Ураниум се излеа од нуклеарка во Франција

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ај нема логика да се докажувам со еден од главните админстратори кога и да сум во право,сепак не сум :)
Ама не си во право. Безразлика дали ја водиш дискусијата со админ, или со некој на улица.

Има две правила на форумов zerostyle
А за ова со ураниумот се надевам дека за брзо вре,е ќе се среди работава и да нема поголема катастрофа

за да исчезне радијација од некое место потребни се ИЉАДНИЦИ ГОДИНИ

Ај нема логика да се докажувам со еден од главните админстратори кога и да сум во право,сепак не сум :)
Не е за докажување , иако е детска логиката , и по истата размислувај .На пример за тие околу тебе ,ке разбереш дека ако Саркози е еден дебил според кој би требало да страда недолжен народ , тогаш што би ни се случило на нас со стотина дебилни политичари кои „ако ни се врати „ ке не проголта земјата во секунда .:)

Зависи од каде, ако течноста во која бил растворен радиоактивниот ураниум се излеал пореките, во рок од максимум една година делош од ураниумот што би се насобрал по брегот, ќе биде однесен со реката во морето, каде што количеството на ураниум кога ќе се раствори во току големо количество на вода веќе нема да биде опасен.

Изгледа не биле само балканските НЕЦ несигурни!....но овие ги затворија или се на пат за гасење...

Кога ја прочитав оваа вест прва мисла ми беше Чернобил и ќотекот што го изедов пошто останав надвор кога беше забрането поради тоа облакот што тргнал наваму,2 мисла ми беше говорот на Боно од У2 на европските МТВ награди.
What a president...What a BUM...говорот му беше против нуклеарните тестови на Франција.Цел свет е свесен за опасноста од нуклеарно оружје,централи,отпад...
У тој поглед французиве се исти го грциве,идат со глава у зид само од инает и комплекс на нижа вредност.
Лоша работа у секој случај,греота за обичниот народ а богами и за другите у околина.

Вие треба да сте идиоти да се радувате за овоj инцидент.

За да се спречи контаминирање на поголем простор мислев ... знам дека за 2 дена не исчезнува радиацијата :P

Пробелмот не е НЕЦ специфично, проблемот е во капиталистите, кои буквално за се идат со паролата, додаке не се расипе нека работи.
Треба да се направи една пообемна студија за колку време со висока сигурност од хаварии може една НЕЦ да работи, и следствено поред тоа навремено да бидат затворани веќе изработените НЕЦ.

Убо е, нека видат малку мака!

Ja мислам дека уранијум, плутонијум, радијум и остали радиоактивни смеси шо завршваат на УМ, се многу корисни. како што се за телото корисни витамини минерали и олигоелементи, така за умот се корисни сите овие шо завршваат на УМ. Еве ви пример, Американците на јапан му акнаа две атомски бомби, и одтогаш Јапанците никој н еможе да ги стигне у наука, развој и техника. Овие дезинформации дека радиоактивноста е штетна ја шират масоните, ватикан, илуминатите и овие од СДСМ оти сакаат народо да живее во мрак незнаење и заостанат а сите тие шо сакаат да бидат господари на светот секој ден си пијат по една чаша радиоактивен тоник, имаат (шумеќи таблети со уранијум и си раствараат на сабајле по една а ако се настинати и по две). Зато сегде кај шо ќе се деси излевање или истекување од нуклеарни централи одма го тргаат народо за да на станат препаментни а тие самите таму се берат и дишат од тие пареите и пијат од водата радиоактивна и дури си полнат и за дома во пластични тубиња (ко ние овде шо ојме и полниме од кисела виода демек за здрава дека била)

Се надевам нема да има последици големи истекувањето на ураниумот.

На територија како Западна Европа, која што е доста густо населена и тие мали последици пак ќе бидат фатални.
Инаку ова може да биде и можност за избивање на протести и во Франција од страна на луѓето.Во Германија на пример веќе имаше и таму сега до 2020 година (ми се чини мислам беше) треба да се откажат целосно од нуклеарната енергија.
Што е добра работа, а лоша работа е тоа што откажувањето од нуклеарната енергија ќе значи и неможност за доста граѓани од Германија (ако не наскоро и од Франција) да ја платат својата сметка.....

Francija e najzavisna evropska drzava od nuklearnite elektrani, ako tamu nastane kusluz i nie ce go osetime i toa poprilicno dobro. Samo Germanija go svati rizikot od nuklearkite posle Japonskata havarja. Francuzive ako ne se svestat na vreme ce ja razorat cela evropa.

I ne e ubavo da se raduvas na tugja nesreca!

Кога ќе ми текне на муабетот одамна...најеколошка енергија. Нека му го кажат тоа на оние новите милиони луѓе што ќе изгнијат од терминални болести, а кои ќе ги убедуваат дека не јаделе здрава храна, не џвакале магдонос, не пиеле рицинус и оти пушеле цигари.
А истите тие земји казнуваат за пикавец на улица...колку бедно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom