Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Можеби е до мене и до мојата смисла за хумор, но некако мислам дека дел од поновата генерација комичари, конкретно Вил Ферел, Адам Сендлер, Роб Шнајдер или Стив Карел ми се некако изнасилено смешни. Не дека се што снимиле е лошо, ама некако не сум се смеел премногу на нивните филмови. На пример Еди Марфи (во постарите филмови) и Џим Кери се далеку подобри. Сега мислам дека комедијата како жанр потенцијалот го остварува главно на телевизија т.е. во тв сериите.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Можеби е до мене и до мојата смисла за хумор, но некако мислам дека дел од поновата генерација комичари, конкретно Вил Ферел, Адам Сендлер, Роб Шнајдер или Стив Карел ми се некако изнасилено смешни. Не дека се што снимиле е лошо, ама некако не сум се смеел премногу на нивните филмови. На пример Еди Марфи (во постарите филмови) и Џим Кери се далеку подобри. Сега мислам дека комедијата како жанр потенцијалот го остварува главно на телевизија т.е. во тв сериите.
Срамота е Стив Карел и Адам Сендлер да ги ставаш во ист ќош со Вил Ферел.
Фарел го нема тој фактор Х за да може да те насмее до солзи, а за разлика од него другиве сите го имаат и тоа како (добро сега Роб Шнајдер знае да ја затупи на моменти)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Комедија, што ли беше тоа!?

секогаш коа сакам да се насмеам пуштам или стар филм/серија, или стенд ап... новиве “комедии“ ми се све, освен комедии..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Лет ит гоу...
Mртви се, а? :icon_lol:

Е сега го направи Burn after reading ко којзнае колку да е лош... Филмот е пет пати подобар од сите филмови со Вил Ферел.
Незнам, воопшто можеби.
Од сите мои гледани, скромна бројка ипак, не ми менува дали ми е прв или девети во топ10 најлоши. :)

A Talahase, теман почнав сериозно да го читам, испаѓа со The Other Guys..

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Правиш две групи, демек едната лоша со Ферел, Сендлер, Керел а другата добра со Кери и Марфи :pos:

Кери се прослави со Ејс Вентура и само поради гримасите кои ги прави (и the mask), не дека ке слушнеш некоја реченица онака да те мрдне од смеење, и ден денеска филмовите на Кери ми се добри, ама не ми се смешни многу. Марфи пак, до ден денеска не му знам смешен филм, му знам добри филмови, ама смешни никако.

Од друга страна лошата група, има филмови на кои навистина сум се смеел (а сигурен и сите тука) како будала. Old school, Anchorman, Step-Brothers, Semi-Pro, се многу по смешни (за мене) од било кој филм на Марфи.

њот, ти може да цицаш. :icon_lol: мал си уште затоа и не признаваш дека се добри филмови, сакаш да те сфатат сериозно рокенрола со дарлинги демек темни филмови сакаш.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
И се договоривте сега кој филм е најсмешен? :)

Сериозно, дај секој нека си каже по еден онака, апла смешен филм што е за него, иако мислам дека кај комедииве ептен е индивидуално, секој има посебна „дефиниција“ за смешно и хумор.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Таlahase, znaes koj cica neli? :icon_lol:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
wait for iit
.
.
.
.
.
.
.
.
.
бебињата, пер. :icon_lol: Него, не пишав јас за другите, стварно ми е океј Will. Да, се имам смеено на Oldschool. Ама The Other Guys толку беше исфорсиран и идиотски што болеше. И да, Сендлер и Марфи и остали не се ништо подобро. Кери го сакаме ради фацијалните изрази (<-- израз е ова воопшто?) A Сендлер ми е смешен ако е goofy, не во интелигентни комедии. Или фамилијарни. Или слични на овој. Ако изнајмуваш ваква екипа.. ме мрзи да допишам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Hahahaha, aма не бе муце, не збориме за двејн џонсон или самуел факинг џексон, пошо тие се единствените 56 секунди во кои се појавуваат, туку го спомнавме филмов аналогно на дискусијата за Ферел, значе збориме за Ферел кој не беше смешен да неможам да земам воздух, туку толку беше несмешен што посакав да неможам да земам воздух, и њахлберк кој рака на срце, го сакам ама незнам поради што. Crush dummy да глумеше место него, немаше да е толку вкочанета. Глуп филм, all in all.

Kajgana Shop

На врв Bottom