ЈСП - случки, прашања, дискусии

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.037
случка шо нервира #2
Фрустрирани возачи, шо на пола пат кажуваат дека не мине автобусот по таа патека.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Денеска бев позитивно изненаден од двокатните автобуси.Се возев во двокатна 41,и мислам дека тоа ќе ги реши гужвите во автобусите.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Ајде утре гага возење да се осетиме и ние еден ден како пензионери:)
Еве еден плус за ЈСП од мене:)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Денеска бев позитивно изненаден од двокатните автобуси.Се возев во двокатна 41,и мислам дека тоа ќе ги реши гужвите во автобусите.
Како тоа изненади ме? :)
Мислиш и на гужвите во 7 саат наутро во вторник и петок? Јас немам претстава како би изгледал тој автобус полн како старите од ЈСП...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Двокатните собираат 90-100 души максимум. Старите дупли автобуси собираа по 200 луѓе, и пак понекад се преполнуваа. Можам да замислам што ќе биде во двокатен автобус тоа.... Едино ако пуштат повеќе автобуси па да не се прави толку гужва,иначе црно ни се пишува....

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
И никој не ми одговори по каков возен ред денеска вози ЈСП?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
а зошто у тоа автобусите не направат правила например у старите автобуси да се качат најмногу 60 луѓе и да се одржува овој ред..?

Б

Бат Елохим

Гостин
Како тоа изненади ме? :)
Мислиш и на гужвите во 7 саат наутро во вторник и петок? Јас немам претстава како би изгледал тој автобус полн како старите од ЈСП...
во вторник и петок само ќе треба да се пробиеш до скалите :icon_lol: се сомневам дека многу гужва ќе има горе. Или со јажиња ќе ги тегнат тоа 80 годишните фосилни остатоци :icon_lol:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
И никој не ми одговори по каков возен ред денеска вози ЈСП?
Претпоставувам по неделен возен ред, како и секој празник. Пошо глеам нема ништо на страната нивна.... Незнам како е сега низ центарот, али претпоставувам доста улици ќе бидат затворени. Така да убаво ти пиша Darling погоре, хАос ќе биде. :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Пишувало во Лазовите дека собирале вкупно 131 човек (31 место за седење и 100 места за стоење). Незнам како е ова можно ама очигледно дека Украинциве мереле со анорексични џуџиња, а не со натоварени пензионери!

Незнам како ќе си доаѓам од школо у вторник и петок....

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
а зошто у тоа автобусите не направат правила например у старите автобуси да се качат најмногу 60 луѓе и да се одржува овој ред..?
и ај те молам кажи ми кој ке ги брои колку се вкупно?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
ме нервира што немаат распоред за вонредни денови...еве за овој и други празници, нови години, втори августи и летни периоди. Распоред во колку часот и по кои улици е пренасочувањето. И што сеуште не им работи мапата за градски и приградски линии.

T

Tetro

Гостин
Чекав повеќе од пола саат за на крај да дојде автобусот.... претоварен и внатре кој седи, кој стои, кој лежи врз друг, трет обесен.... и заминав да пешачам, поубаво да си дојдам дома подоцна отколку да дојдам во делови. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom