книга (и синџирот на настани до пишувањето на книгата) и дали се дело на Кроули или не. Значи потребно е „замарање“ со темата за да се донесе некаков заклучок.
Зад запишувањето на таа книга велат пак дека стои жена. Која пак е спомената во Законот неколку пати. Жената на новото време.

Кроули, ако си му ги читал исповедите, што пишуваат критичарите за него, е само поштар. и премногу осамен и тажен човек. Не знам што толку се замарате со него. Тој дојде, напиша, објасни што можеше и колку можеше и си замина чекајќи подобро време. Никој не го следи Кроули како идеолог на некакво движење. Кроули во сите книги вели декан е сака следвбеници. Тоа го прават „другите“. Nеупатените, според мене.

Трето, не кажав јас дека Кроули е некаков духовен идеолог на било кое движење. Ти некако не ме разбираш. Сепак би требало да се запознаеш со други телемити и нивни размисли. Не само Кроули е бил телемит и иницијант.
Телемата е „духовниот“ водач, ако ме разбираш што сакам да ти кажам. Телемата ја има кај секој човек. Нели... и не бара верување, бара само едно: РАБОТА!

И велиш дека жената ја изгубила моќта... Па не би рекол така за сите жени... Како што хипиците ја зафркнаа работата со дрогите и силување на Законот ( и зезнаа многумина по патот со што дозволија војната да се пренесе и кај неиницираните ), исто така и жените неуки и неподготвени почнаа да грабаат и да ја силуваат својата „добиена“ слобода, мислејќи дека Законот ги ослободува од последици.
Но денес, барем јас, познавам жени (и тоа какви жени) кои го тресат светот од север кон југ и од исток кон запад. Сеуште има закоравени жени во чиј ум стои всаденото дека таа е сенка во сенката на мажот, но, полека полека и последните битки се добиваат. Црните сеуште наоѓаат начин жената да добива фиктивна лажна слобода и еманципација. Исто како што вие се радувате на единствена демократија што ја имате и која ви трае само еден ден: Кога слободно по ваш избор ги бирате оние кои ќе владеат со вас на време кое тие самите со закон си го даваат.

И да, жената, вистинската жена знае потсвесно дека: Секој маж и секоја жена е Ѕвезда :) И дека секој број е бесконечен, нема разлика.

Четврто, историјата на таа Книга(која создава проблеми) и идеите и законот кој што е запишан во неа, за која ти велиш дека нема врска со промените во светот, е стара со векови.
Ако почнеме да разглобуваме, тука ќе навлеземе во историјата на тајни и полутајни редови ( за кои ти би реков, what the fuck are those Orders? и нормално тоа е добро што е така и јас немам намера да кажувам она што не е мое да го кажам). Кои го менувале и го менуваат светот( некои ќе кажат кои се тие пак да менуваат ), и ќе докажуваме постоење на разни објави на слични закони, на сличен начин како и Книгата на Законот, меѓу интелектуалци во тие времиња, кои секако се чувале многу повеќе во тајност, за да не доаѓа до вакви разговори да докажуваме валидност на Закон, кој што секако ги надминува човечките размисли и го тера умот да вели: А ова што значи?. Но ете, некој решил еден ваков закон(кој што не ни морал да биде запишан според мене) да биде даден на секој. Зошто? Не знам. Изгледа е дадено овој пат индивидуата сама да одлучи дали ќе го прифати законот или не. Без силување и заплашувања.

За христијанството и неговото умирање, да дадам едно мое видување:
мора да умре „телото“, духот на тоа учење е сеуште нечепнат и далеку од луѓе кои може да му нанесат конечни смртни удари како што милуваш ти да кажеш.
Едно учење има во светот, зарем не гледаш документарци? :)

И прашуваш кој е Леви? Никој и ништо за тебе, многу и се за оние кои си ја вршат работата и го менуваат светот.

П.С. Прашав, колку светот не живее по Законот? Може да направиш споредба? Од психолошко-материјален поглед, не мора духовно-магиски :)
Убава ни е дискусијата, еве имаме и дворска луда (шутрак) да не забавува.:)

Идејата дека Кроули не ја напишал книгата, туку само ја запишал е местото каде што ти и јас се разделуваме. Ако некој ми каже дека запишува книга диктирана од вонземска интелегенција, тој едноставно ми ја вреѓа мојата интелегенција. Скептичен сум, судбина...

Воопшто не се замарам со Кроули, едноставно реагирав на твоето тврдење дека го потресол светот. Кога прашав на кој начин, ми ја спомена жената и нејзините права. Остатокот од аргументацијата ти е, без навреда, нејасен. Ако сакаш да дискутираме, приложи аргументи, не нејасни зборови кои значат се и ништо.

На кој начин една книга може да влијае на настаните во општеството? Ако многумина ја прочитаат, и таа на некој начин стане идеологија која води и менува. Тоа НЕ е случај со Книгата која Кроули ја запишал. Пошто и тебе ти е ова совршено јасно, следи ново тврдење дека настаните во светот се одвиваат во склад со тврдењата на таа книга. Книгата на законот е толку несмасна, толку нејасна, и толку лоша литература, што секој настан во светот може да се интерпретира во согласност со неа, или како нешто потполно спротивно на неа. Значењето, како и убавината е во очите на тој што чита. Лудилото, или заслепеноста, секогаш се гледаат само однадвор...

ДЕБЕЛО ја преценуваш улогата на таа книга, и ова дебело е еуфемизам. Предолго живееш со тие вредности, тие погледи на светот, и се интерпретираш низ тие наочари. Исто како што еден заслепен навивач на Ман УТД мисли дека победата на неговиот клуб над Арсенал од 8-2 е најважниот настан на годината...

За жените дискусијата ми е досадна, па ќе ја скокнам...

Оние што го читаат Леви, го менуваат светот. Интернетот го менува светот, Хептаграме, не Леви...

Не јас, туку ти треба да направиш споредба, или елаборација, колку светот живее или не живее по законот. Ти ја браниш таа теза, на тебе е теретот на докажувањето...

Ех да, ќе заборавев. Многу си брз да навредиш, и да го наречеш некој слуга со кој некој друг владее... верувај ми дека не сакаш со мене да си ја играш играта размена на суптилни навреди...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.888
Ех ме изнасмеавте од сабајле и двајцата.
Па уште се натпреварувате за заслугата за "уништување на Христијанството". Де Кроули бил, де Достоевски бил...
Ја знам дека: што је баби мило - то јој се снило, ама што побргу се соочите со реалноста, тоа подобро за вас:
Христијанството е тука и тука ќе остане до Судниот Ден.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ех ме изнасмеавте од сабајле и двајцата.
Па уште се натпреварувате за заслугата за "уништување на Христијанството". Де Кроули бил, де Достоевски бил...
Ја знам дека: што је баби мило - то јој се снило, ама што побргу се соочите со реалноста, тоа подобро за вас:
Христијанството е тука и тука ќе остане до Судниот Ден.
Така е синко, до судниот ден. Чекај си ти...

Еве ти едно пророштво од мене. За 50 години од сега монотеистичките религии ќе бидат една несреќна и заборавена епизода во историјата на човештвото..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.888
Така е синко, до судниот ден. Чекај си ти...

Еве ти едно пророштво од мене. За 50 години од сега монотеистичките религии ќе бидат една несреќна и заборавена епизода во историјата на човештвото..
Последниве 5000 години те демантираат.
Зошто баш овие 50 (или 100) ќе бидат посебни, по тој вопрос?
Ах знам, заради појавата на Кроули, Ниче и Поли Шорт.
Нив ги немало 5000 години, али сеа се појавија и ви завршија работа.
Ќе зеам пуканки и правац пред тв да глеам како тоа монотеизмот, после минимум 5000 години ете веќе ќе станел смешна приказна.
--- надополнето: Sep 15, 2011 11:58 AM ---
А што ќе се деси после?
Ќе се врати политеизмот? Ќе почнат луѓето пак да обожаваат демони мислејќи дека има повеќе богови?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
...

