DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.557
Long story, short, ти си ја нашла љубовта како религија и сеа си... љубовџика?!? ...ваљда...da, ama ti ne se sveduvash na sopstven izbor ako si uvidel deka postojat samo dve opcii.
mozesh da kazesh deka imash sloboda i deka si vo sostojba da birash samo dokolku uvidish deka ima beskonecno mnogu opcii.
site nie, porano ili podocna svakame deka religijata ne shtima, deka neshto ne e vo red tuka... jas koga ja procitav biblijata bev zaprepastena , samo edno prashanje si postaviv "zarem ova treba da bide mojot duhoven vodic?" imav cuvstvo deka sum gledala horor film...
normalno, te razbiram i jas nekogash bev kako tebe, koga bev revoltirana od hristijanstvoto i drugite religii voopshto, se svrtev na sprotivnata strana, bez da znam deka i drugi opcii postojat.
veruvaj deka beter od tebe razmisluvav, veruvaj deka pentagramot go imashe na sekoe moe parce obleka, na sekoe parce nakit, na sekoj agol od mojata soba...
ama razlikata megu mene i tebe e taa sto jas tuka ne zastanav. se svrtev levo, se svrtev desno... svativ deka moznostite za izbor se beskonecni... seushte ne znam nishto, ama barem ova osnovnoto go znam. sega mozam da kazam deka jas sum si ja izbrala stranata, ili taa me izbrala mene...a nemozesh ti da tvrdish deka si go odbral patot sto ne ti e nametnat. greshish, seushte ne svakash deka ti e nametnato da gledash samo napred i nazat, a so toa i moznostite da sogledash mnogu neshta ti se ograniceni.
+ си против секакво мрчење, препукување, карање... абе ти хипик да не си?