Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Абе види, мене не ми треба 3д, како што кажав, имам можности играта да ја направам и во кознзола, но прашањето ми беше дали се исплати? :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Абе види, мене не ми треба 3д, како што кажав, имам можности играта да ја направам и во кознзола, но прашањето ми беше дали се исплати? :)
тешко прашање. како дали се исплати? Што и да правиш ќе биде проба, експеримент. Прави го како сакаш.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
тешко прашање. како дали се исплати? Што и да правиш ќе биде проба, експеримент. Прави го како сакаш.
Па дали е исплатливо да се мачам, да го правам во конзола? За понатака да можам да го развивам.. :)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Па дали е исплатливо да се мачам, да го правам во конзола? За понатака да можам да го развивам.. :)
Kratko i jasno ne za Grafika treba mnogu ,mnogu rabota kod pa makar bilo i najednostavno programce .

vidi ako imas gotovi algoritmi pa copy paste da napravis .

pozdrav

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Бегајте дувајте посовреме од најголемото зло на 21 век, доколку сакате да имате коса на глата и стабилна психа.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
тоа паскал што се учи во средно можеш и за неколку саати да го научиш,само што во школо го тупат професорите и збунуваат повеке

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Во завод за вработување има бесплатен курс за IT,Моето прашање е кои од доленаведените пакети се најлесни за изучување кои би можел да ги совлада некој што нема познавање во областа на програмирање.
 MCITP – Server Administrator,
 MCITP– Microsoft SQL Server Server 2008, Database Developer 2008,
 MCITP- Enterprise Messaging Administrator 2010,
 MCITP- Enterprise SQL Server 2008, Database Administrator 2008,
 CISCO – CCNA (само во Скопје),
 SCJP – Sun Certified Java Programmer,
 LPIC– 1 – Linix Proffesional Institute Certification,
 Comp TIA A+ 2009 Edition
 Oracle

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Во завод за вработување има бесплатен курс за IT,Моето прашање е кои од доленаведените пакети се најлесни за изучување кои би можел да ги совлада некој што нема познавање во областа на програмирање.
 Oracle
Може линк некој? Што треба да се усполнува за да може да се слушаат курсевиве?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
 Oracle
Cisco има доста практична работа со рутери, кабли, поврзување мрежи, одржување и сл.. и би можел и со минимални познавање од програмски јазици да го земеш...Али затоа е скапичко, посебно па ако не си студент.

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Cisco има доста практична работа со рутери, кабли, поврзување мрежи, одржување и сл.. и би можел и со минимални познавање од програмски јазици да го земеш...Али затоа е скапичко, посебно па ако не си студент.
Знаев дека ќе се заебам ако не чекам одговор :).Јас се пишав за Enterprise SQL server 2008,Database Administrator 2008.
И таа таму толку знаеше да ми објасни и ми вика овој ти е поврзан ако работиш во администрација ова она,јебига сега ќе го терам тој па ќе видиме.
--- надополнето: Sep 14, 2011 10:56 AM ---
Може линк некој? Што треба да се усполнува за да може да се слушаат курсевиве?
Од услови треба само да си пријавен како невработен во завод,ако си пријавен оди таму со лична карта и пријави се за некој курс.
http://www.avrm.gov.mk/WBStorage/Files/oglasinformatickivestini.pdf
еве ти линк објаснето ти е се.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
da brat za tebe pisuvase i vo vesnik :pos2::vozbud::pos2::pos2:

--- надополнето ---

ami razmisluvas logicki i vezbas sekojdnevno za mesec da ne recam ke znaes perfektno, odnosno ako imas mozok ke bides programer
Решавање матрици и калкулатори не е перфектно познавање на програмски јазик. Со еден месец можеш да бидеш само надежен почетник.

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
Има ли некој што бил претходно на некој од овие курсеви, поточно LPIC-1, и какво е прелиминарното тестирање?

Член од
14 јануари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
4
Здраво сакам да го научам јазикот Ц++ ама не знам многу добро англиски 40% знам и математика не ми иде многу добро и затоа сакам некој да ми каже за колку време можам да го научам

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Здраво сакам да го научам јазикот Ц++ ама не знам многу добро англиски 40% знам и математика не ми иде многу добро и затоа сакам некој да ми каже за колку време можам да го научам

Искрено кажано.

Kajgana Shop

На врв Bottom