- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.090
- Поени од реакции
- 16.717
Абе на МТВ1 ќе ја пренесуваат, не си прајте бајрам на умот.Стримови изгледа... :Ѕ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе на МТВ1 ќе ја пренесуваат, не си прајте бајрам на умот.Стримови изгледа... :Ѕ
Прво да кажам дека се согласувам во потполност, треба да направат напор и да ја научат химната без разлика на следново:
имаме исклучително лоша химна (барем за спортски натпревари, не ме убивајте одма) која има 5 или 6 строфи како песна, од кои 3 се влезени во верзијата која ни е официјална химна, од кои се кладам дека 50% на форумов без гуглање не знаат кои се тие 3. Понатаму, да ги испееш сите три строфи има само една позитивна работа: противникот ќе го убиеш од досада пред почетокот, додека ако ја скратиш на две пак е долга, и за жал нема завршеток (последната е ...слободно живеееееее. што е супер, а обично на завршуваме после 2 со ...даме груев, сандански.... што не е никаков крај кој треба да те подигне).
Мај поинт: химната треба да подигне, да мотивира, да се испее во еден здив, да создаде прекрасна атмосфера. Во тој поглед мислам дека „Земјо Македонска“ е далеку подобра песна.
До некои промени, спортистите нека го стегнат г'зот и нека поднаучат нешто...
Абе на МТВ1 ќе ја пренесуваат, не си прајте бајрам на умот.
Се согласувам апсолутно ама само првата строга е доволно, и Англичаниве погоре ја пеат само првата строфа од God save the Queen (иако имаат едно 3-4 химни тие, немаат официјална, ама оваа ја пеат најчесто)![]()
Може сум грешка ама мислам дека имаат само две химни king и queen , или имаат и уште нешто ??
Четири биле, јас мислев дека се 3
Proposed National Anthems of England:
God Save the Queen
Jerusalem
Land of Hope and Glory
I Vow to Thee, My Country
Тошак да ги научи вака да ја пеат химната пред натпревар. На што личеше тоа некни што го видов, еден се чеша, друг гледа лево десно, еден дали пееше. Непочит.
Не.Па и не се согласуем дека е досадна химната и дека заради тоа не ја пееле многу од нашите. Еве ви еден клип, да видим дали ќе ви биде досадно да го изгледате барем 10 пати
http://www.youtube.com/watch?v=VKmqYllCe5U
Иначе ќе има пренос или не?
Ма и привите 10 да идат даље ние ни така нема да пројдеме ЛОЛКолку екипи ја поминуваат групата? Првите 2 само или и 3тата игра бараж?
Не,фудбалерите видоа дека се брука и срам за цела држава,видоа како ни го разубавија животот што се вика,кошаркарите и сигурно ќе запнат да ја победат БАРЕМ АндораМи мириса на FAIL вечерва