Авто трка Кавадарци-Витачево 2011

• Креатор на темата Креатор на темата B_O_K_I
  • Време на започнување Време на започнување

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Викендов ке се одржи трка во Кавадрци. Ке се бодува за FIA-CEZ , Kup SNC (земјите од бивша југославија). Се надевам дека ке има повеќе коли од страна и ке гледаме убава трка а и ке се вратиме со некое пехарче дома :sneaky:.
еве едно onboard видео од стазата.

Супер за трката. ке гледам да присуствувам.
Него од секогаш ме интересирало, каде овие возачи тренирале, каде се учеле брзо да возат, правилно да влегуваат во свиоци, целата таа математика и физика за координација на ускладување на брзината, вртежите и аголот на свиокот, каде тоа се учи?
Имаме ли ние некоја стаза каде можам пример јас да земам некоја просечна фамилијарна кола, да платам, и да си истренирам денес на стазата неколку круга?

боки ако имаш инфо колку има пријавени те молам да споделиш бидејќи јас барав по нет и многу слабо најдов информации

боки ако имаш инфо колку има пријавени те молам да споделиш бидејќи јас барав по нет и многу слабо најдов информации
Не се знае ништо у петок на технички ке се дознае ако најдам интернет ке пишам од таму :)

Лани бев само пола саат, имав ептен блиска свадба и не можев да пратам. Годинава ќе бидам таму обавезно. Инаку вчера баш ја возев „стазата“ со Махиндрата :D

Супер за трката. ке гледам да присуствувам.
Него од секогаш ме интересирало, каде овие возачи тренирале, каде се учеле брзо да возат, правилно да влегуваат во свиоци, целата таа математика и физика за координација на ускладување на брзината, вртежите и аголот на свиокот, каде тоа се учи?
Имаме ли ние некоја стаза каде можам пример јас да земам некоја просечна фамилијарна кола, да платам, и да си истренирам денес на стазата неколку круга?
Кај нас има една стаза тркачка во кичево , за тренинг нема услови зашто нема редари нема пожарна нема амбуланта (освен на трка). Тркачите уште од мали нозе се по трки се движеле во тие кругови и учеле од постарите колеги. Останатото е тренинг, храброст и талент. За тренирање на нас најблиску ни е водно стануваш у 5 сабајле зимаш колата и 5-6 другари на клучните кривини да ти кажуваат дали идат коли и се качуваш едно 5-6 пати додека не ти викнат полиција и така една две недели додека се навикнеш на апдејтите на колата. А со стандард кола можеш и навечер само доколку ги знаеш кривините и реперите не ти треба да ти покажува никој гледаш дали има светла од другата страна ако нема гас.
Така ти е во држава без професионална стаза за трки.

Кај нас има една стаза тркачка во кичево , за тренинг нема услови зашто нема редари нема пожарна нема амбуланта (освен на трка). Тркачите уште од мали нозе се по трки се движеле во тие кругови и учеле од постарите колеги. Останатото е тренинг, храброст и талент. За тренирање на нас најблиску ни е водно стануваш у 5 сабајле зимаш колата и 5-6 другари на клучните кривини да ти кажуваат дали идат коли и се качуваш едно 5-6 пати додека не ти викнат полиција и така една две недели додека се навикнеш на апдејтите на колата. А со стандард кола можеш и навечер само доколку ги знаеш кривините и реперите не ти треба да ти покажува никој гледаш дали има светла од другата страна ако нема гас.
Така ти е во држава без професионална стаза за трки.
Секогаш кога сум одел кај стазите во хиподром (од Маџари сум) тоа место ме потсетувало на совршена локација за формула1 стаза. Идеално е надвор од град, но блиску до градот, веднаш до автопат е, има многу простор за да се испланира се, голем простор за паркинзи и сл. Но многу пари треба да се инвестираат во тоа а за посетеност сигурен сум дека на обични трки со југовци се собира народ повеќе од фудбалското дерби Вардар-Работнички, а камоли организацијата да биде добра и да се направат трки со јаки коли, или пак коли од рангот на gt1 world championchip.

Ако врне ке се одржат трките во Кавадарци?

И да врне ќе се одржат. Освен апла некое невреме ако фати :)

Не се знае ништо у петок на технички ке се дознае ако најдам интернет ке пишам од таму :)
А да ми даеш твој број(пиши во ПП) да те побарам јас у петок да ми кажеш што е како е, дека ми се оди ама па да не одам за џабе

А да ми даеш твој број(пиши во ПП) да те побарам јас у петок да ми кажеш што е како е, дека ми се оди ама па да не одам за џабе
Ми испадна работа може нема да стигнам во петок така да ништо, ако планираш да идеш у недела па у сабота да ми јавиш да ти кажам.

Црвеното SK 700 SR Мицубиши ЕВО е safety car годинава... сега прелетаа дел од возачите низ центарот. Има да врие :D

Јас бев вчера во кавадарци на трката. Беше ок но ништо посебно. Слаба организација. А оној што се мавна беше од полска и возеше мицубиши ланцер од постарите. Се мавна на неофицијалниот тренинг и поеба предно десно и задно лево но го оправија. Денес најверојатно ќе вози.
Имаше еден итересен стар зелен џип го видов од околу 80 метра беше паркитан ама ме мрзеше да одам да го сликам.
Еве едно видео направено од мене со фромулата.

Се разочарав од вчера и си отидов денес глеав трка. Со кој памет канеле гости на оваа стаза. Култура на поблика никаква, Стаза цела уљосана, банкини јок ставени песочни барикади. И милион други работи кој ме мрзи да ги набројувам ова не личеше на CEZ трка ова личеше на селска лига. Среќа имаат добра ракија иначе џабе ке ми беше идењето :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom