Чекај малку, јас мислев дека тој е бек, а принудно игра на крилната позиција за Македонија.Он е продукт на типична европска кошарка, европско крило кој како прво е пренизок за да игра small forward во НБА, да не збориме што има премал просек и слаб влез во рекет. У НБА веќе и да нема такви играчи, се се тоа многу повисоки од 2 метра играчи кои се нарекуваат "point forwards" хибриди од 3-ка и 4-ка. Ако успее да качи просек по натпревар кошеви над 10 може да игра слободно у јак европски тим пошо го има најважното што го имаат у негова позиција, одбрана. А сигурен сум дека е приметен на првенствово, ќе заврши во поголем клуб.
Природна позиција на Војдан му е 2ка - бек, таа позиција и си ја играше за Фени.Чекај малку, јас мислев дека тој е бек, а принудно игра на крилната позиција за Македонија.
Знае некој на која позиција најмногу го користав Војдан во клубот каде настапува(л)?
Mislam deka Vojdan e najdobriot igrac vo odbrana na prvenstvoto, ne deka e Makedonec ama deckoto za odbrana go bivaПриродна позиција на Војдан му е 2ка - бек, таа позиција и си ја играше за Фени.
Пишува оти е одложена а која е причината незнам. Ако има некој информација + нека пишеЗошто не започна натпреварот помеѓу Финска и Црна Гора?
Сега ги гледам Грузијциве играат со бугариве и мислам дека можеме да ги победиме.За Словенија незнам но сигурен сум дека ако изиграат дечките со срце ќе ги добиеме и едните и другите.Какви ни се шансите во втората рунда да се носиме со Грузија и Словенија.?.Словенија ја гледав на турнирот пред еуро,не ме ич воодушевија, а Грузијците не сум ги гледал..
Imase problemi so kosot,se popravase ,ne primetiv dali semaforot..i odnovo se mestese...Пишува оти е одложена а која е причината незнам. Ако има некој информација + нека пише
Бугарија треба убедливо да ја совлада Грузија за да се пласира понатаму, 4 разлика не менува ништо, колку што сум запознаен јас, а и така мислам дека кажаа на Сител вчера.Бугарија води четири разлика
Со нив ако може да играме ќе ги згазиме но тешко дека ќе дозволат Грузија такво изненадување до крај.Бугарија води четири разлика