ЈСП - случки, прашања, дискусии

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па ке стават надлежно лице ..ко кондуктор нешто :D
аха и тој ке брои колку патници се.. ај ок во нископодните.. а во двокатните? претпоставувам имаш некоја фикс идеа по 2ца да бидат.. ама има еден проблем како ке си ка=уваат бројки: - ахх да.. по радио станица или токи воки.. и замисли бројката е исполнета автобус застанува на станица се симињаат 3ца чекаат да се качат 10 души и шоферот вика А НЕ.. САМО 3ЦА ЗАШО БРОЈКАТА Е ИСПОЛНЕТА... ЛОЛ не ме дупи брат мисли шо пишуваш!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.114
Двоспратните имаат сензори и на скалите има индикатор кој покажува колку слободни места има горе. Со самото тоа значи дека многу лесно може да се пребројат патниците кои се возеле на горниот кат од автобусите.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Чекав повеќе од пола саат за на крај да дојде автобусот.... претоварен и внатре кој седи, кој стои, кој лежи врз друг, трет обесен.... и заминав да пешачам, поубаво да си дојдам дома подоцна отколку да дојдам во делови. :)
тоа е тоа. Џабе нови, двоспратни и шестоспратни ако немаат истакнато распоред за празници, распоред за линии и ако не вртат на 5-6 минути. Кога гледаш на табла у 15.53, доаѓа у 15.53, следниот у 15.57 или 16.00, доаѓа во точно толку, до минут. Вака за на факс или работа мораш да излезеш најмалку полсаат и више порано оти за секој случај бусот може да доцни или да е полн да не застане.

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Едно прашање, знае некој коа вози тој кабриолетот автобус од новите?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пензионериве во петок се како елементарна непогода. Поготово во двоспратниов бус со торбите, ау...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро де од 7додатна гужва имат од пензионериве :mad:
7? Сабајле во 6.10 бев на автобуска и тука беа со торбите. Шоферот матуранти ги викаше :pos:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
7? Сабајле во 6.10 бев на автобуска и тука беа со торбите. Шоферот матуранти ги викаше :pos:
Од 200 луѓе во дупла петка 5 ка 180 беа пензионери сигурно и некој за на работа не можел да влезе од нив. И иде контрола вика ајде картите и гледаш се лични карти на сите страни :pos:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Незнам зашто не напраат, секој ден да биде бесплатен за геријатријата. Ќе биде по растеретено, и нема да го чекаат вторник и петок како божиќ, туку ќе ги истрпиме еден период и после и самите ќе видат, тоа што треба :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
Едно прашање, знае некој коа вози тој кабриолетот автобус од новите?
Вчера на линија 15/15А,најверојатно поради добрите временски услови бил на редовни линии.Инаку,рекоа дека ќе е само за панорамски обиколки.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пензионерите бетер од деца се. Иде двојка двокатна и сите се тепаат да влезат и гледам позади друга стара двојка и таму си се качив. Па не мислам да се буткам со нив. Ќе се возам во двокатниот друг пат кога нема да има старци

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Ме нервира тоа што старците мораат у Петок и Вторник БАШ У 7 да идат на пазар И БАШ У 12Ч30 да идат. Сваќам ај топло им е после , ама можат у 9 бе. Тогаш никој ни оди ни се враќа. Има некои шо по 45 мин. патуваат со автобуси и мораат да стојат. Среќа што со бус за 5 мин. стигам во школо, а и да не ми дојде можам пешки.

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381
Ме нервира тоа што старците мораат у Петок и Вторник БАШ У 7 да идат на пазар И БАШ У 12Ч30 да идат. Сваќам ај топло им е после , ама можат у 9 бе. Тогаш никој ни оди ни се враќа. Има некои шо по 45 мин. патуваат со автобуси и мораат да стојат. Среќа што со бус за 5 мин. стигам во школо, а и да не ми дојде можам пешки.
Барем и така ке си заштедиш едно пакет4е мастики..ако одиш пешки..;)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Барем и така ке си заштедиш едно пакет4е мастики..ако одиш пешки..;)
Е ама имам слободна :D Ќе одам јас втора смена пешки ама сабајле неможам. Или кога ќе дојде зима јас на најладното да си се шетам до Корчагин ( знаеш у зима у 7 саат колку е топло) :(

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Двоспратните имаат сензори и на скалите има индикатор кој покажува колку слободни места има горе. Со самото тоа значи дека многу лесно може да се пребројат патниците кои се возеле на горниот кат од автобусите.
Повеќе пати се возев во двокатните и никаде не видов индикатор... А би било фино да има за да не се резилам до горе па да правам рикверц назад.

Kajgana Shop

На врв Bottom