Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Прво да кажам дека се согласувам во потполност, треба да направат напор и да ја научат химната без разлика на следново:

имаме исклучително лоша химна (барем за спортски натпревари, не ме убивајте одма) која има 5 или 6 строфи како песна, од кои 3 се влезени во верзијата која ни е официјална химна, од кои се кладам дека 50% на форумов без гуглање не знаат кои се тие 3. Понатаму, да ги испееш сите три строфи има само една позитивна работа: противникот ќе го убиеш од досада пред почетокот, додека ако ја скратиш на две пак е долга, и за жал нема завршеток (последната е ...слободно живеееееее. што е супер, а обично на завршуваме после 2 со ...даме груев, сандански.... што не е никаков крај кој треба да те подигне).

Мај поинт: химната треба да подигне, да мотивира, да се испее во еден здив, да создаде прекрасна атмосфера. Во тој поглед мислам дека „Земјо Македонска“ е далеку подобра песна.

До некои промени, спортистите нека го стегнат г'зот и нека поднаучат нешто...

Се согласувам апсолутно ама само првата строга е доволно, и Англичаниве погоре ја пеат само првата строфа од God save the Queen (иако имаат едно 3-4 химни тие, немаат официјална, ама оваа ја пеат најчесто) :)

Се согласувам апсолутно ама само првата строга е доволно, и Англичаниве погоре ја пеат само првата строфа од God save the Queen (иако имаат едно 3-4 химни тие, немаат официјална, ама оваа ја пеат најчесто) :)

Може сум грешка ама мислам дека имаат само две химни king и queen , или имаат и уште нешто ??

Може сум грешка ама мислам дека имаат само две химни king и queen , или имаат и уште нешто ??

Четири биле, јас мислев дека се 3 :)

Proposed National Anthems of England:

God Save the Queen
Jerusalem
Land of Hope and Glory
I Vow to Thee, My Country

Четири биле, јас мислев дека се 3 :)

Proposed National Anthems of England:

God Save the Queen
Jerusalem
Land of Hope and Glory
I Vow to Thee, My Country

Појма немав за ова
Ја знам дека секогаш пеат за Queen сега дека имаат кралица , и ако имаат крал пеат за King . Али добро шовек учи додека е жив :):)

Тошак да ги научи вака да ја пеат химната пред натпревар. На што личеше тоа некни што го видов, еден се чеша, друг гледа лево десно, еден дали пееше. Непочит.

Коа сме веќе кај химниве... еве ја разликата, т.е. колку со време навака се помалку покажуваат почит фудбалериве...

Барем 7-8 играчи ја пеат како што треба, пејачот ја пее како што треба (искрено Каролина кога ја пееше ушиве ми пиштеа), па и да не мешам политика, ама и претседателот ни беше грамада од човек и од срце пееше.

Што останало исто од тогаш !? Пандев, и тогаш се врти наназад дури трае химната... :confused:

@ Io Sono

за тоа дека вториот строфа не е за „јак“ завршеток си у право. Ама пак зошто да не се пее целата химна, мене не ми пречи, ми е гајле за противниците. Баш вчера, на баскетот, нашата ја пуштија само првата строфа, од Босанциве траше 3 минути...

а како целина, и самиот кажа „слобдоно живее“ е одличен крај.

eве, глеај го ова до крај, не знам дали си бил и ти на лице место. Иако се изретардираа многумина и почнаа со аплауз уште по втората строфа (не научија дека во БТ химната ја пуштаат цела). Така како што се наежив тогаш на последната строфа у живот се немам наежено...

и крај краева, каква е, таква е, мора да е мила на секој Македонец, и особено спортистите да ја пеат како што треба... :)

Па и не се согласуем дека е досадна химната и дека заради тоа не ја пееле многу од нашите. Еве ви еден клип, да видим дали ќе ви биде досадно да го изгледате барем 10 пати :):)

http://www.youtube.com/watch?v=VKmqYllCe5U

Иначе ќе има пренос или не?

Па и не се согласуем дека е досадна химната и дека заради тоа не ја пееле многу од нашите. Еве ви еден клип, да видим дали ќе ви биде досадно да го изгледате барем 10 пати :):)

http://www.youtube.com/watch?v=VKmqYllCe5U

Иначе ќе има пренос или не?
Не.:icon_lol:

Сте се фатиле за химните, а тие собираат снага за да ја совладаат Андора. :D
Уште химната да ја испеат и кај ќе им биди крајот.
И да, глупости е ова со цената, јесте да е репрезентација, ама пак со Андора играме мајка му стара, плус тоа што за два дена е 20 години независност, требал Хари да се смилува и да пушти слободен влез, да се исполни барем пола од капацитетот на стадионот..овака со оваа цена не верувам дека ќе биди исполнета ни Северна трибина.

Колку екипи ја поминуваат групата? Првите 2 само или и 3тата игра бараж?

Колку екипи ја поминуваат групата? Првите 2 само или и 3тата игра бараж?
Ма и привите 10 да идат даље ние ни така нема да пројдеме ЛОЛ

Али озбилно да ти одговорам: првата иде даље, втората игра бараж

Ми мириса на FAIL вечерва
Не,фудбалерите видоа дека се брука и срам за цела држава,видоа како ни го разубавија животот што се вика,кошаркарите и сигурно ќе запнат да ја победат БАРЕМ Андора :tapp:

Ај може ќе дочекаме и јака фудбалска репрезентација,а може и не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom