Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас се осеќам како Македонец ви кажав, вие се осеќате како бугари зашто ова вмро јавно преку својот бивш прецедател и премиер тоа го кажа. Ова прослава беше партиска и логички е дека беше бугарска зашто партијата вмро со тоа с епоистоветува. Ако мразиш срби не значи дека си македонец, зашто гледам сама така бугарите го покажуват своето национално чуство, инаку кога е прашање бугарската политика, тогаш сме браќа со нив и бугарите ќе не реформираат нели :D

Што има врска 2001 и зашто ме ставаш во тоа време кога не знаеш ништо за мене?
Ми гајле мене за членовите на сдсм зарем таму нема некој што се осеќа како бугар? Нели според тертојата на бугарите во макеоднија живеат само бугари ко итреба да бидат освестени па затоа с еповикува на обединување од вмро така ја читам пораката меѓу редови.

Сликите од каде знаеш од каде ги наоѓам? Иако ние вистинските македонци сме малку по број, но малку биле и 300 спартанци кои го бранеле влезот кај термополите и додека не се нашол предавник од внатре успешно ја вршеле својата работа.

Така и македонија има многу предавницни од внатре кои ја делат оваа држава цртаат граници и работат против македонскиот дух.
Абе дај не го тупи... Гледај си ја својата држава што кур замарате по Форуми за Македонија.. Ја имате Бугарија доста патите од комплекси за Македонија..

На прославата сите беа собрани без разлика на партија,а твоево пропагирање баш не измачи нас па сега ќе мислиме по дома дека не сме македонци.. хаха бедни сте

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Јас се осеќам како Македонец ви кажав, вие се осеќате како бугари зашто ова вмро јавно преку својот бивш прецедател и премиер тоа го кажа. Ова прослава беше партиска и логички е дека беше бугарска зашто партијата вмро со тоа с епоистоветува. Ако мразиш срби не значи дека си македонец, зашто гледам сама така бугарите го покажуват своето национално чуство, инаку кога е прашање бугарската политика, тогаш сме браќа со нив и бугарите ќе не реформираат нели :D

Што има врска 2001 и зашто ме ставаш во тоа време кога не знаеш ништо за мене?
Ми гајле мене за членовите на сдсм зарем таму нема некој што се осеќа како бугар? Нели според тертојата на бугарите во макеоднија живеат само бугари ко итреба да бидат освестени па затоа с еповикува на обединување од вмро така ја читам пораката меѓу редови.

Сликите од каде знаеш од каде ги наоѓам? Иако ние вистинските македонци сме малку по број, но малку биле и 300 спартанци кои го бранеле влезот кај термополите и додека не се нашол предавник од внатре успешно ја вршеле својата работа.

Така и македонија има многу предавницни од внатре кои ја делат оваа држава цртаат граници и работат против македонскиот дух.
Прво, твој проблем како се чувствуваш, јас никаде не го оценував тоа, ти си тој што врши проценки.
Второ, тоа за што говориш е ВМРО-ДПМНЕ, не ВМРО, второво припаѓа на цел македонски народ, првото е политичка партија.
Љубчо рече дека 90% од раководството било со бугарофилски чувства, не спомна ништо за членството.
Не мразам Срби, ниту Бугари, ги мразам тие што мене ми кажуваат дека сум Србин или Бугар. Со Бугарите не сме браќа.

Јас те прашав каде беше 2001 ти како патриот. Јас бев во Маврово и низ Гостивар на пунктови, ти како голем патриот, многу поголем од сите нас би требало да бидеш негде во Тетовско на први борбени линии, или не?
Што ме боли мене к.р за теоријата на Бугарите. Еве јас живеам во Македонија и не сум Бугар, Македонец сум. Значи теоријата на Бугарите не е точна. Не знаеш да читаш меѓу редови, немаш талент за тоа, па не ни пробувај повеќе (ова е најдобронамерен совет).

Сликите ги наоѓаш во Фан Клубот на Васко Ефтов, сите тези од првите 10 поста таму ти ги префрли овде. Кажи дефиниција за вистински Македонци. Ако чекавме ние “лажните“ Македонци на вас да не одбраните, немаше да имаме ништо денес.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Прво, твој проблем како се чувствуваш, јас никаде не го оценував тоа, ти си тој што врши проценки.
Второ, тоа за што говориш е ВМРО-ДПМНЕ, не ВМРО, второво припаѓа на цел македонски народ, првото е политичка партија.
Љубчо рече дека 90% од раководството било со бугарофилски чувства, не спомна ништо за членството.
Не мразам Срби, ниту Бугари, ги мразам тие што мене ми кажуваат дека сум Србин или Бугар. Со Бугарите не сме браќа.

Јас те прашав каде беше 2001 ти како патриот. Јас бев во Маврово и низ Гостивар на пунктови, ти како голем патриот, многу поголем од сите нас би требало да бидеш негде во Тетовско на први борбени линии, или не?
Што ме боли мене к.р за теоријата на Бугарите. Еве јас живеам во Македонија и не сум Бугар, Македонец сум. Значи теоријата на Бугарите не е точна. Не знаеш да читаш меѓу редови, немаш талент за тоа, па не ни пробувај повеќе (ова е најдобронамерен совет).

Сликите ги наоѓаш во Фан Клубот на Васко Ефтов, сите тези од првите 10 поста таму ти ги префрли овде. Кажи дефиниција за вистински Македонци. Ако чекавме ние “лажните“ Македонци на вас да не одбраните, немаше да имаме ништо денес.
Добро да не прерасне ова во препукување, само како приемр ќе кажам дека нема ништо против старите гардиски униформи кои личат на комитски со кои се идентификувам. Значи тие ги сматрам како македонски и сум горд на тоа славно комитско време. За новите униформи го видовте мојот став.

Јас 2001 помогнав да се освои арачиново по што се виде дека таму има многу странски војници кои беа командовани од илуминатие исти тие сега се на страна на бунтовниците во либија како пример исто се случува и таму. Како помогнав господ ми е сведок инаку арачиново немаше да падне тогаш ние бевме не спремна армија и не професионална.

Дефиниција за вистински македонци е да се идентификуваат со знамето и химната, значи со симболите.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.680
Инаку:

Подарок од Република Турција, по повод 20 години независност на Република Македонија

Парк од 20.000 метри квадратни, во елитниот дел на Анкара, од денеска го носи името ,, Македонија,,. Ова е подарок на Република Турција за 20 години независна Република Македонија.
Според претседателот на Република Турција, Абдула Ѓул ова е еден мал подарок за Република Македонија по повод 20 години од нејзината независност. Ваквиот чин на Турција е поздравен од турската заедница на Република Македонија. Република Турција е стратешки партнер на Република Македоија, а и во минатото Турција има дадено голем број донации во одбрамбениот сегмент на Република Македонија.
Од денеска, во центарот на Анкара во новоотворениот парк ,,Македонија,, се вее и нешето државно знаме

http://www.ohridsky.com/index.php?option=com_content&view=article&id=984:-20-&catid=38:2011-04-02-23-33-42&Itemid=121

Не знам дали претходно ова е постирано, ако е, простете. :)

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Поздрав и уште еднаш нека ни е честит празников.

Извонредната Каролина:
и

Интересната преработка:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Инаку:

Подарок од Република Турција, по повод 20 години независност на Република Македонија

Парк од 20.000 метри квадратни, во елитниот дел на Анкара, од денеска го носи името ,, Македонија,,. Ова е подарок на Република Турција за 20 години независна Република Македонија.
Според претседателот на Република Турција, Абдула Ѓул ова е еден мал подарок за Република Македонија по повод 20 години од нејзината независност. Ваквиот чин на Турција е поздравен од турската заедница на Република Македонија. Република Турција е стратешки партнер на Република Македоија, а и во минатото Турција има дадено голем број донации во одбрамбениот сегмент на Република Македонија.
Од денеска, во центарот на Анкара во новоотворениот парк ,,Македонија,, се вее и нешето државно знаме

http://www.ohridsky.com/index.php?option=com_content&view=article&id=984:-20-&catid=38:2011-04-02-23-33-42&Itemid=121

Не знам дали претходно ова е постирано, ако е, простете. :)
Туците ни се најголемите пријатели.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Јас 2001 помогнав да се освои арачиново по што се виде дека таму има многу странски војници кои беа командовани од илуминатие исти тие сега се на страна на бунтовниците во либија како пример исто се случува и таму. Како помогнав господ ми е сведок инаку арачиново немаше да падне тогаш ние бевме не спремна армија и не професионална.

