Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

Член од
8 септември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
4
хахахаххаха, Мене најискрено ми личи на пеперутка. А кој ја видел Богородица па да ја споредуваат со дрвото. Ај ќе го завртиме за 180 степени на што ке изгледа тогаш? Плус иконата со што ја споредуваат е креација од човек која ја доживува богородица како таква, и позата како го држи исус не е со патент верзија „Само таква да ме цртате!“
П.С. А како беше тоа „Не прај идол или слика на се што е на небото и земјата, не му се поклонувај и не му служи“ Just asking...
хахахаххаха, Мене најискрено ми личи на пеперутка. А кој ја видел Богородица па да ја споредуваат со дрвото. Ај ќе го завртиме за 180 степени на што ке изгледа тогаш? Плус иконата со што ја споредуваат е креација од човек која ја доживува богородица како таква, и позата како го држи исус не е со патент верзија „Само таква да ме цртате!“
П.С. А како беше тоа „Не прај идол или слика на се што е на небото и земјата, не му се поклонувај и не му служи“ Just asking...
на секој различно му изгледа,како и да е,колку и теории да кажуваме,макар и вистини,ке видиме наскоро што ке биде,со нас!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
на секој различно му изгледа,како и да е,колку и теории да кажуваме,макар и вистини,ке видиме наскоро што ке биде,со нас!
Ај ќе те прашам и тебе, што гледаш на сликава? Црна вазна или две бели лица?
gestalt-chalice.jpg

N

Nessa Alcarin

Гостин
Човечкиот ум е толку развиен, така да гледа тоа што сака да го види. Дали ако дрвото се појавило некаде во некоја нехристијанска земја ќе кажеле „Да бе личи на Богородица“. А за тоа дали наскоро ќе видиме што ќе биде со нас... Па ти нели гледаш веќе што бидува од нас.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Мене гравираното ме однесе на пола пат назад, ама кога слушнав уште дека излегувала светлина од дрвото... крај. Од утре сум со Мики и Чорбаџи, подготвен за конечна битка против сите антихристи (атеисти де, секогаш го грешам ова...) на форумов!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И тоа и тоа го гледам,ај сеа појасни што е поентава ?
Поентата ти ја кажа Nessa Alcаrin. Во психологијата има еден правец кој се нарекува гешталд, и кој ја проучува особината на човечкиот мозок да бара и создава смисла и облик во навидум безличните структури кој ги гледа.

Член од
8 септември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
4
Човечкиот ум е толку развиен, така да гледа тоа што сака да го види. Дали ако дрвото се појавило некаде во некоја нехристијанска земја ќе кажеле „Да бе личи на Богородица“. А за тоа дали наскоро ќе видиме што ќе биде со нас... Па ти нели гледаш веќе што бидува од нас.
не гледам,ај кажи ми според тебе што бидува од нас ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Готово, се враќам во верници!
Мислам дека на оваа тема го добив првиот бан на форумов.

Сликата, заротирана за 90 на десно неодоливо потсеќа на автомобил. „Тоа е автомобилот со кој Митрополито брегалничко-незнам-вардарско-ваљда-полошки секое утро оди да си купи бурек“.

Жими све, стварно е ко Буба или Фичо некое...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Мислам дека на оваа тема го добив првиот бан на форумов.

Сликата, заротирана за 90 на десно неодоливо потсеќа на автомобил. „Тоа е автомобилот со кој Митрополито брегалничко-незнам-вардарско-ваљда-полошки секое утро оди да си купи бурек“.

Жими све, стварно е ко Буба или Фичо некое...
Фиќо е :)
Capture.JPG Capture1.jpg

Не може подобро да се фати од youtube ама чисто за поентата :)
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:52 PM ---
Атеистиве рокаат еј.
Чек, уште не знаеш колку сме будали :)

Член од
8 септември 2011
Мислења
18
Поени од реакции
4
Фиќо е :)
Прегледај го приврзокот 33846 Прегледај го приврзокот 33847

Не може подобро да се фати од youtube ама чисто за поентата :)
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:52 PM ---

Чек, уште не знаеш колку сме будали :)
ќути кај се регистрирав овде па и јас...искрено победувате

T

Tetro

Гостин
ќути кај се регистрирав овде па и јас...искрено победувате
Не се разочарувај, млад си уште.
И не е само оваа тема, има други поинтересни. Давај ново прашање, ако не ти се допаѓаат одговорите на претходното.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Леле, немој! :eek:

Пази, Мирко! БАН!

...ај ваљда спие Acid...
--- надополнето: Sep 9, 2011 11:59 PM ---
Не се разочарувај, млад си уште.
И не е само оваа тема, има други поинтересни. Давај ново прашање, ако не ти се допаѓаат одговорите на претходното.
Yeah! Bring it on!
:P

Kajgana Shop

На врв Bottom