Во литванскиот јазик без разлика за кое име станува збор се додаваат 2-3 букви. На пример Предраг Самарџиски го викаат Предрагас Самарџискис. Така и за АнтичMakedonijos rinktinės kapitonas Pero Antičius yra pasiruošęs kovai su Lietuvos rinktine ketvirtfinalyje.
TrueFORTUNE FAVORS THE BOLD!
Вакви играчи имаа сите претходни противници и сите ги истресовме квалитетно (ова со Русија не го сметам за пораз).И за сите претходни противници се креваа паники дека се страшни ,а нашиве биле аматери.Почитувајте го еднаш своето бе ,до кога вака?Игравме јака одбрана со Гечевски и здрав Самарџиски, неможе тебе Станко да ти покрива 30 мин 5ка... друга работа не е тука никаков Македонски Синдром тука се збори со оладени глави трезвено, Литванија ке ја има помошта од публиката, судиите. Имаат доста поснажни играчи, високи крила сто се игра денес во модерната кошарка, позади нив имаат играчи што осовјувале евролига. Ние немам играчи за ротација, играме со 7 играчи цело првенство се чустввуа и заморот Неможе Литванија да ги мерите со Србија затоа што на првенствово ги декласираа. Србија ни одговараше највеке, она освен Турција друга јака селекција немаше добиено... поздрав до сите што станаа експерти за кошарка после изглеани 4-5 утакмици на турниров
а гледајте каква изјава дава докузовскиhttp://www.basketnews.lt/video/ziureti/982-anticius-jasikevicius-yra-komandos-smegenys.html
Еве Перо шо вика после утакмицата со Русија:
Прав капитен браво мајсторе!!
Стандард...неписмен шо сакаш да кажеа гледајте каква изјава дава докузовски
http://www.basketnews.lt/video/ziureti/980-dokuzovski-zinome-kad-rungtyniausime-pries-seimininkus-bet-mes-niekada-lengvai-nepasiduodame.html
И јас го мислам истото. Нашите се растеретени од притисок немаме ние што да изгубиме во четврт финале, домаќините и бивши светски прваци нека мислат.Овие ако ги поминеме, и мене треба да ми дадат медал за заслуги за Македонија.
Реално тешко ќе биди, ама пак до 1/4 финале стигнавме мајка му стара, нема што да загубиме веќе, па оти да не ги совладаме и литванците.
60-40 се шансите, 60% за Литванија, 40% за Македонија, не за друго тие 60 %, туку оти домаќини се.
Којзнае колку баби утепал со ролингот дур ја снимале рекламатаИ да не го става Самарџиски оти не го бива ни за орев у двор да ми тресе, а не па со ролинг да стигне у автобусот на ЈСП.
Не бе, каскадер е ангажиран за сцената со ролинготКојзнае колку баби утепал со ролингот дур ја снимале рекламата