Точка.com.mk - „хакната“

• Креатор на темата Креатор на темата Crypter
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
гледам точка точка ком точка мк работи сега :confused:
или ја средија?
Поентата е што страната не беше ДОС-ирана па да неможе да се отвори. Беше дознаен само пасворд и логин од админ панелот и истите беа објавени со скриншот на емагаре. Потоа легендата Антракс ги искористила изгледа од еМагаре и влегол типот да направи некоја беља.

reagan.jpeg
За обидот за помош, НО...

Како ни пред некоја година која една друга група сакаше да помогне на некои сајтови и никој не ја шајкареше така и овде... пуст македонски синдром на гордост... штета што други (невини) ќе го јадат стапот а некој што бил задолжен нема да има ниту грам лична одговорност...

За обидот за помош, НО...

Како ни пред некоја година која една друга група сакаше да помогне на некои сајтови и никој не ја шајкареше така и овде... пуст македонски синдром на гордост... штета што други (невини) ќе го јадат стапот а некој што бил задолжен нема да има ниту грам лична одговорност...
Благодарам.
За разлика од тогаш, овој пат гордоста не е битна, како што не е битна благодарноста. Ние не бараме споменици и паради во наше име, не треба ни да ни се заблагодарат. Доволно е да знаеме дека сајтот е заштитен. Поради нашите минимални барања можеме да продолжиме со работата на неограничено време и никогаш да не бидеме разочарани и да не загубиме мотивација. Баш денес бевме контактирани од едно реномирано студио за веб дизајн во Скопје кои би сакале да разговараат со нас за користење на нашите услуги. Ако ништо, еден од младите хакери ќе добие трајно вработување или хонорарна работа. Еден млад талент ќе биде згрижен финансиски. Тоа е и повеќе од доволна мотивација Емагаре со сите сили да бутка напред.

Што се однесува до јадење на стапот, искрено ич не ме загрижува тоа. Тој што нанел штета нека го јаде стапот, така и му треба. Јас знам дека никој од Емагаре не го направил тоа, и спокоен сум. За останатото нека решаваат меѓу нив.

Благодарам......
Мислев на нивната гордост, на гордоста на тие системските админи и главни фаци на тиња сајтовите кои оставаат дупки големи како влезот на Пешна (пештерата) па може секој со малку "гуглање" да најде начин да им влезе во базата... Тие се горди сами на себе и непрефаќаат окажување од "трето лице" дека треба да подобрат нешто ви нивниот систем бидеќи како што го создале треба и да го штитат нивното дело а не да се она што другите оставиле таму биде оставено на милост и немилост на многу други ...
пс: среќа мислам немав акаунт таму ако сум имал со здравjе да си го служат секако нит паметам кога сум го направил, нит знам каков бил :D

ШО СИ МУ ГО ПИПАЛ РАДИОТО!
Еве објани ми! КОЈ ТИ ДАЛ ПРАВО ДА МУ ГО РЧКАШ РАДИОТО!
Не се дерете на форум, доаѓам тука затоа што е тивко. Иначе што е ваша работа, нека праат што сакаат, нека кршат глава, иначе ја сум од страната на еМагаре тука, заштита на веб-сајт и тоа вие што го споредувате не е исто, така да не кекензи.

Ццц, јас мислев дека беше затворена темава?!? Баш кога сакав да коментирам пред недела-две како да ја видов во канта или не гледам добро :cautious:

На запад за да ја заштитите својата инвестиција (во случајов точка) ќе платите некоја илјадарка (доларчиња, евра и сл), тука истата услуга ја даваат бесплатно и господинот А ла Сопственик на Точка ги исплука Е-Магаренцава дека му ја менувале Точка?!? А зошто А ла Сопственик не го средил навреме (одма кога го информирале) пропустот?

Стварно сме бедни во душа:mad:

Точка сеуште не е средена, багови сеуште има, ранливи делови постојат.Прашање на време е кога некој ке се најде и повторно ке ги објави податоците.

Точка сеуште не е средена, багови сеуште има, ранливи делови постојат.Прашање на време е кога некој ке се најде и повторно ке ги објави податоците.
Изгледа ке го гледам е оваој Антракс пак во напад:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom