Друга работа, значи овие србите ти се чист пример на балканци, завидливи, бедни, јадни, очајни... Толку злоба и завист човек само во нивни коментари може да види по интернетов и никаде на друго место. Искрено се надевам дека со нивната педерска репрезентација ќе играме во четвртфинале и дека ќе им го расплачеме мамичето шумадиско-моравско...
Ако генерализираш и хрватите ФИРОМ не викаат на нивни форуми, онака, потценувачки, види ги ти ФИРОМ, им дошле 5 мин и се радуваат ко да нема утре.
Нејсе, на странски портали различни мислења ќе најдеш, некои не потценуваат некои не, ни честитаат ко што прилега, ко ти ко фан на Вардар што потценувачки се понашаш за некои помали и небитни екипи во ситуација кога Вардар е супериорен така и они ( истото и за мене важи ), нормално е тоа во спортот, без разлика дали станува збор за репрезентации или тимови ...
А онака реално, Србија е еден од најнепосакуваните противници за нас, зашто ? Да не ширам песимизам, ќе видите во случај да играат со нив, без разлика што до сега не се покажаа во она вистинско светло, со Дуда и онаа наша ротација од 8 играчи ? Ако од некого очекувам тоа да биде искористено во полза на неговиот тим, тоа е од тој човек, затоа не летајте апла во облаци, бидете малку приземни, Франција, Шпанија и Србија во моментов се најтешкиот залак за нас , па дури потоа следат Литванија и Русија, ако гледав од страна, со оглед дека кошарка пратам подеднакво долго ко и фудбал, со ист интензитет, максимумот на Македонија ќе го поставев на 1/4 финалето, даље не. Она страшното во кошарката и врвот во Европа е на другата страна, али со оглед дека се работи за мојата земја, стандард, има нешто во мене што тој филинг го гази, така да се додека сме во игра, ќе верувам во понатамошен прогрес, и ако веќе посакувам некого, тоа е Литванија во 1/4 финале, без разлика што се домаќини.
Инаку и мене ми е чудно тоа што ждрепкава по ''малку'' е и смешна кога ќе се погледне едната и другата страна, али тоа нам ни одговара така да не се замарам што мислат другите иако признавам, во обратна ситуација и ја би имал низа прашалници, постои голема основа за истите.
п.с. Уште еден мој став за остатоков од првенствово, ние од другата страна со тимовите со кои сме играле ниту сме имале тим кој е кадарен за трофеј ( грците десеткувани без еден од најдобрите играчи во Европа, Дијамантидис и ред други круцијални играчи, хрватите такоџе, со еден десеткуван тим ) ниту пак сме имале некое тренерско име, ова се два клучни сегменти кои треба да ги запазите во ситуација кога правите муабет за нашите следни можни противници.