Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
10000000 пати е подобро дримбокс, преевтино е и МНОГУ поголем избор на канали (дури и да земеш со шеринг) од Т-Хоум's MaxTV.
Јас имам дримбокс 500с кој го платив 50 евра + шеринг за ЕДНА година 60 евра...Гледам сето она што го гледате на максТВ + неможе кој канал туку така да исчезне а ја да незнам :)
Гледаш и македонски канали?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јас се излажав..... Потпишав договор на 18 месеци за 3 макс комфорт плус....

Кога пресметав.... Подобро е дримбокс.... 250 евра хд........
Сметај ти ама во тие 250 евра немаш неограничен интернет и неограничен фиксен како на комфорот плус..

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Сметај ти ама во тие 250 евра немаш неограничен интернет и неограничен фиксен како на комфорот плус..
Neogranicen internet? 250 GB e neogranicen? Jas tolku gi trosam za 10 dena. Velam uste ednas.... Nemoj nekoj da zgresi da zema max tv..... za dzabe frleni pari. Samo za Kanal 5 i Telma da zemam? NE, FALA!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.747
Поени од реакции
21.415
Јас се излажав..... Потпишав договор на 18 месеци за 3 макс комфорт плус....

Кога пресметав.... Подобро е дримбокс.... 250 евра хд........
Браво за пресметкава ....

Каков е интернетот и телефонијата на дримбокосот баш ме интересира ?

Може би торшиш 250 гб за 10 дена ама можам да се кладам дека сето тоа ти што ќе го симнеш за 10 дена нема да го изгледаш за една година ... ако воопшто го изгледаш ....

Anyway има ли некоја новина од Макс за она што го нудат ?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај нека ми кажи некој во што можи да е проблемов на рутеров што си е од АДСЛ светат сите сијалички а ина лаптопот ми покажува дека е конекриран со рутерот а кога ке одам да влезам на некоја страна ми кажува дека неможи дека нема интернет. ????

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.747
Поени од реакции
21.415
како се поврзуваш со модемот , мрежен кабел или преку wifi ? Доколку се поврзуваш со мрежен кабел да знаеш дека првите 2 порти се резервирани за мрежа а вторите 2 за телевизија . Сетирање на модемот преки 192.168.178.1 .... секогаш помага ресетирање на модем во случај да не е укочен / блокиран !!!

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
како се поврзуваш со модемот , мрежен кабел или преку wifi ? Доколку се поврзуваш со мрежен кабел да знаеш дека првите 2 порти се резервирани за мрежа а вторите 2 за телевизија . Сетирање на модемот преки 192.168.178.1 .... секогаш помага ресетирање на модем во случај да не е укочен / блокиран !!!
Вака модемот ми е поврзан со статичен пц преку мрежен кабел. Бтв до пред 40тина минути си беше супер си работаше најнормално ама кога се поврзав со уште еден лаптоп престана да дава сигнал т.е. на сиве кажува дека е поврзан со рутерот а неможи да се влези на ниедна веб страна.
Се надевам ме разбираш шо сакам да кажам пошо знам дека не е баш најдобро објаснето.

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Браво за пресметкава ....

Каков е интернетот и телефонијата на дримбокосот баш ме интересира ?

Може би торшиш 250 гб за 10 дена ама можам да се кладам дека сето тоа ти што ќе го симнеш за 10 дена нема да го изгледаш за една година ... ако воопшто го изгледаш ....

Anyway има ли некоја новина од Макс за она што го нудат ?
Jas zboruvam za MaxTV to a ne za internetot. Internetot im e extra na T-Home, samo sto cenite im se enormno visoki a ima ogranicen internet. Dreamboxot e resenie za televizija, ne MAXTV.
--- надополнето: Sep 9, 2011 6:43 PM ---
Како мислиш само за канал 5 и телма ?
Bidejki samo tie dva kanali gi nema na dreambox, drugo se ima od makedonskite kanali, a da ne zboruvame za drugite.

D

Deleted member 19276

Гостин
Jas zboruvam za MaxTV to a ne za internetot. Internetot im e extra na T-Home, samo sto cenite im se enormno visoki a ima ogranicen internet. Dreamboxot e resenie za televizija, ne MAXTV.
--- надополнето: Sep 9, 2011 6:43 PM ---

Bidejki samo tie dva kanali gi nema na dreambox, drugo se ima od makedonskite kanali, a da ne zboruvame za drugite.
За дрим бокс незнам друже али знам дека за мах тв е феноменална телевизија во македонија и најдобра само цените им се солени и со највеќе поволности во телевизијата ;)

Член од
2 септември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
Edna ispravka kanal 5 i kanal 5+ mislam deka gi ima na drimbox vo istiot paket kade sto se i ostanatite ama zaboravame pak deka na dreambox imas samo na 1 satelit okolu 200 ili fazla ex-ju kanali plus site stranski so prevodi taka da...
Tuku dr mi e makata DO KOGA T-HOME SO OGRANICEN INTERNET????????Barem da gi dupliraja paketive uste ednas.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Edna ispravka kanal 5 i kanal 5+ mislam deka gi ima na drimbox vo istiot paket kade sto se i ostanatite ama zaboravame pak deka na dreambox imas samo na 1 satelit okolu 200 ili fazla ex-ju kanali plus site stranski so prevodi taka da...
Tuku dr mi e makata DO KOGA T-HOME SO OGRANICEN INTERNET????????Barem da gi dupliraja paketive uste ednas.
Само на 1 сателит? 3 се минимум :)
Ги нема, отидоа заедно со ТоталТВ

ДА НЕ ШИРИМЕ оф топик мислења...има форум за тие работи :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај нека ми кажи некој во што можи да е проблемов на рутеров што си е од АДСЛ светат сите сијалички а ина лаптопот ми покажува дека е конекриран со рутерот а кога ке одам да влезам на некоја страна ми кажува дека неможи дека нема интернет. ????
Каков рутер имаш ? Кои IP/DNS адреси ги внесе при конфигурирањето ? Како си конектиран на интернет (lan/wifi) ?

Kajgana Shop

На врв Bottom