Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Нека си во право за болдот. МНогу е битно како ќе го прифатиш тој креатор, како таа виша интилигенција ќе си ја претставиш.Vidi,tamu kade sto zastanuva naukata,stapuva Bog i verata(ne religijata). Voopso,vo svetov.
A koga sme kaj psihata,sonot....toa e edna od oblastite vo medicinata sto e na nekoj nacin seuste nepoznata.Pisav pogore,sonot vo pravoslavieto,vo nasiot folklor,sekogas bil biten faktor,poraka. ZATOA GO SPOMNAV SONOV KAKO PRIMER!
I jas otfrlam mnogu obicai,banalni normi,pa toa ne me pravi razumna ili blisku do ateizam. Ednostavno veruvam deka ima Kreator,visa inteligencija.
Дали ќе си ја претставиш како апсолутна свест,
дали ќе си ја претставиш како вонземска нација која потпомогнала во развојот на човештвото,
дали ќе си ја претставиш како каузални дејствија водени од некаков тип енергија итн.......,
е твој избор и зад него ќе можеш да стоиш бидејќи нема релевантни противаргументи.
Но ако си ја претставиш како дедо Боже кој не контролира се што праиме тука на Земјава, тогаш ќе наидеш на проблеми и негирања од страна на многумина.
Отфрлањето на баналните норми и многу обичаи те издвојува од неразумните, не те прави блиска до атеизмот
Многу е битно следново:
Ниту еден атеист нема да отфрли разумен аргумент од некого, кој ќе го раздрма неговиот поглед кон светот и нештата во него..
Од друга страна секој верник воден по "вистинските толкувања" од Црквата Христијанска ќе го отфрли секој разумен аргумент, кој ќе го раздрма неговиот поглед кон светот и нештата во него..