За жените дискусијата ми е досадна, па ќе ја скокнам...

Оние што го читаат Леви, го менуваат светот. Интернетот го менува светот, Хептаграме, не Леви...

Не јас, туку ти треба да направиш споредба, или елаборација, колку светот живее или не живее по законот. Ти ја браниш таа теза, на тебе е теретот на докажувањето...

Ех да, ќе заборавев. Многу си брз да навредиш, и да го наречеш некој слуга со кој некој друг владее... верувај ми дека не сакаш со мене да си ја играш играта размена на суптилни навреди...[/quote]

pak zhenite ti se dosadni. pa proiznesi se koi ne ti se dosadni., za da ne gi skokash....
sreka vo mala nesreka ., internetot go menuva svetot no i nosi lichnosti kako tebe da iskazhat mislenja ala stav_ogin
a ti pak mnogu brzo si se navreduval., a kolku shto mozham da primetam ., i bash navistina se poigruva so tebe ., i e tolku suptilno shto ne zabelezhuvash., za zhal.........
ne bi rekl celo vreme se obiduvash neshto da kazhesh ili dokazhesh ., ama tebe ti e navistina tovar toa i te kako tezhok
crnila i pak crnila nesreki i pak nesreki ., idninata na svetot ja gledash ., iskluchivo vo crna boja., hmm ako voopshto mozhesh neshto da gledash.,
pogledni ., zavrti se okolu tebi i pogledni kolku lugje odat i se smeat ., za promena i ti bi mozhel ., barem ednash da se nasmeesh..............>>>?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Не можам да кликнам одговор, за да направам цитат... Ме нервира тоа :)

Јас не ја бранам тезата, Ставрогин, само ја објаснувам колку што можам и онолку за да не кажам премногу. Нејасно е, точно, за оној што нема врска со тезата, и ја објаснува од некој сосема друг систем.
Јас и ти Ставрогин, се разминуваме на многу места... Но што е тука е... мене не ми смета тоа... Што ќе си ми ти ако се сложуваш со мене? Тогаш ќе си ми непотребен...
И не ме разбираш: Книгата и не мора да постои. И пак светот ќе оди по патот по кој што оди.
Некој решил да има Книга... ок нека има... не разбирам зошто и не се замарам, биднало то веќе.

Некој може да ти ја навреди интелегенцијата? Па добро :) Тука нема што да коментирам. После премногу забегувања од луѓе наоколу за тие вонземски интелегенции и нема што да се каже во одбрна кој знае што. Во премногу кал, тешко се наоѓаат бисерите.

И толку си сигурен дека не постои таа вонземска интелчегенција? Од каде таа сигурност ти доаѓа? Од книгите? Од искуството:? :) Некој ти кажа дека нема? Не е логично според твои пресметки, не можно? Може да ги добијам пресметките, да проверам сепак, може јас грешам некаде.

Ти треба да го разгледаш светот како напредува, и да споредиш со телемата и учењето на истата. Јас, ете според тебе сум гледал субјективно, преку наочарите на телемата (ми се свиѓа ова) ќе дадам погрешни заклучоци. Ти вака, непристрасен, скептичен, проучи и кажи.
Ако не друго, барем ќе имам полемика со некој што е запозанен со тезата на која сега дрдориме и ја шириеме, преку нетот... интернет преку кој што влијаеме на светот :)

П.С. Во врска со христијанското учење дека нема да постои... тоа тешко... нема потреба да не постои :) Кажав, телото мора да умре за да духот на учењето најде посоодветно живеалиште во иднина! И тоа е доволно...
П.П.С. Аман шутрак, пишувај со Ставрогин на профил ако ви е волја да се навредувате... не вака...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
heptagram., nemam namera da trolam ., ili nesto da poprechuvam., koga ke vidish moj post posle stav_ogin preskokni go ., za nego e namenet i si znae on zoshto e taka
P.S... vo isto vreme im se izvinuvam i na drugite chlenovi za vakvata sostojba., a voedno ., i iznesuzam argumenti so nego pro et kontra

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ќе зеам пуканки и правац пред тв да глеам како тоа монотеизмот, после минимум 5000 години ете веќе ќе станел смешна приказна.
А што ќе се деси после?
Ќе се врати политеизмот? Ќе почнат луѓето пак да обожаваат демони мислејќи дека има повеќе богови?
Огромни промени се случуваат околу тебе, само што ти си презафатен со посетувањето на гробиштата на мртвите идеи. Додека науката напредува со фантастична брзина, ти размислуваш дали името на Исус се чита однапред, одназад или одстрана. Доаѓа нов човек, нова метафизика и нова духовност, само што имаш толку ропски менталитет спрема Бог, што воопшто не можеш да замислиш безбожна духовност... Секој со среќата, чекај си го судниот ден...
--- надополнето: Sep 15, 2011 12:46 PM ---
П.П.С. Аман шутрак, пишувај со Ставрогин на профил ако ви е волја да се навредувате... не вака...
Навистина мислиш дека сакам да разменувам навреди со шутраков? :)

Тој е мојата дворска луда, потсетник во што може човек да се претвори доколку глупоста и фрустрациите надвладеат...
--- надополнето: Sep 15, 2011 12:48 PM ---
...

barem ednash da se nasmeesh..............>>>?
Се смеам јас, како не. Од кога си ти на форумов се имам насмеано точно 1857 пати...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.888
Огромни промени се случуваат околу тебе, само што ти си презафатен со посетувањето на гробиштата на мртвите идеи. Додека науката напредува со фантастична брзина, ти размислуваш дали името на Исус се чита однапред, одназад или одстрана. Доаѓа нов човек, нова метафизика и нова духовност, само што имаш толку ропски менталитет спрема Бог, што воопшто не можеш да замислиш безбожна духовност... Секој со среќата, чекај си го судниот ден...
Ме засенуваат вашите јаки патронски ставови.
Едниот од телемитското брдо попува, другиот од атеистичкото.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
--- надополнето: Sep 15, 2011 12:46 PM ---

Навистина мислиш дека сакам да разменувам навреди со шутраков? :)

Тој е мојата дворска луда, потсетник во што може човек да се претвори доколку глупоста и фрустрациите надвладеат...
--- надополнето: Sep 15, 2011 12:48 PM ---

Се смеам јас, како не. Од кога си ти на форумов се имам насмеано точно 1857 пати...
naukata napreduva no isus e tuka da potseti deka treba ushte pobrzo da se napreduva ., se dodeka efektite od toj napredok shto i denesh go chuvstvuvame eden den ne dovede do samounishtuvanje
ne vnuchko ti me navredi ushte vo start i toa ne ednash taka da sega ke si goltash
so samoto toa shto od petni zhili se obiduvate da dokazhete neshto ., i ste se zakachile po toa prashanje znachi tuka ima neshto................
za gluposti ., a posebno frustracii., da si gi procitash postovite ., ti samiot pa vidi shto te nadvladealo
a ima da se smeesh se dodeka ne si go smenish nickot i prodolzhish normalno da diskutirash bez plachenje i solenje pamet.......>>>>>>?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А што ќе се деси после?
Ја ќе донесам пиво и знаменца Go ateism, да им дадам поддршка да не изгубат сто - нула. Милениуми потои религија, сеа ќе ја снемало. Као, се опамети светската популација заради напредокот на технологијата? Гледам, Фејсбук е доказ колку сите се сега интелигентни. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom