Мислам дека таму Кејблтел ја држи територијата, а може и да се измешани не ме зимај за збор...
Инаку, ја ќе ти кажам свое мислење (моеш да ги видиш последните неколку страници од темата CableTel интернет) дека Cabletel нетот е стварно 99% стабилен и брзината е УЛТРА-БРЗА за тие пари што ги плаќаш..
Значи ja плаќам 600 денари - фиксна + интернет 8/200..ПОПРАВИЛО би требало да симињам со неполн мегабајт...Јас симнувам со 4.5 преку торенти, а преку сајтови максимум до 2мегабајти, а претежно со 1 мегабајт...
Исто така и аплоуд брзината е луда исто колку и даунлоуд
ТОа е така пошо кејблтел (незнам дали телекабел имаат таква мрежа) кај зградите (а можеби и кај куќите) имаат доведено по еден оптички кабел за влез (бар така е кај мене) и после нетот се дели преку LAN кабел и зотоа download е исто ко upload...
Телекабел колку што знам се само на
DOCSIS 3.0 со што ДОБИВАШ добра и стабилна конекција - но не и незагарантирана брзина...Значи ако ти е договорот 8мегабита ќе симињаш со 900кб/с највише (за разлика од кај мене шо ти пишав претходно нели...).
Ем кејблтел не рачунаат сообраќај кон јутуб, пошо имаат свои сервери (имаше мислење од членот штипскио во темата Cabletel интернет).
Доколку има кејблтел сандучиња до твојата куќа или зграда има да симнуеш со ОГРОМНА брзина којашто е 3-4 пати поголема од онаа што треба да ја имаш
А ако ти доведуваат од бандера, ондак си на DOCSIS а тоа не се баш големи брзини, односно тоа се реалните брзини кои треба да ги имаш