Дефиниција за вистински македонци е да се идентификуваат со знамето и химната, значи со симболите.
Да лично илуминатите беа тука, затоа имаше страшно смешни случки во акциите на терористите, па и со белите знамиња, тоа е некој мистичен симбол веројатно, затоа го користеа.
Ако си бил во Арачиново, знаеш дека ни беа дадени 3 дена да го освоиме селото. Првиот ден ни го изгуби Трајковски, а за два дена специјалците не можеа да го исчистат селото. Арачиново ќе паднеше за една недела, ама толку време не ни беше дадено. Затоа не кажувај за неспремност и непрофесионалност. Луѓето имаа храброст да влезат во село во кое секоја куќа беше потенцијална опасност, со минимални разознавачки информации, гинеа за секоја педа, за ти денес да кажуваш за професионалност.

Зошто на човек со ваква дефиниција за македонизам би му сметала прославата на 8-ми? Па, баш таа прослава изобилуваше со македонски симболи.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
daj molimte so taa vasa bugarizacija ima nekoi fakti koi ne mozam da gi demantiram
1 deka del od vmro vo periodot od koga e formirano pa se do den denes nekoi intelektualci bile pro bugarski orientirani
2 fakt e deka probugarskite orientirani intelektualci bile pretstavuvani kako olos pred narodot vo kralstvoto SHS sto ostanalo i den denesen
3 fakt e deka postoele i olosi vo probugarsko orientiranite intelektualci no isto taka megu niv se naogjale i luge koi se borele za nacionalnata kauza
4 fakt e deka mnogu makedonci vo NOV se borea na stranata na fasistite odnosno bugarite i so toa smetaa deka ke uspeat da gi oslobodat dvata dela od grcija i srbija
5 fakt e deka lubco georgievski e bugarofil i deka vo vremeto koga kazuvase za samostojna makedonija 91 mislese i na sojuz so bugarija
6 fakt e deka Nikola Klusev bese na branikot na samostojna suverena makedonija i zatoa sto Lubco trgase kon bg a kiro kon Sfrj
7 fakt e deka vnukot na klusev koj skoloto go nauci od dedosi nema da go pocrni deloto na negoviot dedo
--- надополнето: Sep 11, 2011 2:39 AM ---
a kako da ne se gospoda forumgii taa ankara so pot i krv e od ovde gradena vo istambul sekoja mermerna ploca e so nasi kosku ramneta ejjjj svestete se im se bendisuvalo togas im se bendisuva i denes krajnata cel na turcite ne ja gledata ama ako poglednete podaleku ke vidite podobro

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.944
Поени од реакции
23.369
за униформите новите некако и мене рака на срце не ми се фатија за душата, комитските некако поприкладни ми беа, или бев навикнат на нив сеедно.
за пријателството со други држави досега треба да знаете дека нема вечни непријатели има само вечни интереси.
по таа логика америка и обединетото кралство или пак франција и гермнија или пак франција и обединетото кралство досега требаше да бидат смртни непријатели , ама имаат интерес да соработуваат и тоа е тоа.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
клипот со Каролина е тргнат поради лошата слика и звук еве многу подобра верзија

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Чисто информативно: Елена да ти била без прслук во проѕирен фустан и после „туѓи гради намонтирале на мене“.... јеа рајт. ;)

B

Black Guard

Гостин
10 поени за прославата!!!!!

Сепак македонците на некој начин се обединија и тука немаше никакви разлики политички најмалку.

Штета што некои бојкотираа.
--- надополнето: Sep 16, 2011 11:31 PM ---
Водат политика кон македонија која би ја оценил лично како позитивна.

П.С Турција исто така и кај НАТО Турција ни помага.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom