- Член од
- 15 мај 2010
- Мислења
- 540
- Поени од реакции
- 72
Абе види, мене не ми треба 3д, како што кажав, имам можности играта да ја направам и во кознзола, но прашањето ми беше дали се исплати?
тешко прашање. како дали се исплати? Што и да правиш ќе биде проба, експеримент. Прави го како сакаш.Абе види, мене не ми треба 3д, како што кажав, имам можности играта да ја направам и во кознзола, но прашањето ми беше дали се исплати?
Па дали е исплатливо да се мачам, да го правам во конзола? За понатака да можам да го развивам..тешко прашање. како дали се исплати? Што и да правиш ќе биде проба, експеримент. Прави го како сакаш.
Kratko i jasno ne za Grafika treba mnogu ,mnogu rabota kod pa makar bilo i najednostavno programce .Па дали е исплатливо да се мачам, да го правам во конзола? За понатака да можам да го развивам..
Може линк некој? Што треба да се усполнува за да може да се слушаат курсевиве?Во завод за вработување има бесплатен курс за IT,Моето прашање е кои од доленаведените пакети се најлесни за изучување кои би можел да ги совлада некој што нема познавање во областа на програмирање.
MCITP – Server Administrator,
MCITP– Microsoft SQL Server Server 2008, Database Developer 2008,
MCITP- Enterprise Messaging Administrator 2010,
MCITP- Enterprise SQL Server 2008, Database Administrator 2008,
CISCO – CCNA (само во Скопје),
SCJP – Sun Certified Java Programmer,
LPIC– 1 – Linix Proffesional Institute Certification,
Comp TIA A+ 2009 Edition
Oracle
Cisco има доста практична работа со рутери, кабли, поврзување мрежи, одржување и сл.. и би можел и со минимални познавање од програмски јазици да го земеш...Али затоа е скапичко, посебно па ако не си студент.Во завод за вработување има бесплатен курс за IT,Моето прашање е кои од доленаведените пакети се најлесни за изучување кои би можел да ги совлада некој што нема познавање во областа на програмирање.
MCITP – Server Administrator,
MCITP– Microsoft SQL Server Server 2008, Database Developer 2008,
MCITP- Enterprise Messaging Administrator 2010,
MCITP- Enterprise SQL Server 2008, Database Administrator 2008,
CISCO – CCNA (само во Скопје),
SCJP – Sun Certified Java Programmer,
LPIC– 1 – Linix Proffesional Institute Certification,
Comp TIA A+ 2009 Edition
Oracle
Знаев дека ќе се заебам ако не чекам одговор .Јас се пишав за Enterprise SQL server 2008,Database Administrator 2008.Cisco има доста практична работа со рутери, кабли, поврзување мрежи, одржување и сл.. и би можел и со минимални познавање од програмски јазици да го земеш...Али затоа е скапичко, посебно па ако не си студент.
Од услови треба само да си пријавен како невработен во завод,ако си пријавен оди таму со лична карта и пријави се за некој курс.Може линк некој? Што треба да се усполнува за да може да се слушаат курсевиве?
Решавање матрици и калкулатори не е перфектно познавање на програмски јазик. Со еден месец можеш да бидеш само надежен почетник.da brat za tebe pisuvase i vo vesnik :pos2::pos2::pos2:
--- надополнето ---
ami razmisluvas logicki i vezbas sekojdnevno za mesec da ne recam ke znaes perfektno, odnosno ako imas mozok ke bides programer
Здраво сакам да го научам јазикот Ц++ ама не знам многу добро англиски 40% знам и математика не ми иде многу добро и затоа сакам некој да ми каже за колку време можам да го научам