Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти се извинувам, се надевам не ја земаш за сериозно и дека ќе ми ја простиш.
Еве Мики, јас ти простувам за сите навреди кои ги имаш упатено спрема мене, и за сите глупости кои ги имаш истресено на форумов. Без тебе, овој форум би бил многу подосадно место, со многу помалку смеа...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве Мики, јас ти простувам за сите навреди кои ги имаш упатено спрема мене, и за сите глупости кои ги имаш истресено на форумов. Без тебе, овој форум би бил многу подосадно место, со многу помалку смеа...
Ставрогин, чедо Божјо,

иако Твоите навреди не ме засегаат, за секој случај, имаш прошка од мене за сите навреди кои ми ги упати, а Твоите глупости на форумов, нека паднат на Твој грб, разбираш.
--- надополнето: Sep 12, 2011 10:51 AM ---
Навреди од типот „и ти мене“ од верници воопшто не ме тангираат. Ионака пагалството ви е единствениот аргумент.
А може со ова погоре напишано, да сметам дека си го прифатил моето извинување? :rolleyes:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А за што тоа? Не си ми згрешил ништо.
Еве:

„....И јас го знам, штотуку го цитирав неговиот пост....:rolleyes:...„

од овој линк:

http://forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-275#post-4401070

И ова:

„...Ааааа, глеаш како звучи Твојата навреда ко ќе падни на Твојата гла, а? :icon_lol:

Во секој случај Атеист, имаш мое јавно извинување за навредата која Ти ја упатив: Ти се извинувам, се надевам не ја земаш за сериозно и дека ќе ми ја простиш....„

од овој линк:

http://forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-275#post-4401089

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Еве:

„....И јас го знам, штотуку го цитирав неговиот пост....:rolleyes:...„

од овој линк:

http://forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-275#post-4401070

И ова:

„...Ааааа, глеаш како звучи Твојата навреда ко ќе падни на Твојата гла, а? :icon_lol:

Во секој случај Атеист, имаш мое јавно извинување за навредата која Ти ја упатив: Ти се извинувам, се надевам не ја земаш за сериозно и дека ќе ми ја простиш....„

од овој линк:

http://forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-275#post-4401089
ОК, ако ти чини задоволство нека ти е простено од мене, иако не гледам навреда.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Mики... нели само тој горе беше задолжен за простувања..... твое е само да се покаеш и да се надеваш на милост од горниот...:D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Mики... нели само тој горе беше задолжен за простувања..... твое е само да се покаеш и да се надеваш на милост од горниот...:D
Vone, легедно,.

Севишниот простува гревови, кои ги чиниме газејќи ги Неговите Заповеди, а луѓето, едни на други, треба да си ги простат грешките/гревовите кои меѓусебно си нанеле, сакајќи или несакајќи. Така, ако си простиме едни на други, тогаш и Севишниот ќе ни го просто тоа што сме Му згрешиле.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Vone, легедно,.

Севишниот простува гревови, кои ги чиниме газејќи ги Неговите Заповеди, а луѓето, едни на други, треба да си ги простат грешките/гревовите кои меѓусебно си нанеле, сакајќи или несакајќи. Така, ако си простиме едни на други, тогаш и Севишниот ќе ни го просто тоа што сме Му згрешиле.
Знам дека многу идам во детали и сум буквалист ама жити се прочити што напиша погоре. Сам себе се негираш.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Vone, легедно,.

Оваа реченица треба(ло) некој да им ја каже на Евреите во концентрационите логори, на жртвите од 2001 година во нашата земја, на оние во Сребреница итн...
Кај ли беше тогаш ти, или некој друг да им го соопшти ова ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Vone, легедно,.

А што ако од тој што бараш прошка ...не може да ти ја даде...физички е спречен, аш го нема, си го пратил на оној свет?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ќе биде празен, само доколку себе си се сметаш за референтен одредувач на тоа што е празно а што е полно.

Еве малку повеќе детали:

Имено, од поновата историја, познати ни се неколку револуции, со кои „сивата емниненција„ изврши радикални промени во Франција: тоа се т.н. буржоаска револуција и т.н. париска комуна, кои беа дибидус поинакви по идеологија, но со иста цел; радикална проемна на Светот. Првите, буржуите, во 1789-та дојдоа на власт и насилно го укинаа феудалниот поредок., Вторите, пролетерите, во 1871-та, исти така насилно се обидоа да дојдат на власт, но со цел да го променат она кое веќе се промени: тазе капитализмот да го заменат со идејата за комунизмот.

И двата обиди беа НАСИЛНИ и повеќе или помалку успешни, но историски гледано се покажаа како добри модели/примери, кои беа често практикувани во целиот 20-век: што во Германија, што во царска Русија, што во цела источна Европа.

Откако комунистите НАСИЛНО доаѓаа на власт, тие НАСИЛНО го менуваа целото општество, со тоа што преку образовниот систем го наметнуваа САМО нивниот, марксистичко-дарвиновски светоглед, без да остават место за алтернативно учење, а од друга страна, комуњарите се обидоа (и не успеаја целосно) да ја збришат и Црквата, оти само таа (Црквата) може да понуди поинаков светоглед од безалтернативниот марскизам и дарвинизам.

Тоа насилие го имаме и кај нас, во жалосна Македонија, како рецидив од претхдниот систем, па затоа со години по ред, веронауката добива „сопки„ во/од образовниот систем и не може да се наметне како алтернатива на Маркс и Дарвин, а силите кои тоа го спречија, добро знаат што чинат!

И сеа, што? Пак ќе ми речеш дека пишав празнотија, наспроти точно посочените настани, кои дури и ден-денес ни се очигленди, нели? :icon_lol:
Квантитетот никогаш нема да надополни квалитет. Пак џабе си пенавел, пошто аргументот, зипуван, тебе ти е „НАСИЛНА промена“.

Ај сеа, простодушно дете, најди еден пример каде НЕНАСИЛНО се спровела револуција.

Насилно се растурени робовладетелските општества, насилно се растурени феудалните општества, насилно се растураат диктатури, воени режими и све во светов што допира во социјален систем кој е на работ од својата функционалсност.

Насилно, Мики, пошто на никого не му се остава власт и моќ.

Насилно, Мики, како што христијанството повеќе од цел милениум се држеше на сцена.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А што ако од тој што бараш прошка ...не може да ти ја даде...физички е спречен, аш го нема, си го пратил на оној свет?
А шо си праел дур и тој од кој бараш прошка, бил жив и дур бил жив, си можел со него да се помириш? Не случајно Црквата советува: штом се замериш со некого, измири се во најкраток можен рок, оти не можеш да знаеш кога смртта ќе Те посети...
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:11 PM ---
Квантитетот никогаш нема да надополни квалитет. Пак џабе си пенавел, пошто аргументот, зипуван, тебе ти е „НАСИЛНА промена“.

Ај сеа, простодушно дете, најди еден пример каде НЕНАСИЛНО се спровела револуција.

Насилно се растурени робовладетелските општества, насилно се растурени феудалните општества, насилно се растураат диктатури, воени режими и све во светов што допира во социјален систем кој е на работ од својата функционалсност.

Насилно, Мики, пошто на никого не му се остава власт и моќ.

Насилно, Мики, како што христијанството повеќе од цел милениум се држеше на сцена.
DBack,

на формиов, можеш да напишеш што сакаш, а воедно и да бидеш убеден дека од Тебе напишаното е некоја ѓоамити тешка вистина. Она кое јас го наведов, преку примерот од т.н. револуции, ај што е историски познат податок, туку тоа е процес кој се случува и сега, под Твојот нос, кај повеќето арапски држави, но како што веќе имам напишано: атеистите точно „знаат„ што се случило пред 2 милј. години, но поим си немаат што им се случува под носот. За таквите, најочигледните докази за најмалку валидни!

Т.н. револуции, се општествена појава од поново време, не повеќе од 220 г., која историски е непозната, а која редововно се одвива по НАСИЛЕН ПАТ; народски кажано, „..на сила правење убавина...„. Сите промени на општествените уредувања, кои се случувале низ историјата, се повеќе или помалку спонтани настани, кои како последица ја немаат и промената на светогледот, особено не од геоцентричен во хелиоцентричен, а што се својствено саде за револуциите кои се до нас временски поблиски.

А тоа што рисјанството насилно се држело на сцена, за тоа слободно консултирај се со Папата Бенедикт, верувам дека чоекон има разбирање за Твоите историски видувања, кои е засновани на највулгарниот историски материјализам, кој со својата суштина го има марскизмот и дарвинизмот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Т.н. револуции, се општествена појава од поново време, не повеќе од 220 г., која историски е непозната, ...
Неукиот и индокртиниран ум ќе остане таков се додека некоја голема љубов или голема трагедија не го помести од зоната на лажен комфор во која, кутриот, мисли дека борави по своја воља. Нејсе.

Пошто или си неук или мрзлив, бујрум САМО МАЛА СЕЛЕКЦИЈА од револуции (НАСИЛНИ) од предисторијата до 1700 г.н.е. (не фаќа поише постов) за кои викаш дека не се случиле. Ако сакаш да проучиш, бујрум.

Пробував, пробував, кратев, исфрлав, ама и селекцијата ќе мора во неколку поста.

BC

[edit]
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:37 PM ---
Ај ме измалтретира ова... многу се, нели.

Биди добар, па разгледај го самиот деталниот список.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Неукиот и индокртиниран ум ќе остане таков се додека некоја голема љубов или голема трагедија не го помести од зоната на лажен комфор во која, кутриот, мисли дека борави по своја воља. Нејсе.
Кога наредниот пат ќе се видиш во огледало, на ликот во огледалото, прочитај му го погоре напишаното и самиот ќе видиш како ќе му „пасуе„....
--- надополнето: Sep 12, 2011 2:41 PM ---
BC

CONTROL C+CONTROL V=COPY-PASTE :rolleyes:

Очигчедно е дека не разликуваш проста промена на власта од радикална промена на светогледот...Ама ај....

Вака, ќе испадне дека секоја војна или востание, воедно е и промена на свеогледот.

Kajgana Shop

На врв Bottom