A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Сакам да поставам едно прашање, само што не е за интернетот туку за CableTel телевизијата, бидејќи не најдов тема за телевизијата прашањето ќе го поставам тука.

Од другар слушнав дека демек од 1ви септември ќе ги пуштеле во програма SportClub и SportClub+ телевизиите. Дали некој знае нешто повеќе за ова и дали е вистина или ме лаже другаров? Демек ги губеле муштериите CableTel зашто ги немале овие две телевизии, а другите кабловски ги имаат.
Една година тој муабет го прават, никако да пуштат. А чудно, со оглед на тоа што ако го пуштат, ќе бидат неприкосновено најдобри кабелски/интернет провајдер.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Eve najnovo od Cabletel 6mb UN internet plus analogna tv=499 den
http://www.cabletel.com.mk/internet.php?m=net&c=NET6UN
Ова мора да им е некоја грешка и најверојатно се однесува само на интернет без телевизија. Инаку зошто тогаш само аналогна телевизија би коштала 450 денари?
http://www.cabletel.com.mk/televizija.php?c=analogtv

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ова мора да им е некоја грешка и најверојатно се однесува само на интернет без телевизија. Инаку зошто тогаш само аналогна телевизија би коштала 450 денари?
http://www.cabletel.com.mk/televizija.php?c=analogtv
Не е грешка, намерно им е така...
пример 6мб без договор е 700
10 мб без договор 750

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Не е грешка, намерно им е така...
пример 6мб без договор е 700
10 мб без договор 750
Да, точно е, овој пакет има интернет и аналогна телевизија, само што им се јавив. Но ова не важело за сегашните корисници, само за нови корисници било. Така барем ми одговорија, јас не можам да се префрлам на овој пакет иако исто така користам интернет и аналогна ТВ, од старите Екстра пакети и за истото ова (интернетот ми е мислам 4Mbps) плаќам 950 денари.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Да, точно е, овој пакет има интернет и аналогна телевизија, само што им се јавив. Но ова не важело за сегашните корисници, само за нови корисници било. Така барем ми одговорија, јас не можам да се префрлам на овој пакет иако исто така користам интернет и аналогна ТВ, од старите Екстра пакети и за истото ова (интернетот ми е мислам 4Mbps) плаќам 950 денари.
Од кога го користиш овој договор? АКо ти е истечен може да го смениш. Ако ти речат не може, раскини го, па стави нов. Така МОРА да може.

Ако си под важечки договор 12 или24, имаат некое си правило(шо ги знам), дека можеш да го смениш пакетот, но само ако е поскап....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
[quote="Mr.47, post: 4375861"

Ако си под важечки договор 12 или24, имаат некое си правило(шо ги знам), дека можеш да го смениш пакетот, но само ако е поскап....[/quote]

Не поскап... туку „појак’’ по содржина...

Член од
2 септември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
makedonski telekom i one pozaspaa nekako so unlimted internet ili pak ke bidi pred nova godina kako i sekogas?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Прв пат и да симнувам и да сидам со над 1MB/s

Идеше со 3.9-4.0 мега у секунда Upload, но компјутерот ми се укочи цел и додека пуштив програмчево да сликнам (fast stone capture) ми падна брзината :\

BTW нетов ми се шекна у последно време :) Само многу ми паѓа FPS (до pc-то е нема сумње тука :D) и пингот на одредени моменти ми иде до 18- 20...

Кон Германските (к*р* шеринг и кантер) сервери пингот ми е околу 40-45 цело време (а беше 50-60)

Овие нема да престанат да го билдаат нетов изглеа :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
ОМГ (о мој Господе) :)

па тебе ти пуштија 50 Мбпс дагебам (само ЛАН му е мајката)
јас сум сигурен дека за година две ќе пуштаат одвреме навреме по 200 Мбпс) :drk:
Ако пуштат таков интернет, спремајте се сите да купувате нови скапи компјутери, иначе додека спушташ торент, ќе неможеш да го користиш компјутерот т.е. хардот и процесорот ќе ти полудат од многу операции I/O во секунда :icon_lol:

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ако пуштат таков интернет, спремајте се сите да купувате нови скапи компјутери, иначе додека спушташ торент, ќе неможеш да го користиш компјутерот т.е. хардот и процесорот ќе ти полудат од многу операции I/O во секунда :icon_lol:
Мене па сеа ми полудуваат од 4.5 мега у секунда а камоли поише :D

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
A шо е финтата со Tokenzite ? Немав забележано такво чудо досега. За дигиталната ова, поточно за PPV каналите.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
ОМГ (о мој Господе) :)

па тебе ти пуштија 50 Мбпс дагебам (само ЛАН му е мајката)
јас сум сигурен дека за година две ќе пуштаат одвреме навреме по 200 Мбпс) :drk:
600 ден плаќаше така? и имаш пакет од 200 гб месечно

колку сакам вакви понуди со незагарантирани брзини
брзината не е до толку и толку Мбпс туку е над толку и толку Мбпс

и да те прашам
дали си ги надминал ГБ пример 300 или повеќе да потрошиш а да не ти се намалува брзината
или едноставно имаш и ти ФЛЕТ

и кога ќе вадиш пак со 4-5 мб сликај да видиме колку е и аплоадот

фала (однапред) :)
Ете аплоудот го виде еден пост нагоре (над постот на psyside)
АЈ еве да не се мучиш :D
http://pic.mk/?v=uploadbvb.png

Идеше и со 4 мега у секунда али коа сакав да пуштам програмата за скриншот (fast stone capture) ми се укочи PC-то и ми падна на 2 мега....
Никад не сум стигнал да ги надминам 200-те гига :D На месец трошам НАЈВИШЕ 50 гига :\ (шо да праам коа иам хард диск од 80 гига :D)

Да,600 денари плаќам - пакетот 8/200 :D (ама никад не сум симнувал и прикачувал под 1 мега у сек. :D)

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
ааа сакам CABLETEL интернет ааа

нека пуштат по еден кабел у секој град шо е воа, ми се врте кога ги гледам сликите во темава

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Само да си ја попраат кабловската (ко шо слушам лоша била) и има да бидат #1 телекомуникациско и интернет претпријатие во Македонија...

Kajgana Shop

На врв Bottom