Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да ме просветли како функционира prt sc (print screen) на лап-топ?
Го стискам копчето, потоа пастирам во paint ама нема никаква реакција :)

Некој да ме просветли како функционира prt sc (print screen) на лап-топ?
Го стискам копчето, потоа пастирам во paint ама нема никаква реакција :)
Фино лепо ќе си го стиснеш копчето Fn + SYSRQ или PRTSC кај мене е првото SYSRQ ;)

Ај нека ме почести некој со product key за Microsoft office 2010 ;)

Ај нека ме почести некој со product key за Microsoft office 2010 ;)
Нема да најдеш.И да најдеш и да работи по некое време ке го блокираат од мајкрософт.Затоа побарајси крак или лоадер(има и за офисот)
Јас опенофисот го користам, немам потреба од тоа срање на мајкрософт, кога се што ми треба ми дава опенофисот+на македонски и да бесплатен е

Chrome не ми ја сочувува историјата, после секој рестарт на компјутерот историјата е празна. Како да го средам ова?

Имам моментално Windows xp sp3 и сега сакам да инсталирам Windows 7 , седумката ја имам во компјутер на хардискот ама режачот не ми работе и како можам сега да ја инсталирам Чиста инсталација на WIndows 7 без да ми остане Windows xp-то... бидеќи кога одам да го отворам/инсталирам седумката од фолдерот ми го дава да го инсталирам ама како програма без да ми овозможува формат...(а во таков случај би останал и стариот виндоус .....тоест xpto
Дали некој знае како можам да го средам овај проблем
или пак да ми даде линк за некоја програма за виундоус Хп за правење на боотабле драјвер слична на оваа
http://neosmart.net/dl.php?id=1
само да ја фајка на Windows xp бидеќи оваа не ја фаќа :(
значи ми треба програма со која ке можам да ја напрам некоја од партитион да ми биде ботабле ама програмата да биде за Windows xp
или па некоја друга идеа како да инсталирам нова инсталација од WIndows 7 на Windows xp без cd/dvd/usb?

Имам моментално Windows xp sp3 и сега сакам да инсталирам Windows 7 , седумката ја имам во компјутер на хардискот ама режачот не ми работе и како можам сега да ја инсталирам Чиста инсталација на WIndows 7 без да ми остане Windows xp-то... бидеќи кога одам да го отворам/инсталирам седумката од фолдерот ми го дава да го инсталирам ама како програма без да ми овозможува формат...(а во таков случај би останал и стариот виндоус .....тоест xpto
Дали некој знае како можам да го средам овај проблем
или пак да ми даде линк за некоја програма за виундоус Хп за правење на боотабле драјвер слична на оваа
http://neosmart.net/dl.php?id=1
само да ја фајка на Windows xp бидеќи оваа не ја фаќа :(
значи ми треба програма со која ке можам да ја напрам некоја од партитион да ми биде ботабле ама програмата да биде за Windows xp
или па некоја друга идеа како да инсталирам нова инсталација од WIndows 7 на Windows xp без cd/dvd/usb?

Симни ја FlashBoot v2.1... има и портабл верзија (работи без инсталација) крајно едноставна е за користење, за неколку минути ти изработува бутабилно USB за кој сакаш оперативен систем... твое е само да го посочиш фолдерот на хард дискот во кој ти е сместена инсталационата копија (симната од интернет или предходно копирана) на саканиот оперативен систем и да обезбедиш USB со доволна големина. За win7 доволно е усб од 4 гига.
Потоа во биос подесуваш бутирање од усб и понатаму...следи го екранот..

Втора опција... оди позајми од комшијата инсталационо двд за вин 7:D

Ke saka nekoj da mi objasni kako da si go vrzam kompjuterot na rabota so ovoj doma ... :D

Симни ја FlashBoot v2.1... има и портабл верзија (работи без инсталација) крајно едноставна е за користење, за неколку минути ти изработува бутабилно USB за кој сакаш оперативен систем... твое е само да го посочиш фолдерот на хард дискот во кој ти е сместена инсталационата копија (симната од интернет или предходно копирана) на саканиот оперативен систем и да обезбедиш USB со доволна големина. За win7 доволно е усб од 4 гига.
Потоа во биос подесуваш бутирање од усб и понатаму...следи го екранот..

Втора опција... оди позајми од комшијата инсталационо двд за вин 7:D
епа за ова втората опција неам кај да го ставам двд-то
или dvd-rw ми е расипан или па некој драјвер е забеган кога режев со неро седумка ми извадува еррор
power calibration error

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom